Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Bartók Béla Boulevard - 2019 februári programajánló

 

Programok, amelyek már januárban megkezdődtek és még februárban is tartanak

 

2019. 01.12- 02.16

Szipl Mara: BIOBEAR - Természetes textiljátékok


Kiállítás megnyitó: 2019.január 12. 11 óra; megtekinthető: febr. 16-ig
Helyszín: Kiss Áron Magyar Játék Társaság

 

 

2019. 01. 24- 02. 22

Vörös Miklós | Starter Sets

Mindenkit szeretettel várunk Vörös Miklós képzőművész STARTER SETS című kiállításának megnyitóján, január 24-én 7 órakor.

A kiállítást megnyitja: Kemény Zsófi író, költő, slammer.

„Mettől meddig bólogatunk, és mikor van úgy, hogy számít?
Játsszál, játssz, míg az életedet, csontra leszívja a pánik.
Meddig játssz? Míg megteheted, mer’ a mérgeid issza a város,
meddig jutsz, ha a gyógyszereidből két korty már ha-ha-lálos?
Játsszál, játssz, mer a veszteseket, jobbszeretik, buta nyertes,
játsszál játssz, mer a nyerteseket, megtűrik, nyer a vesztes.
Képzeld azt, hogy a képzeletedben rémes mérgeid isszák,
kérdezz, nézz körül, értékeled-e a körbevilágban a fricskát?"

Kemény Zsófi / STARTER SETS

Megnyitó: 2019. január 24., csütörtök, 19:00–22:00 UTC+01.
Látogatható: február 22-ig.
Helyszín: Faur Zsófi - Ráday Galéria, Bartók Béla út 25., Budapest, 1114

 

2019. 01. 31.-03. 02

Cziffra György zongoraművész emlékkiállítása

Cziffra György zongoraművész emlékkiállítása március 2-ig látogatható, szeretettel várjuk az érdeklődőket nyitva tartásunkban, csoportokat előzetes bejelentkezéssel más időpontban is!

Helyszín: Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum

 

Februári programok

 

2019. 02.01-03.02

„Donnák és Madonnák”

Molnár-C. Pál „Donnák és Madonnák” című kiállításunk is március 2-án zár, hogy március végén egy megújulás után a MCP 125 című kiállítással várjunk mindenkit a művész születésének évfordulója kapcsán.

 

2019. 02.02-14

A mi kis falunk

A Lácacsékei Művésztelep résztvevői (2016-08)
Megnyitó: 2019 február 2. 17.00.
Megnyitja: Éles Bulcsú festőművész, köszöntőt mond Fedor László polgármester.

Megtekinthető február 14-ig, szerdától szombatig 14-18 óráig.
Cím: 1114, Budapest, Bartók Béla út 1.

 

 

2019. 02. 04.- 23

Wolsky András / kiállításmegnyitó

megnyitó: 2019. február 4. 19.00; megtekinthető: február 23-ig
Helyszín: Három Hét Galéria

 

2019. 02. 28.

A budapesti eszpresszók története

Zeke Gyula kultúrtörténész előadása Cziffra György emlékkiállításán a budapesti eszpresszók történetéről. Zongorán közreműködik: Helle Maximilian, vak zongoraművész. Regisztrációt kérünk szépen az info@mcpmuzeum.hu<mailto:info@mcpmuzeum.hu> címre, amelyet jelentkezési sorrendben visszaigazolunk.
Belépő: 1500 Ft, kedvezményes jegy: 1000 Ft.

Új időpont: február 28. csütörtök, 18.00
Helyszín: Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum 

 

Eleven Tavasz előzetes

ELEVEN Tavasz - május 30. csütörtök előeste - június 2. vasárnap
A Kulturális Tizenegy Egyesület olyan inkubátorterület kialakításán dolgozik Újbuda belső részén, ami új kulturális, művészeti és közösségi aktivitásokat hoz a városrészre, hogy elősegítse az itt élők identitásának erősödését, új térhasználati módokat teremtsen és hidat képezzen a területen található különböző csoportok (helyi lakók, diákok, idelátogatók, helyi vállalkozók, helyi és fővárosi intézmények, egyetemek, döntéshozók stb.) között, ezáltal segítse a kommunikációt, növelje a bizalmat a felek között.

A Kulturális Tizenegy Egyesület által hagyományos jelleggel évente kétszer - tavasszal és ősszel - megszervezésre kerülő ELEVEN események 2019 évben is folytatódnak. A tavaszi esemény a kulturális város körzet, és egyben innovatív térrész közösségi ünnepe, míg az őszi eseményt mindig egy más ország kultúrájának megismerésére fordítjuk.

Az ELEVEN fesztiváloknak a Bartók Béla út galériai, kávézói, étterme és design üzletei adnak otthont, de a programok idején maga az utca is eleven közösségi térré változik. Rengeteg fantasztikus kiállítás, koncert, program vár mindenkit a Bartókon, a vendéglátóhelyeken pedig különleges menükkel és ételkülönlegességekkel is lehet találkozni.
A programban szabadtéri komolyzenei és könnyűzenei koncertek, képzőművészeti, irodalmi programok, filmvetítés, kreatív workshopok, gyermekprogramok, valamint gasztronómia szerepelnek a fesztivál 3 napja alatt.


  *   Az ELEVEN Tavasz Fesztivál elsősorban a helyben lakóknak és a kultúraszerető, valamint közösségi események, aktivitások iránt nyitott érdeklődőknek szólnak. Ez alkalommal célunk, hogy a térrész egyfajta "buli" hangulatot árasztva lássa vendégül - mintegy házibuli jelleggel - a környékbélieket és a vonzáskörzetben élőket, aktívan és együttműködésben építve hosszú távon a kapcsolati tőkét és ez által a térrészt.
  *   Az ELEVEN Ősz elnevezésű fesztiválon Portugália, Lengyelország, Finnország, és Mexikó után 2019 szeptemberében egy újabb érdekes meglepetés országot lát vendégül a Bartók Béla Boulevard. Az országokkal közösen megszervezett eseményeken betekintést nyerhetünk egy másik nemzet kultúrájába, design művészetébe, kreativitásába, sokszínűségébe. Kiállítások, koncertek, minden életkor számára izgalmas és tartalmas programokat kínálunk a Bartókon, a vendéglátóhelyek ételkülönlegességekkel kapcsolódnak a fesztivál programjához.