Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Bartók Béla Boulevard - 2018 novemberi programajánló

Gyűjts Őszi Élményeket a Bartók Béla Boulevardon!

Néhány program már októberben elkezdődött, de még novemberben is tart. Először nézzük ezeket!

 

2018. 10. 19. - 11. 15.

Kele Juci ・ We can fly・ kiállítás

Helyszín: Tranzit Art Café

Megnyitó: október 19. 18:30

Megtekinthető: október 19. - november 15. 

Megnyitja : 
• Herman Pierre - RTL Magyarország Kreatív Igazgató
• Bozsó Tibor - csellista
• DJ Bem - Holy Rollerz

"Csukd be a szemed, és várj. Aztán ugorj egy nagyot a mélybe. Ne félj, nem fogsz leesni! Csak tárd ki a karod, engedd ki a hajad, vagy csak úgy hidd el, hogy menni fog!"

Ez a kiállítás erről szól. Lányokról, tündérekről, medúzákról, és mindenféle lényekről, akik elhitték. Kele Juci képein (már megint) minden lehetséges. De a merülést nem lehet megúszni. WE CAN FLY! mondja a költő, illetve festő, és elhisszük neki. Kérdés nélkül ugrunk újra fejest ebbe a csodálatos mesevilágba, ami attól ennyire szerethető, hogy kedves, szemet vonzó, és csak amikor behúzott, vesszük észre, hogy már nincs kiút. De nem is akarunk kimenni, lebegni akarunk Jucival, átélni, amit ő, és elveszni ebben a nagy, fizikai törvények nélküli mese-pszichedelikumban.

Hetedik alkalommal állít ki Kele Juci. A hetes szám különleges jelentőséggel bír a mesékben is, és Juci életében is, mert visszatér oda, ahol az első lehetőséget kapta évekkel ezelőtt: a Tranzit Art Caféba. A megnyitó időpontja sem véletlen: ez a nap a Festészet Napja. A kiállítást megnyitja Herman Pierre (RTL Magyarország Kreatív Igazgató), illetve csellón Bozsó Tibor fog játszani. Utána DJ Bem Tábornok (Holy Rollers) adja az est lüktetését.

Kele Juci: honlapFacebookInstagram

#kiállítás #BartókBoulevard #BBB #TranzitCafé
Facebook 

 

2018. 10. 24. - 11. 11.

We don't play guitars - Az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása

Helyszín: K.A.S. Galéria
Megnyitó: október 24. szerda 18:00
A kiállítást megnyitja: Vető János
Megtekinthető: október 24. - november 11. kedd-péntek 14:00-18:00

A rock and roll az nem egy tánc, a fotográfusok nem fényképeznek. Ha mégis, akkor sem úgy, és nem azt, és különben is. A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója idén felvett tagjainak bemutatkozó kiállítása nyolc nagyon különböző ember nagyon különböző válasza arra, hogy mitől érdekes és mire képes 2018-ban a fotográfia. A fény ereje, a napi információbevitel, a dolgok rögzítése, megvizsgálása, kiemelése vagy éppen szőnyeg alá söprése által inspirált művészek a színpadra lépve a sarokba vágják a hangszereket, és zenélni kezdenek az első kezük ügyébe eső tárggyal. Hopszázás szigorúan tilos!
 
Művészek: Bolla Szilvia, Kiss Gergely, Kiss Imre, Kiss Richárd, Lázár Dóri, Németh Domonkos Tamás, Pólya Zsombor, Sivák Zsófia

Kurátorok: Fodor Dániel János, Sztrehalet Oxána

#kiállítás #BartókBoulevard #BBB #KASGaléria

 

 

2018. 10. 20. - 11. 09.

Gross Arnold: Álomarcúak festménykiállítása

Helyszín:  Gross Arnold Galéria
Időpont: 10.19. péntek 19.00
Megtekinthető: 10. 20. - 11. 09. kedd-péntek 10.00-21.00, szombat 11.00-21.00
A kiállítást bevezeti és megnyitja: Révész Emese művészettörténész
Magyar Festészet Napja keretében szervezett galériaséta egyik megállója: október 19. 14.00-17.00 >>>

Az ÁLOMARCÚAK címmel GROSS ARNOLD (1929-2015) kevésbé ismert korai portré festményeiből nyílik kamara-kiállítás a Gross Arnold Galériában, a Bartók Béla úton.

Gross Arnold, a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett, Kossuth-díjas grafikus, festőművész és fia, 2014-ben nyitották meg a Bartók Béla út 46 szám alatt az ARNOLDO galéria – kávézót. Az idén négy éves hangulatos kis hely az alapító szándéka szerint fennállása óta ápolja, gondozza Gross Arnold szellemi és művészi hagyatékát. Idén a XI. kerületi Önkormányzat „Újbuda-Mecénás” ösztöndíjjal támogatja azt az egy éves kutatómunkát, melynek célja a teljes életmű feldolgozása, bemutatása. A kutatómunka köztes eredményeit három kamara-kiállításon mutatjuk be.
Az első kiállítás a Magyar Festészet Napja programhoz kapcsolódóan Gross kevésbé ismert, korai festészeti műveire, főként portrékra fókuszál.

Gross Arnold legkorábbi portréi önarcképek, saját művészi szerepének első megfogalmazásai. Ezeket az 1950-60-as években egy sor olajportré követte, zömmel női arcképek. Gross portréi a női arc ideál és reál, elvont és konkrét közti megfogalmazását példázzák. Kiindulópontjuk a legtöbb esetben konkrét személy, de Gross addig egyszerűsíti a látványt a lényegi formákra, mígnem valamennyi portréról ugyanaz az eszményi nő, ugyanaz az "álomarcú" tündérlány néz vissza, aki varázskertjének is állandó lakója. 

A kamara kiállításon megvásárolhatóak külön erre a kiállításra készült képeslapok is.

 megnyitón a résztvétel a helyszín adottságai miatt regisztrációhoz kötött, regisztrálni a rendezvényre az arnoldogaleria@gmail.com címen lehet.

További Információ:
ARNOLDO galéria-kávézó: Gross András – 0670/3387001 – arnoldogaleria@gmail.com
https://www.grossarnold.com/blog/Gross_Arnold_korai_portre_festmenyei/2018-10-19

#kiállítás #BartókBoulevard #BBB #GrossArnoldGaléria
FB esemény
 

 

2018. 10. 19. - 11. 16.

Tóth Annamária Rita és Tóth Marica: Kert-Arc-Kép kiállítás

Helyszín: Bor és Kézműves a Bartók Boulevard-on
Megnyitó: október 19. péntek, 19 óra
A kiállítást megnyitja Nagy Eszter művészettörténész
Magyar Festészet Napja keretében szervezett galériaséta egyik megállója: október 19. 14.00-17.00
Megtekinthető: október 19.- november 16. hétfő-péntek 11.00-19.00

Tóth Annamária Rita és Tóth Marica "KERT-ARC-KÉP" című közös kiállítása a Festészet Napja rendezvénysorozat keretein belül.

"Idén diplomáztunk festőművész szakon a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A Festészet Napja alkalmából nyíló kiállításon a diplomamunkáinkból válogatunk. A kiállítás címe KERT-ARC-KÉP, kettőnk jelenlegi festészeti témáját fogja/foglalja össze."

Tóth Marica: 

"A nagyvárosi együttélés problémáival foglalkozó, személyes találkozásokon alapuló portrékat festek. Egy pszichológiai állapotot szeretnék megragadni a modellen keresztül. "

Tóth Annamária Rita:

"Saját kertünk inspirálta a sorozatot, amelyen most dolgozom. Valós élményből, látványból és hangulatból indulok ki, a festés folyamán szabadon alakítom a képet a bennem élő emlék és képzelet keverékévé.

A kert egy olyan tér, amely biztonságot jelent, ahol az ember saját maga gyúrja, alakítja, vagy csak hagyja nőni, élni a világát. Nekem ilyen egy kép is. Egy kert, aminek én vagyok a kertésze." 
#kiállítás #BartókBoulevard #BBB #BorKézműves
facebook

 

 

2018. 10. 15. - 11. 11.

Pagels-Tóth Anna: 3 Fal És 1 Ablakpárkány festmény-kiállítása és megnyitója

Helyszín: BBB Office 

Megnyitó: 10.15. 19 óra, a kiállítást megnyitja: Ott Anna

Megtekinthető: 10.15. - 11.11. hétfő-péntek 11.00-15.00 vagy bejelentkezéssel (+36 20 956 7105)

"A Bartók Béla Boulevard és a Szatyor Bár jóvoltából kiállíthatok egy nagyobb gyűjteményt a festményeimből és grafikáimból 3 falon és egy ablakpárkányon elosztva színtónusaiktól függően. 
Lesznek már ismert darabok közöttük, de lesznek vadonatújak is. A célom ezen kiállítással, hogy amikor a néző belép a kiállítótérbe, egy intenzív művészeti élményben legyen része. A galéria négyzetszerű alapterülete ezt az élményt maximálisan felerősíti." - Pagels-Tóth Anna

Művészi hitvallásom:
Számomra a művészet az abszolút szabadság! Ezt technikában, témában, színben vagy formában fejezem ki. Az alkotási folyamat ösztönös és intuitív. Ezt a kreatív energiát engedem érvényesülni, amely erővel tör fel. Így adok vízióimnak formát és színt. 
Honnan jövök:
Budapesti alkotóművész vagyok, a MOME-n tervezőgrafikus és design menedzser diplomát szereztem 2010-ben. A fő megnyilvánulási területem azonban mégsem az alkalmazott művészetben domborodott ki, egyértelműen a képzőművészet vált kifejező eszközömmé.
https://www.facebook.com/annapagelstoth

https://www.facebook.com/annasmovies/

#kiállítás #BartókBoulevard #BBB #BBBOffice
FB esemény

 

 

2018. 09. 14. - 2019. 06. 29.

Molnár-C. Pál: "DONNÁK ÉS MADONNÁK"

Helyszín: Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum
Időpont: szeptember 14. - június 29.

Molnár-C. Pál festőművész a Római Magyar Akadémia első évében kapott ösztöndíjat Rómába, ahol 1928 és 1931-ig tartózkodott. Az itáliai évek egész életére meghatározó élményeket adtak. Festett modelleket, olasz tájakat, megismerkedett a kora reneszánsz művészek alkotásaival, és sokat tanult öszötndíjas művésztársaitól is - Aba-Novák Vilmos, Pátzay Pál, Patkó Károly, Szőnyi István és még sok nagy művész alkotott együtt a római művészházban, a Via Giulián. 

"Három éven át voltam az Intézetben, és szívtam a művészet klasszikus levegőjét. (...) Örökre elmoshatatlan emlékképzetek maradtak meg belőle, s azóta is művészetemben az olasz tájábrázolatok, azt hiszem karakterisztikus fontos helyet foglalnak el." MCP

#kiállítás #BartókBoulevard #BBB #MolnárCPálMúzeum

 

Novemberi programok

 

2018. 11. 04., 12.02.

Makett építési szakkör gyerekeknek

Helyszín: Magyar Makettezőkért Egyesület

Időpont: november 4. 10.00-14.00
              december 2. 10.00-14.00

A Magyar Makettezőkért Egyesület egyik fő cél kitűzesse az, hogy a fiatalabb generációknak át tudjuk adni ennek a hobbinak a szeretetét. Megismertessük velük, hogy milyen jó is, ha a saját kezükkel raknak össze dolgokat és emeltet történelmi és más hasznos ismereteket szereznek. Ezért szeretnénk indítani egy ingyenes képzést. Elsősorban a 11. kerületi 10-14 év közötti gyerekeknek, akiket érdekelne a makettezés világa.

#gyerek #workshop #BartókBoulevard #BBB #MagyarMakettezőkértEgyesület

facebook

 

 

2018. 11. 05.

Boszorkányság - kerekasztal

Helyszín: Kelet Kávézó és Galéria

Időpont:  november 5., hétfő, 19:00–20:30

Szervező: KELET KULT - Irodalmi & Science Café, Kelet Kávézó és Galéria és Irodalmi Magazin

Az Irodalmi Magazin 2018/3., Boszorkányság c. lapszámát bemutatja, arról beszélget Bánki Éva, Bartal Mária és Molnár Krisztina.

A Boszorkányság című lapszám a boszorkány irodalmi ábrázolásait követi nyomon, de kitekint a zene, a vizuális kultúra, a néprajz, a vallástörténet, a nyelvészet és a pszichológia irányába is. Az ismeretterjesztő tanulmányok, esszék és műelemzések mellett a kiadvány válogatást ad több évszázad lírai és prózai terméséből, így nemcsak (irodalom)történeti érdekességeket kínál az olvasóknak, de exkluzív gyűjteményt is a boszorkány alakja és karakterváltozatai – a tündér, a szépasszony, a lidérc, a vadlány, a banya – köré csoportosuló alkotásokból.

#irodalom #BartókBoulevard #BBB #KeletKávézó
facebook

 

 

2018. 11. 05., 06., 09., 10.

Novemberi programkavalkád a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban
 

Cziffra György kiállításmegnyitó - Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében
November 5. hétfő, 17.00
Kiállítás Cziffra György zongoraművész tiszteletére. A tárlaton a művész személyes relikviáiból láthatunk válogatást, képzőművészeti alkotásokkal kiegészítve.

Legendák színháza 
November 6. kedd, 14.00
Tanár úr, kérem!, avagy: Karinthy & Kosztolányi kalandtúra, zenével, irodalmi játékkal.
Előadó: Kálloy Molnár Péter, Szabó Zoltán Attila.. 
Házigazda: Csillag Péter, Horváth Gábor Miklós.
 
Legendák színháza 
November 9. péntek, 18.00
Kortárs parádé. A Nyugat Plusz dupla lapszámbemutatója – zenével, filmvetítéssel, felovasószínházzal. 
Művészeti vezető: Szabó Zoltán Attila. Házigazda: Csillag Péter, Horváth Gábor Miklós.
 
Itáliai magyar emlékek - Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében
November 10. szombat, 18.00
A 90 évvel ezelőtt alapított Római Magyar Akadémia szerepe a XX. századi magyar műveltségben és művészetben. Sárközy Péter, a római La Sapienza Egyetem magyar tanszékének nyugdíjas egyetemi tanára tart előadást Molnár-C. Pál itáliai ihletésű alkotásai között.

#előadás #séta #zene #versszínház #BartókBoulevard #MolnárCPálMúzeum
facebook

 

 

2018. 11. 06.

Machu Picchu és minden, ami inka

Helyszín: UP Center

Időpont: november 6., kedd, 19:00–20:30

Tavaly hosszú időt töltöttem Dél-Amerikában, ahol volt szerencsém megismeri az egykori Inka Birodalmat. Természetesen jártam Machu Picchuban is, ami egyben a nagy álom valóra válását is jelentette. Vannak azonban olyan helyek, amik ettől is nagyobb élményt nyújtottak, például egy másik inka város, Choquequirao, ami - Machu Picchuval ellentétben - többnapi járóföldre van a legközelebbi lakott településtől, és az egyetlen megközelítési lehetőség a gyaloglás az Andok hegycsúcsai között és hegyi esőerdőkben. Fogok mesélni erről is, valamint még számtalan érdekfeszítő dologról, ami az Inka Birodalommal kapcsolatos.

- Kik voltak itt az inkák előtt?
- Az első inka testvérpár születése a Titicaca-tónál és az Inka Birodalom megalapítása. Legenda és valóság.
- Cusco, a birodalom fővárosa régen és ma.
- Inti Raymi, a Napisten ünnepe.
- Machu Picchu és Choquequirao csodás városai, és az oda vezető út. Többnapos gyaloglás az ára annak, hogy megcsodálhassuk a meredek lejtőkre épített városokat, a teraszokat, amik falában lámákat mintáztak meg, vízvezetékeket és szent ceremoniális kutakat, amelyek ma is működnek.
- Az inkák élete. Cuscótól nem is kell igazán messzire menni, hogy megcsodálhassunk egy inka fürdőt vagy csillagvizsgálót, amiket a birodalmat átszövő úthálózat kötött össze. Fény derül az életük árnyoldalára is: miben hittek, és miért kellett gyermekeket feláldozni?
- A Szent Völgyben egymást érik a régi városok romjai, Ollantaytambo erődítménye, ahová az utolsó inka uralkodó menekült a spanyolok elől, régi mezőgazdasági kísérletekhez használt teraszok vagy Salineras sólepárló medencéi, amik a mai napig biztosítanak megélhetést a helyi embereknek.
Az egész előadást saját fényképeimmel és videóimmal kísérem, így tényleg egy izgalmas és látványos estét ígérhetek!

Program:
- 18:30-19:00 Érkezés
- 19:00-20:30 Előadás
- 20:30-21:00 Kérdések és válaszok

Ha jössz, kérlek jelöld be itt az eseménynél, hogy le maradj az eseménnyel kapcsolatos közleményekről vagy esetleges változásokról.

A belépő 1500 Ft, amivel az előadás költségeihez járulsz hozzá. A jegyvásárlás menetéről további információval hamarosan a facebookon

#történelem #kultúra #BartókBoulevard #BBB #UPCenter