Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Bartók Béla Boulevard - 2018 júniusi programajánló

Nézze meg, mi mindennel várják az első nyári hónapban a Bartókon!

2018. június 1.

Quizzone Kupa 37. a Tranzitban

Szeretettel várunk minden kvízezni, sörözés közben okosodni vagy okoskodni vágyót az országos bajnokságunk küzdelmeibe!

A játék során 66 izgalmas, szórakoztató és izzasztó kvízkérdésre kell válaszolnotok 7 különböző játékblokkban. 

Remek hangulat, sok nevetés, értékes nyeremények. 
A részvétel természetesen INGYENES, nevezési díj nincs.
időpont: június 1. 19.30 óra
FB-event

A csapatok maximális létszáma 6-7 fő, de 8 fős részvétel esetén sem jár pontlevonás, sőt jöhettek akár ketten is, legfeljebb szövetségre léptek másokkal. A jelentkezés itt, az esemény üzenőfalán csapatnév és létszám megadásával lehetséges.

Bemutatkozó videónk:
http://www.youtube.com/watch?v=5RzBmqZwhBM&feature=youtu.be

Bajnoki szabályzat: https://goo.gl/erFFsZ
Budapesti helyszíneink leírása: https://goo.gl/ZE7RcZ

Ne felejtsetek el időben jelentkezni, és hívjátok játékra ismerőseiteket is! :)

 

PINCÉTŐL A PADLÁSIG - A RÓTH MIKSA EMLÉKHÁZBA

Séta az egykori lakásban, ahol a Róth Miksa üvegfestő és mozaikkészítő művész élt családjával. Az emlékház Budapest egyetlen olyan lakásmúzeumaként működik, ahol a XIX. századi polgári lakásmiliő szinte érintetlenül fennmaradt. Megtekintjük Róth Miksa műhelyét, amely más esetben nem látogatható. Olyan információk hangzanak el, amelyekhez egy átlagos múzeumi látogató nem juthat hozzá. Megtekintjük az egykori lakást, Róth Miksa műtermét, a jelenlegi kiállítótermeket, és a ház hátsó udvarát. A sétát vezeti Fényi Tibor, a múzeum igazgatója.

A séta időtartama: kb. 1,5 óra
Kezdődik: 2018 jún. 01 - 16:30
Vége: 2018 jún. 01 - 18:00
Helyszín: 1078 Budapest, Nefelejcs utca 2. (itt lesz a találkozó)
Jegyár: 1500 Ft, MCP Baráti Kör tagoknak 1000 Ft
Regisztráció: a hello@budastep.com  e-mail címen. Az első 30 fő jelentkezését tudjuk elfogadni.

 

2018. június 2.

Szó-köz műhely (stresszoldó előadás és workshop)

Bemutatkozik a Szó-köz: kreatív DIY majd előadás és workshop a stresszoldás témakörében.
Program:
1. Felnőtteknek szóló kézműves foglalkozást tartunk, ahol DIY kreatív stresszoldás keretén belül ékszerdobozokat készítünk 3D deqoupage technikával. 

Ezt követően választhatóan előadás és workshop vagy a kézműveskedés folytatása.

2. Előadás és workshop a stresszkezeléssel kapcsolatban:

Az emberek életében szükségszerűen előfordulnak úgynevezett normatív krízis állapotok (például gyermek születése, kamasz a családban stb.), melyek rengeteg feszültséggel járnak. 

Mik ezek az állapotok? Milyen hatással lehetnek ránk? Milyen kimenetelei, következményei lehetnek? Hogyan lehet jól kezelni a közben kialakuló feszültséget? Hogyan lehet csökkenteni a stresszt? Hogyan lehet túljutni egy kilátástalannak tűnő helyzeten? Hogyan lehet meglátni a „fényt az alagút végén”? Hogyan tudok könnyebben megnyugodni egy érzelmileg megterhelő helyzetben? Mik a „jó és rossz” stresszkezelési módszerek? 

Ezekre a kérdésekre keresünk választ a rövid előadás majd műhelybeszélgetés során, illetve konkrét módszereket is megismerhetsz a feszültség kezelésével kapcsolatban. 

Ha felkeltette a téma az érdeklődésedet és szeretnél a mindennapokban hasznosítható tudást szerezni egy kiegyensúlyozottabb élet megteremtése érdekében, akkor várunk szeretettel.

Az eseményen való részvétel díja 2000 Ft, amelyet a helyszínen tudsz befizetni.

időpont: június 2. 10 óra
helyszín: Fiók
FB-event

 

 

Self Groove Klub: You Behind The Party Face

Self Groove Klub - You behind the partyface
beszélgetés a partik világáról

Júniusban is folytatjuk tovább a most már hagyományosnak mondható Klub estünket. A felállás és a téma ugyanaz: hogy vagyunk mi a partik világában? Beszélgetés-katalizátornak a magyar elektronikus zenei közösségről szóló filmek egyik gyöngyszeméből vetítünk egy részletet, majd ehhez kapcsolódóan beszélget velünk:

Nita /imanexperiment/ - producer
https://www.facebook.com/imanexperiment/
Végh Mátyás /Metha/ - pszichodráma asszisztens, DJ, kiadó tulaj, buli szervező és producer
https://www.facebook.com/methaDJ/
Peták Dénes /faundeluxe, nibbas/ - DJ
https://soundcloud.com/faundeluxe
https://soundcloud.com/user-674662095

Moderátor ismét Bene Gergely, pszichológus, Self Groove tag
Az estét június 2-án 19:00-kor kezdjük, kb. 22:00-től pedig Metha és faundeluxe húzzák a talp alá valót.
FB-event

SG Klub járulék: 500 Ft vagy 1000 Ft az aktuális zsebállapot függvényében.
Támogatásotokkal a SG munkáját segítitek, igencsak köszönjük!

Partnereink: Tinta Art CaféPrimate.huLÄRMLost MinuteHAANGTECHNODUB SEANCE

 

 

Ékszerkészítő workshop

Szeretnél egy igazán egyedi ékszert? Amit ráadásul Te magad készíthetsz el gyermeked rajzából? 
Akkor köztünk a helyed!
A kézműves program ideje alatt, egyedi üveglencsés ékszereket (kulcstartót/táskadíszt, vagy nyakláncot) készítünk közösen - ezek közül Te választhatod ki, hogy melyiket szeretnéd.
Mi hozzuk az alapanyagokat, Nektek csak kézműveskedni kell :)
A műhelyt 10 éven felüli gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlom.
Max létszám: 8 fő. (min. létszám: 5 fő)

A részvételi díj: 3.900 Ft / fő, amely tartalmazza az 1 ékszer elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, valamint az oktatás költségeit.

A program regisztráció köteles, melyet a perla@perlajewellery.com e-mail címen tehetsz meg. Kérlek leveledben jelezd, hogy melyik ékszertípust választottad. 
Az ékszerhez legkésőbb május 29-ig küldd el nekünk a gyermekrajzról készített jó minőségű fotót.

időpont: június 2. 10 óra
helyszín: Fiók
FACEBOOK-esemény

 

2018. június 3.

Fekete Ádám: Kamrapocok a B32-ben

Frici zárkózott fiú, aki egy vidéki kisbolt raktárosaként dolgozik teljes elszigeteltségben. Hétköznapjait a bolt kamrájában tölti, és az ott felhalmozódó rendetlenség elpakolásával foglalkozik. Anyukáján kívül, akivel mindennap beszél telefonon, senkivel nem áll szóba, és nem is keresi mások társaságát.
Egyetlen barátja Bonmó, a kamrapocok – egy apró lény, akit Frici maga hozott létre, hogy egyedüllétét elviselhetővé tegye. Frici és Bonmó együtt pakolnak, játszanak, elmélkednek, szórakoznak, így töltik gondtalan napjaikat, egymás társaságában.
Amikor Frici és az anyukája között megszakad a napi telefonkapcsolat, a fiú és cinkosa mély bánatba zuhan. Nincs kedvük többé együtt játszani vagy beszélgetni, semmihez sincs kedvük többé. Hogy letörtségükön felülkerekedjenek, szükségük van valakire: egy harmadik személyre. Ehhez Fricinek és Bonmónak is nyitnia kell az oly veszélyesnek tűnő külvilág felé.
Az előadás olyan fontos gyerekproblémákkal foglalkozik, mint a beilleszkedés nehézsége, a barátok iránti felelősség, valamint egy fontos hozzátartozó elvesztése, a gyász és annak feldolgozása. Mindez sok humorral, játékkal és dalokkal, a gyerekek nyelvén szólal meg.

A DirAct Art és a Miskolci Csodamalom Bábszínház előadása.

Ajánlott: 6 éves kortól
időpont: június 3. 15 óra
FB-event

 

2018. június 4.

 

Gáspár György / Neuron a Három Hét Galériában

időpont: június 4. 18 óra
helyszín: Három Hét Galéria
FB-event

Gáspár György munkáit áthatja az építészet. Ez azonban nem egy valós vagy kreált funkcionális, vagy a társadalmi élettér kifejezésére szolgáló rendszer. Az egyén legbelsőbb, legmélyebb pszichés kivetüléseinek téri kiterjedése. A külső és belső határmezsgyéi, melyek szigorú kontrasztban állnak egymással. Építményei, melyek geometrikus elemekből szigorú rendszer szerint bonyolódnak.

Obejktjeiben a kép és a szobor határmezsgyéit vizsgálja, mértani precizitással egymáshoz csiszolt elemei, a különböző nézőpontokból mindig új tereket nyitnak, kiaknázva az üveg médiumában rejlő lehetőségeket. 

Gáspár művei, geometrikus formák, személyes történetekkel, melyek rabul ejtik a szemlélőt. Minden esetben a mentális valóság képi megformálására törekszik, ahol a jelen túlhajszolt emberének pszichés problémáira keresi a választ. Transzparens és átlátszatlan felületei néhol harmonikusan, adott esetben szabályos matematikai rendszerben, máshol feszültséget keltve jelennek meg. 

Műveit a Jacques Derrida féle dekonstrukció legalább annyira meghatározza, mint az op-art. A tavaly bemutatásra került Electron sorozat egyes felvetéseit gondolja most tovább, teret engedve újra az anyagra kevéssé jellemző neon színeknek.

Az eseménnyel egy időben kerül sor Gáspár új könyvének bemutatójára mely a 2012–2018 között készült műveit vonultatja fel.

A könyvet bemutatja és a kiállítást megnyitja: Mészáros Flóra művészettörténész, a monográfia szerzője

 

2018. június 5.

 

Summer Jam a Palackban

Könnyűzene, ismert slágerek a jazz és a pop műfajában akusztikusan, az X-Faktoros Szabó Mariann egyedi hangjával. Teljesen új repertoárral újra a Palackban!

Szabó Mariann - ének
Bokros László - dob

időpont: június 5. 20 óra
FB-event

 

2018. június 6.

 

Időfutár 7 - Megjelenés, találkozó a szerzőkkel, dedikálás

Két év szünet után most jelenik meg az Időfutár sorozat 7-dik része! Gyere el a könyv megjelenését megünneplő eseményünkre, ahol az elsők között vásárolhatod meg az új könyvet, találkozhatsz mind a négy szerzővel, és dedikáltathatod velük a könyvet. 

Az új Időfutárt ezen az estén 20% kedvezménnyel veheted meg!

Emellett az összes eddig megjelent Időfutár-könyvet különleges kedvezménnyel vásárolhatod meg, csak ezen az eseményen. Várunk a Bartók Pagonyban!

időpont: június 6. 19 óra
helyszín: Bartók Pagony
FB-event

 

 

Csajos avagy csajozós teszt

Kóstold végig és pontozd a Palack kínálatát! Minden szerdán tematikus teszt a Palackban, ahol végigkóstolhatsz 5 bort 2.500 Ft-ért. 

Bemutatjuk a borokat, de vakkóstoláson is végigvezetünk, ha teljesen objektíven szeretnél pontozni.
A tesztelők között egy szerencsés ajándékba kap tőlünk a nyertes borból egy Palackkal.

Június 6-án 19 órától kedvenc szófordulatunkkal élve olyan tételeket válogattunk össze, melyeket csajozósnak vagy csajosnak nevezünk. Azaz illatos, könnyen érthető, jól csúszó igazi nyári borok. Fiúknak és lányoknak egyaránt nagy szeretettel ajánljuk!

FB-event
Asztalfoglalás erősen ajánlott!

Résztvevők:
Hollósy - Bodzilla 2017
Bolyki - Királyleányka 2017
Haraszthy - Sir Irsai 2017
Skizo - Sauvignon Blanc 2017
Royal - Sárgamuskotály 2016

 

 

2018. június 7.

 

Kő, Papír, Zokni a Faur Zsófi Galériában

Sok szeretettel várunk Benneteket június 7-én, csütörtökön, Neogrády-Kiss Barnabás Kő, Papír, Zokni című kiállításának megnyitójára a Faur Zsófi Galériába.

"Képeim legnagyobb része egy gyerekotthonban készült, gyerekekről, arról a más otthonról, ami számukra az igazi helyett adatott. Arról a zárt társadalomról, aminek nehéz a részévé válni, megismerni a játékszabályait. A projekt befejezése után azonban azt vettem észre, hogy a képek mintha kiszabadulnának a sokszor súlyos, tragikus sorsok, szavak, történetek hálójából és elkezdenek önálló életet élni. Újra kellett őket nézni, és néhol folytatni a munkát, új képekben, de ezáltal más összefüggések és rímek keletkeztek. Minden jellé vált, egy faág, egy tábla, egy zacskó, egy hajfürt, egy mozdulat, egy arckifejezés, egy futás, és minden jel valahogy összekapcsolódott egy képírássá. Nem tudom, a gyerekek történetét mutatom most meg, vagy a sajátomat írtam meg általuk. Hogy mindez mit jelent, az rejtélyes, hiszen kép, nem szöveg. Olyan titokzatos, mint ezek a gyerekek, akik a képeken legtöbbször elfordulnak tőlünk, csak a hátukat, a csukott szemüket vagy a lehajtott fejüket látjuk. Nem tudható, mi történik a következő pillanatban, sírás tör ki vagy kacagás. És hogy milyen fejjel lefelé a világ. Mindig újra kell nézni és összerakosgatni a puzzle-t, mit is jelent az, ami körülvesz, és ami bennünk van. Kicsit visszalépni a gyerekkorba, hogy tudjuk, hogyan alakul majd a jövő. Kő, papír..., zokni?"

Kiállítást megnyitja: Cséka György esztéta
Köszönet: SOS gyermekfalvak

A kiállítás megtekinthető június 18-ig.
FB-event

 

2018. június 8.

 

LEGENDÁK SZÍNHÁZA - A NAGY KARINTHY-KALANDTÚRA

Zenés irodalmi est a múzeumban

Felolvasószínház és koncert a múzeum kertjében
Előadó: Zöld Csaba – színművész és a Talány Akusztik
Az előadás rendezője: Szabó Zoltán Attila 
Házigazda: Csillag Péter - a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum vezetője
                   Horváth Gábor Miklós - költő

Az előadás után: ÚJNYUGAT – KORTÁS ÖRÖMÜNNEP és KÖNYVBÖRZE

A belépés díjtalan!
Támogatónk: Budapest Főváros Önkormányzata

 

Ismerkedés a képpel - Meszlényi Attila dedikál a Kelet Kávézóban

Meszlényi Attila dedikálja a Cser Kiadónál megjelent Ismerkedés a képpel című könyvét a Keletben június 8-án 16 órakor.
FB-event
A művészi képalkotás alapkérdései közösek, technikától, témától függetlenül. Akár rajzol, fest, fotózik valaki, vagy digitális műveket készít, fontos lehet számára ez a hiánypótló könyv, a képalkotás, komponálás általános tudnivalóinak közérthető összefoglalása. Sok olyan ismeretet ad, ami a művészeti képzésből rendszerint kimarad, ezért művészek számára is érdekes olvasmány, művészetpedagógusok pedig tankönyvként használhatják. Ajánljuk azoknak is, akik alkotni nem akarnak, de szeretnék mélyebben érteni a képeket, felismerni a 20. századi irányzatok és a régebbi korstílusok közös lényegét. 
A szerző képzőművész, író. Három művészeti tárgyú könyv és számos cikk szerzője. 

A Kis Műterem sorozatban megjelent további könyvei: Olajfestés - Vadon élő állatok; Művészeti állatismeret

Könyveit a kiadónál 20% kedvezménnyel lehet megrendelni: https://cserkiado.hu/kreativ-konyvek/ismerkedes-a-keppel-9789632783727-15618.html

 

2018. június 9.

 

Listen To Girl & Joel Perez Garcia a Tintában

Listen to Girl (NO)
https://listentogirl.com
A korábban Girl névre keresztelt norvég formáció Christian Winther énekes-dalszerző és több hangszere játszó társszerzője, Ina Sagstuen közös projetje. 2016-os debütlemezük, a "Sea And Dirt", szépet futott a The Line Of Best Fiten és elnyerte a szintén norvég Susanna Wallumrød tetszését is, így első lemezük a SusannaSonatan keresztül bakeliten is megjelent.

Vendég: Joel Perez Garcia

Behopp: 500 / 1000 HUF

időpont: június 9. 20 óra
FB-event

 

Kettős JAK-füzet-bemutató a Keletben

Könyvheti kötetbemutató: Simon Bettina Strand és Szeles Judit Szextáns című verseskötetekről a szerzőkkel Lapis József beszélget a Keletben.

időpont: június 9. 14 óra
FB-event

A STRAND (József Attila Kör–Magvető) nem a felhőtlen vidámság helye. Emlékeink kuszák: örömpercek, kiszolgáltatottság, nedvesség, vibráló fény és alattomos kosz. Simon Bettina első verseskönyvének hangulata megragad, nem ereszt. A mondatok tiszták, a képek és asszociációk hamar kizökkentenek megszokott világunkból. De bárhol járunk, mindvégig otthonosság és otthontalanság egymást keresztező nyomait követjük, és a víz útját: akár egy fagyos utcán, akár egy folttisztítóban, akár egy – talán jövőbeli – elárasztott tájon. Test nem marad szárazon.

SIMON BETTINA 1990-ben született Miskolcon, Pécsett nőtt fel.
Művészettörténetből diplomázott az ELTE-n. 2012 óta rendszeresen publikál irodalmi és művészeti folyóiratokban. Budapesten él.

*

SZEXTÁNS (József Attila Kör–Magvető). Szeles Judit kötetcíme a kéttükrös szögmérőre utal, ami több mint kétszáz éve segíti a hajósokat a tájékozódásban. A könyvből egy mai tengerész alakja sejlik fel, aki a skandináv télben nem képes elszakadni a Délkörön túli kikötők emlékétől. A romantika keveredik a tengeren töltött élet monotóniájával, egy-egy bensőséges epizód elbeszélése fonódik össze a hajózáshoz kapcsolódó tárgyak objektív ismertetésével. A már-már prózába hajló versek fegyelmezett hangvétele, száraz adatai izgalmas feszültségbe kerülnek az én és a te viszonyát megtöltő izzással. És ahogy a cím sejteti, a versek leplezetlen élvezettel vallanak a testiségről. 

SZELES JUDIT 1969-ben született Csengerben. Költő, író, tanár. 2003 óta Svédországban él. Első verseskötete Ilyen svéd címmel jelent meg 2015-ben, a FISZ gondozásában.

*
A beszélgetést Lapis József moderálja.
LAPIS JÓZSEF 1981-ben született Sárospatakon, tanulmányait Debrecenben végezte. Kritikus, irodalomtörténész, könyvtáros, a Prae és az Alföld folyóiratok, valamint a Strand és az Ilyen svéd szerkesztője. Könyvei: Az elmúlás poétikája (2014); Líra 2.0. Közelítések a kortárs magyar költészethez (2014).

 

Jótékonysági Kézműves Vásár a Tranzitban

Szereted a kézműves egyedi dolgokat? 
Ha igen, akkor gyere el a Stroke Infó Alapítvány kézműves vásárára, ami Budapesten lesz a Tranzit Art Caféban, a Kosztolányi Dezső térnél június 9-én 11-17 óráig! 
Itt sokkal olcsóbban vásárolhatsz, mint bármelyik másik vásáron hisz az árusoktól mi nem kérünk pénzt a standért, azonban a bevételük 10%-át az alapítványnak adják, így ha veszel valamit, azzal Te is támogatod a működésünket. 

Milyen termékek lesznek jelen?
Kézzel készült szappanok, plüssállatok, ékszerek, használati tárgyak...

Ha te magad kézműves vagy, akkor tudsz jelentkezni még árusnak az info@andrasibetty.com email címen.
5 stand helyünk van még. Jelige: stand

Gyerekeket is várunk szeretettel. 
Önkénteseket is szívesen fogadunk és adunk érte ajándékot is! Jelentkezni szintén a megadott email címen tudsz. Jelige önkéntes
Főszervezők: Andrási Betty, az alapítvány segítő pszichológusa és Sarkadi Gabriella, a StrokeInfó Alapítvány elnöke

FB-event

 

2018. június 10.

 

Borbáth Péter - Bodor Panna: Sündör és Niru a B32-ben

Borbáth Péter – Bodor Panna: SÜNDÖR ÉS NIRU
napvadászat egy részben

Sündör és Niru frizbije átrepül a kerítésen. Mikor utána másznak, felfedezik a Csillanó Fém Birodalmát, ahol fényállatkák pislannak, és zajgyerekek csörömpölnek. Sündörön elhatalmasodik a fények iránti vágy, és barátját hátra hagyva útra kell, hogy megszerezze a Napot. Persze Niru sem ül ölbe tett kézzel – csak maradjon elég csoffasztott gesztenye az útra.

Sündör és Niru elveszítik, majd újra megtalálják egymást. Történetükön keresztül a barátságról, felelősségről, birtoklásról és az elérhetetlen utáni vágyról gondolkozhatunk. Végül a frizbi is megkerül.
6 éves kortól ajánljuk.

Játsszák:
Főglein Fruzsina
Pethő Gergő
Tóth Mátyás

Bábok: Badacsonyi Brigitta
Díszlet: Bobor Ágnes
Kivitelezés: Raffai Péter, Palya Gábor
Zene: Dobri Dániel

Rendező: Varsányi Péter

Jegyár: 1000 Ft

időpont: június 10. 15 óra
helyszín: B32
FB-event

 

2018. június 12.

 

 

Borbényi Dániel gitározik a Palackban

Borbényi Dániel a Zeneakadémián végzett jazzgitár szakon. Kezdetben jazz sztenderdeket dolgozott át, később már ismert popszerzeményekkel is frissítette repertoárját. A szólóban való gitározás, bravúros, improvizációkban gazdag játéka különleges zenei élményt nyújt hallgatói számára.

időpont: június 12. 20 óra
FB-event

 

2018. június 13.

 

Hello nyári borlap Kitty-vel teszt a Palackban

Kóstold végig és pontozd a Palack kínálatát! Minden szerdán tematikus teszt a Palackban, ahol végigkóstolhatsz 5 bort 3.000 Ft-ért. 
Bemutatjuk a borokat, de vakkóstoláson is végigvezetünk, ha teljesen objektíven szeretnél pontozni.
A tesztelők között egy szerencsés ajándékba kap tőlünk a nyertes borból egy Palackkal.

Június 13-án 19 órától végérvényesen elindul a nyár a Palackban is, ugyanis tesztünkön is debütál a megújult nyári borlapunk pár tétele. Terasz, napsütés, könnyed, jól fogyasztható tételek. Gyertek és kóstoljatok rá elsőként az új tételeinkre. Kitty kalauzol Titeket, igazi csajos-csajozós est várható!

FB-event

Résztvevők:

Haraszthy - Pinot Gris 2017
Kovács és lánya - Kisfrancia Viognier 2017
Váli - Syrah-Pinot Noir Rosé 2017
Sebestyén - Egytőről Kadarka 2017
Nyolcas - Portugieser 2016

 

Rejtett kert ❀❀❀ Hidden garden a KAS-ban

REJTETT KERT ❀❀❀ Hidden Garden 
Herbert Aniko kiállítása - 2018. június 13. - július 6. - K.A.S. Galéria
FB-event

“Ha az ember és a természet közt eredendően kapcsolat van, akkor a természet által közösség van ember és ember között is.” Ferenczy Noémi naplójából 

Herbert Aniko aka HANIKO vizuális művész nyersanyaga a papír. Eddigi munkái – és ezzel kivételes alakja a kortárs hazai művészeti világnak –, nagyméretű akvarellek, apró kollázsképek, papírból és más természetes anyagokból, talált tárgyakból készült installációk és objektek gyűjteménye. Alkotásait letisztultság, finom kivitelezés és személyes hangvétel jellemzik. 

A Rejtett Kert műveit a távol-keleti kortárs művészek (Kazuko Miyamoto, Tomoko Ishida, Yasuaki Onishi), Henri Matisse és Ferenczy Noémi munkái inspirálták. HANIKO másfél évig tanulmányozta a japán fametszetek színvilágát, a keleti kertépítészetet és Matisse papírkivágásait. A legszemélyesebb forrásai Ferenczy Noémi naplója és életműve voltak. A kiállítás tulajdonképpen egy rejtett főhajtás Ferenczy életműve előtt is. Ugyanis a két művészt összekapcsolja az alkotó akarat fókuszba állítása: nőiességük a folyamatos, elmélyült munkában és érzékeny képzőművészetükben teljesedik ki. Ebben rejtőzik a kiállítás legintimebb üzenete: ha valaki nagyon sok időt tölt az alkotásával – legyen az hónapokig szőtt gobelin, japánkert vagy embernagyságú papírinstalláció – ebben a szoros kapcsolatban a két személyiség, azaz a művész és műve összefonódnak.

HANIKO korszakokon és földrészeken átívelő, törékeny és vibráló papírkertjében a végletek játéka, az apró részletek kihangsúlyozása teremti a fő dinamikát. A tenyérnyi és nagyméretű alkotások mellett például több száz papírvirág is lakója lesz a Rejtett Kertnek. 
http://anikoherbert.com
http://instagram.com/anikoherbert

2018. június 13 – július 6. Rejtett Kert kiállítás (3 hét)

 

2018. június 15.

 

 

KERTI KONCERT A BUDAPESTI VONÓSOKKAL

Muzsika a múzeum kertjében

  • Kezdődik: 2018 jún. 15 - 18:00
  • Vége: 2018 jún. 15 - 19:30

Műsor: 

J. Haydn: C-dúr vonósnégyes Op. 20/2
Közreműködnek: Nagy Gabriella, Surján Péter - hegedű, Kárpáti Szilvia - brácsa, Maróth Bálint - cselló 

Goldmark K.: B-dúr vonósnégyes Op. 8
Közreműködnek: Ligetiné Beke Ágnes, Tóthné Lang Ildikó - hegedű, Krähling Dániel - brácsa, Oláh Miklós - cselló

 Belépési díj: 2000 Ft, nyugdíjasoknak és diákoknak: 1000 Ft.

Támogató:
Újbuda önkormányzata

Rossz idő esetén a koncert a múzeumban lesz!

 

2018. június 16.

 

ZÚGJ BELE ZUGLIGETBE!

Városi séta a Budasteppel

Nyaranta „a Zugliget volt gyűlőhelye a budai és pesti elegáns közönségnek és rendkívül fényes, válogatott kör táncolt itt hetenként”. Vajon honnan kapta nevét a Szépilona ház? Merre járt a Lóvasút? Hol fogták el Kossuth Lajost és ki volt Zugliget legrangosabb visszatérő vendége?
A Hegyvidék a város legzöldebb kerülete. Gyere velünk, tudj meg többet az egykori nyaralóhelyről, légy te is Zugliget szerelmese!

A séta  a Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából az Urban Green Belts (Városi Zöld Övezetek) pályázat keretében valósul meg.

 A séta időtartama: kb. 2,5 óra

Találkozó: a Szép Ilona Ház előtt (1021 Budapest, Budakeszi út 3.)

Jegyár: ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött

Regisztráció: a hello@budastep.com e-mail címen. Az első 25 fő jelentkezését tudjuk elfogadni.

 

A hónap további programjai a Bartók Béla Boulevard honlapján!