Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

A Bartók Boulevard programjai október első felében

Elmúlt a nyárias szeptember, eljött az igazi ősz. Kapj fel egy meleg pulcsit vagy egy könnyű kabátot és gyere a Bartók Boulevard-ra kikapcsolódni, művelődni. A mexikói forgatag elült, de a Bartók Boulevardon folytatódik az élet. Élvezd az őszi napsütést a Bartók Boulevard teraszain vagy a csípősebb napokon tekints meg egy kiállítást, igyál egy forró italt, válasz magadnak új szemüveget, végy képzőművészeti ajándékot vagy könyvet, hallgass meg egy jó zenét vagy beszélgetést, esetleg éld ki művészi hajlamaid a csokigyártásban. Élvezd és érezd jól magad!

Kiállítások, amelyek még szeptemberben kezdődtek, de még mindig megtekintheted őket!

2018. 09. 21. - 10.04.

Ékszerek Éjszakája kiállítás: Hármas Határ kiállítás

Helyszín: BBB Office
Megtekinthető: szeptember 21. – október 4. hétfő-péntek 11.00-15.00, vagy időpont egyeztetéssel (+36 20 956 7105)
Finisszázs: október 4. 17.00
Három tervező, három látásmód, háromszor háromféle anyaghasználat. Mindhárman alázatosan tisztelik az anyagot, legyen az bármilyen természetű és lendületesen rúgják fel a konvenciókat. Először csak feszegetik, majd átlépik a határokat, nemcsak a sajátjaikat, hanem az őket elválasztókat is. Kíváncsiak és kísérleteznek. A járt utat szívesen feladják a járatlanért. 
Edőcs Márta Floral sorozatának friss tárgyai a kettősségről szólnak: a búcsú és a vele járó szabadság hangulata, a női lélek erős és egyben törékeny léte fogalmazódik meg az ékszerekben. 
Gera Noémi választott témája a kő. A sziklák alakzatait, struktúráit, tereit igyekszik nyitottá tenni, megtörni, újraírni, elhangolni a felismerhetőség határáig vagy épp a határon túlig. A struktúra elemeinek felbontása és más anyagban folytatása által keltett új dimenziók létrehozása izgatja mostani munkáiban. 
Király Fanni új munkáit Leon Bakst az Orosz Balett számára készített jelmeztervei inspirálták, és a női testtudat, a mozgás és viselkedésmód befolyásolását, támogatását tűzte ki céljául. Ékszerei a testtel együtt mozogva hatással vannak a térérzékelésre, újraírják testünk határait.

#kiállítás #BartókBoulevard #BBBOffice
FB esemény

 

2018. 09. 22. - 10.18.

Almásy Aladár rézkarcai kiállítása


Helyszín: Gross Arnold Galériában, a Bartók Boulevardon
Megnyitó: 09.22. 18.00
Megtekinthető: 09.25.-10.18. kedd-péntek 10.00-21.00, szombat 11.00-21.00
ALMÁSY ALADÁR grafikus és festőművész rézkarcaiból nyílik kamara-kiállítás a Gross Arnold Galériában, a Bartók Béla úton. A kiállítást bevezeti és megnyitja: Szemethy Imre grafikusművész
Almásy Aladár – http://almasyaladar.hu/ 
ARNOLDO galéria-kávézó: Gross András – 0670/3387001 – arnoldogaleria@gmail.com

#kiállítás #BartókBoulevard #BBB #GrossArnoldGaléria

 

 

2018. 09. 26. - 10. 20.

MAGYAR FESTÉSZET NAPJA KERETÉBEN - Verebics Katalin: Jel


Helyszín:  Godot Galéria / Gallery Godot a Bartók Boulevardon
Megnyitó: 09.26. 18 órakor
Megnyitja: Pusztaszeri Katalin
Megtekinthető: 09.27-10.20. kedd-péntek 9.00-14.00, szombat 10.00-13.00
“Jelek, szimbólumok, nyomok megértése és visszaolvasása működteti a kultúrát és a civilizációt. A legalapvetőbb rendszerek is ‒ mint a nyelv ‒ folyton értelmezési korlátba ütköznek, hiszen az egyes jeleknek tulajdonított értelem nem konkretizálható végérvényesen, a környezet és a szubjektum mindig át- és átalakítja. Verebics Katalin legújabb alkotásain a jelek hagyományos fogalomköre kitágul. Miféle jelentéssel bírhat az, amit nem az emberi értelem hozott létre, de még csak szabványosított tartalommal sem ruházta fel? Verebics Katalin sajátosan az anyajegyek mikrokozmoszát emeli ki ebből a tartományból.”
Részlet Cserhalmi Luca írásából

FB esemény
#BartókBoulevard #BBB #kiállítás #GodotGaléria

 

 

2018. október 1.

2018.10. 01-18.

Ivonne Kennedy: Önjáró gépezet / La Máquina de Imaginar festménykiállítás


Helyszín: Tranzit Art Cafe
Megtekinthető: 09.12-10.18. Hétfőtől péntekig: 9.00–22.00 (díjtalan)
A kiállítás az ElevenŐsz Mexikó keretében nyílt meg.

Az önjáró képzelet
Az építészet és az absztrakció célja, hogy általuk különleges és izgalmas formákat lehessen alkotni. Ezen kiindulási pontjuk közös Ivonne Kennedy festményeit, szobrait és grafikai munkáit illetően, mindazon által ugyanakkor ez a részleges élmény kiegészül a művésznő kivételes allegorikus ábrázolásmódjával, melyet különböző alkímiai eljárások és a Tarot szimbolikája ihlettek.
Oaxaca városában született 1971-ben és részt vett abban a művészeti mozgalomban, ami szembehelyezte magát az Oaxacában egyértelműen uralkodó ikonográfiával, egyúttal szembeszállt a fullasztó férfidominanciával is. Az ír felmenőkkel rendelkező alkotó az 1990-es években vált ismertté szenvedélyes képalkotása révén, amelynek már-már túlzó strukturáltságát kiegészítette sajátos időértékelése, építészeti vonalvezetése pedig magában hordozza a magány érzetét.Ugyanakkor a benne rejlő jelek, fények, strukturális elrendezések láttatni engedik az emberi jelenlétet, anélkül, hogy erre külön rámutatnának.
Ivonne Kennedy képzőművészeti alkotásaiban aprólékosan kirajzolódik festői, rézmetszői és keramikus tehetsége, jóllehet stílusjegyei minden munkáján markánsan megmutatkoznak, legyen szó bármelyik alkotói aspektusáról. A vonások közötti hasonlóság segít beazonosítani, hogy mindet ugyanaz a kéz alkotta, művei tükrözik egyedülálló tehetségét.
Festészeti stílusában megmutatkozó vonalvezetése túlmutat a látható dolgokon. A zenei visszahang figyelmet követel magának a vásznon, a művésznő által felépített térben, habár az alkotás megszemlélése során általában figyelmen kívül hagyjuk ennek a hangzásnak a megtapasztalását. Kennedy művében megjelenik egy lágy zenei rendezés, mely épphogy csak megmutatkozik, jelenléte lassanként egyre érezhetőbbé válik, túlnyúlik a festmény felszínén. Megtestesítve ezáltal a zene és fantázia látványvilágát és az önvizsgálat fényforrását.
Alkotói munkássága művein keresztül számos ország galériájába, múzeumába eljutott. Mexikóban, az Egyesült Államokban, Kubában, Hollandiában, Németországban, Svédországban, Szingapúrban, Indonéziában, Csehországban, ez alkalommal pedig Magyarországon csodálhatjuk meg műveit.
Megemlítendő, hogy a festmények és szobrok hangulatos helyeinek és szimbolikus reneszánszának nyughatatlan megalkotója az éneklésben, a tánc- és színházművészetben is elmélyítette tudását. A különböző művészeti ágakon átívelő gondolkodás ösztönzi őt, melyben az eltérő területek egymás mellett élése a cél, ennek legújabb projektje a különleges ,,Labirintus” nevet viseli.
Jorge Pech Casanova

Kennedy Ivonne
1971-ben, Oaxacában, Mexikóban született, ahol jelenleg is él. Művészi tevékenységét Mexikóban, az Egyesült Államokban, Németországban és Kubában folytatta. 1988-ban kezdte meg a dinamikus és termékeny művészeti pályafutását egy csoportos kiállításban való részvétellel az Oaxaca Regionál Múzeumban.
Tehetségét inkább önálló és autodidakta mint akadémikus módon fejlesztette, állandó művészi keresés alapján az olaj és akril festés, a kerámia és grafika területén.
Művészközvetítői, kiállításrendezői és más művészethez kapcsolatos munkában is dolgozott.
Egyéni kiállításai voltak Mexikóban, az Egyesült Államokban, Németországban, Cseh Köztársaságban és Magíarországon. Több csoportos kiállításban szerepelt, ezek között figyelemre méltóak: Pintores Mexicanos Contemporáneos, Arte Mexicano Galeria 1996 Oaxaca Jelenléte Ázsiába, a Nemzetközi Értekezlet ( Kína, Oroszország, Szingapúr és Indonézia) 2014, Állatvilág Védelmére Felelős Művészek a Rufino Tamayo Múzeumban 2014, MUFI huszadik évfordulója, Fundidora Park Monterrey-ben 2018, A Milléneum Falfestménye, 34 Kortárs Mexikói Művész, Del Carmen Múzeum 2016.
Munkái a világ számos országaiban magángyűjteményekben megtalálhatók.
2013-ban Oaxacában megalapítja a Guenda Társulatot.
2017-ben az Oaxaca Kiváló Állampolgár kitüntetést kapja.
2015-ben megnyitja az El Atanor kerámia műhelyt, amelyben alkotott kerámiát Mexikóban és külföldön is vásárolják a műgyűjtők.
2013-ban három nagy formátumú mű megalkotásában vesz részt Chicagó-ban.
Saját kiadóval és együttműködő vállalkozásokkal foglalkozik, a Marabú Ediciones-szel, Arte Sonora-val, Laberinto Casa de Arte-val, és Lemnescata Art Conjunktio-val, melyekben összekapcsolódik a szépirodalmi, vizuális és hangzatos alkotás.
https://www.facebook.com/pintoraivonnekennedy/

#kiállítás #BBB #BartókBoulevard #Tranzit

 

2018. október 2.

Németh Marcell könyvbemutatója


Helyszín: Faur Zsófi - Ráday Galéria

Időpont: október 2. 19.00-21.00

Nagy szeretettel várunk mindenkit a Faur Zsófi Galéria által gondozott Mai Magyar Képzőművészet sorozat legújabb kötetének bemutatójára, mely Németh Marcell szobrászművész eddigi életművébe és alkotásaiba enged betekintést.

#irodalom #BartókBoulevard #BBB #FaurZsófiGaléria

facebook

 

2018. október 4.

2018. 10. 04-26.

Tihanyi Anna: Berlin Bhf. kiállításmegnyitó és kiállítás


Helyszín: Faur Zsófi - Ráday Galéria

Megnyitó: október 4. 19:00–22:00

A megnyitón beszédet mond: Totth Benedek író
Megtekinthető: október 4-26. hétfő-péntek 12.00-18.00
A Berlin Bhf. (2014) sorozatról:
A Berlin Bhf. egy erősen személyes indíttatású projekt, melyen keresztül Tihanyi Anna Berlin mint város átmeneti jellegét vizsgálta. A sorozatot magyar szerzők berlini élményei, látomásai, történetei és vágyai inspirálták, melyekkel a fotográfus szöveg-kép párokat hozott létre, hogy megjelenítse a szerzők és saját ideiglenes otthonát. Az irodalmi idézetek a képeket nem illusztrálják, inkább azokkal együttesen alkotnak textúrát, dialógust teremtve az irodalom és a fotók között.
A berlini és budapesti enteriőrökben játszódó jelenetek, átmeneti helyzetek az elidegenedést, a kívülállóság érzését, és az örökös befogadás iránti vágyat sugározzák. A fotósorozat az emlékeken túlmutatva, fikcionális, pillanatnyilag létező tereken keresztül olyan félresiklott, zavaró helyzeteket jelenít meg, melyekben a magányos szereplők eltávolodtak a gyökereiktől.

facebook
#kiállítás #BartókBoulevard #BBB #FaurZsófiGaléria

 

2018. 10. 04-20.

MAGYAR FESTÉSZET NAPJA KERETÉBEN - BLOCK | KristofLab


Helyszín: K.A.S. Galéria
Megnyitó: 10.04. csütörtök 18:00
Megtekinthető: 10.04-20. kedd-péntek 14:00-18:00
A kiállítást megnyitja: Fazakas Réka, kurátor
A megnyitót Szabó Kristóf és Munkácsi Ádám zenei és vizuális performansza követi majd.
Szabó Kristóf - KristofLab kiállítása
A kiállított műveken egy városi életkép jelenik meg, annak jellegzetes konstrukcióival. A deformálódás jegyeit magukon hordozó képeket a város környezetének megfigyelése inspirálta, ugyanakkor a traszformációk által létrejött művek egy sajátos látásmódot tartalmaznak. Szabó Kristóf (KristofLab) számára a panelház tükrözi az urbanisztikus életterünket. A környezet megfigyelése egy esztétikai irányvonalat mutat, amin a különböző egymásra rakodó rétegek megváltoztatják a kiindulópont eredeti jelentéstartalmát.
Szabó Kristóf – KristofLab született 1988-ban Győrben. Képzőművész, médiaművész. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett képgrafikus (2012), majd képzőművész-tanári diplomát (2013). 2011-ben Erasmus ösztöndíjjal Drezdában tanult (Hochschule für Bildende Künste Dresden). A MAMŰ és Magyar Művészkönyvalkotók Társaságának és a Ziggurat Project tagja amely különböző társművészeti együttműködésekkel kísérletezik. Előszerettel dolgozik közösen táncosokkal vagy más művészeti ágak képviselőivel. Számos egyéni és csoportos kiállításon vesz részt külföldön és hazánkban egyaránt. Újabban a festészet és az újmédia művészet kapcsolata foglalkoztatja.

www.kristoflab.com

 

2018. október 5.

2018. 10. 05-13.

DESIGN HÉT a Bartók Boulevard-on | The Perfect MATCH | The Matchmaker installáció

 

Helyszín: BBB Office
Megnyitó: 10.05. 19 óra
Megtekinthető: 10.05-13. hétfő-péntek 11.00-15.00 vagy bejelentkezéssel (+36 20 956 7105)

Az online társkeresés ma az egyik legtöbbet tárgyalt és vitatott, sokakat foglalkoztató, több generáción átívelő, majdhogynem mindenkit közvetve, illetve közvetlenül érintő téma. Ha te magad nem is próbáltad, ismerősöd, barátod, családtagod biztosan. Ezáltal mindenkinek megvan a véleménye róla, neked is, nekünk is, szeretjük is, meg nem is. Célunk a 'The Perfect Match' installációkkal nem az volt, hogy állást foglaljunk, sem az, hogy pálcát törjünk a jelenség fölött, csupán egy apró, ámbár meghatározó részét a folyamatnak, éspedig a bemutatkozó szövegeket alapul véve tartunk tükröt a mélyen tisztelt közönség elé.

MINDEN PROFIL MÖGÖTT EGY ÉRZŐ LÉLEK LAKOZIK.

Mi történne akkor, ha kiragadnánk a bemutatkozó szöveged, és felírnánk kép, életkor, pozíció, lokáció nélkül egy óriásplakátra, majd kitennénk egy forgalmas csomóponton egy ház homlokzatára?
Mi kölcsön vettük őket és megalkottuk a modern társkeresés labirintusát, ahol elveszhetsz, tapasztalhatsz és ismerkedhetsz. 
Hagyj nyomot, írd le a sztorid, üzenj, legyél TE a PERFECT MATCH.
Első felvonás | THE PERFECT MATCH | sorozat | THE MATCHMAKER installáció
| MEGNYITÓ ESEMÉNY | október 5. | 19:00 |
A megnyitó alkalmával készülünk Nektek egy kis meglepetésprogrammal, valamint behűtött pezsgőt és gourmet ételeket kínálunk afrodiziákumként.

Hungaria pezsgő a rendezvény Hivatalos Buborékbeszállítója.
Terra Catering Hungary készíti a vendégváró finomságokat.
Bartók Béla Boulevard biztosítja a helyszínt.

| KÉSZÍTS KÉPEKET AZ INSTALLÁCIÓRÓL, TÖLTSD FEL AZ INSTAGRAMRA ÉS HASZNÁLD AZ ALÁBBI TAGET #theperfectmatch
A LEGJOBB KÉPET JUTALMAZZUK.

Programjaink a Design Hét Budapest / Budapest Design Weekprogramsorozat hivatalos eseményeként valósulnak meg.

Az installáció megtekinthető október 13-ig, 16-20 óra között.

| ALKOTÓK | 
Barbara Krizsan | belsőépítész | tervező 
Kató Siegfried | rendezvény és enteriőr stylist

Kövess minket Instagramon: https://www.instagram.com/the_perfect_match_event_series/
valamint Facebookon: https://www.facebook.com/theperfectmatcheventseries

#design #művészet #BartókBoulevard #BBB #BBBOffice

 

2018. október 6.

Karkötő és egyedi kulcstartó készítő workshop


Helyszín: Pagony Könyvesbolt a Bartók Boulevard-on

Időpont: 10.06., szombat, 10:00–11:30

Szeretnél egy igazán egyedi kulcstartót és egy szuper végtelen jeles karkötőt? Amit ráadásul Te magad készíthetsz el?
Akkor gyere el Te is az októberi ékszerkészítő workshopunkra!
A kézműves program ideje alatt, egyedi ékszereket készítünk el közösen.
Mi hozzuk az alapanyagokat, Nektek csak kézműveskedni kell :)
A műhelyt 6 éven felüli gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlom.
Max létszám: 12 fő. (min. létszám: 8 fő)
A részvételi díj: 3.600 Ft / fő, amely tartalmazza a fejenként 1 karkötő és 1 kulcstartó elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, valamint az oktatás költségeit.
A program regisztráció köteles, melyet a perla@perlajewellery.com e-mail címen tehetsz meg. 

#gyerek #workshop #BartókBoulevard #BartókPagony #BBB
FB esemény

 

2018. október 7.

Fókuszban a Fishbone technika - slowdesign workshop Cirrhoppal


Helyszín: Pagony Könyvesbolt a Bartók Boulevard-on

Időpont: 10. 07., vasárnap, 14:30–17:30

A jó öreg Fishbone fonásra koncentrálunk a workshop időtartama alatt. Mivel jó sok időnk van, alaposan körbejárhatjuk a fonás csínját-bínját. mert nem mindegy, hogy miylen feszes a pólófonál, merre forog a "pöndörödött rész", hogyan lesz szép, ritmusos a fonat és minél kisebb a varrott rész. Színpárosításban is szívesen segítek. 
Nyaklánc, hajpánt, karkötő, öv, sőt még kutyanyakörv és póráz is készíthető. 
A workshop 3 órás időtartama alatt korlátlan alkotásra lesz lehetőség. Anyagokat és eszközöket én biztosítok. Alsó korhatár 12 év. 
A foglalkozás díja: 4500Ft/fő. Maximum létszám: 15 fő. 
A részvétel a cirrhopp@gmail.com e-mail címre történő regisztrációhoz és a részvételi díj összegének elutalásához kötött. Számlaszámot első levélváltáskor küldök.

#gyerek #workshop #BartókBoulevard #BartókPagony #BBB
FB esemény

 

 

Anya-lánya újrahasznosító textilékszer workshop Cirrhoppal

Helyszín: Pagony Könyvesbolt a Bartók Boulevard-on

Időpont: 10.07., vasárnap, 10:30–13:30

Az augusztusban zajló gyermektábor alatt kaptam az ötletet és éreztem az igényt arra, hogy kötődő időt tölthessenek az anyucik a lánykáikkal egy újrahasznosító kézműves foglalkozás keretében, amelyen készíthetnek maguknak ékszereket: hasonlót, vagy teljesen mást, kisebbet-nagyobbat, textilből. Az anyukák segíthetnek a gyerkőcöknek, a gyerekek pedig az anyukáknak. A cél: workshop után a szekrény kipakolása, kinőtt pólók felhasznlása céljából. Fiús anyukákat is szívesen látunk és természetesen lányos apukákat is. Általában 9 évben húzom meg az alsó korhatárt gyerekeknél, most azonban nincs alsó korhatár. 
A workshop 3 órás időtartama alatt korlátlan alkotásra lesz lehetőség. A téma nem kötött, többféle ékszer készíthető: kelta csomós, basic, fishbone, diagonal, chenille, loog-x....karkötő, nyaklánc, medál...stb. Eszközöket és anyagokat én biztosítok. Kézzel fogunk vágni és varrni, de lehetőség van varrás nélküli ékszerek készítésére is. 
A foglalkozás díja: 6000Ft/anya-lánya páros. Maximum létszám, 14 fő, tehát 7 páros. 
A részvétel regisztrációhoz és a részvételi díj összegének elutalásához kötött. Számlaszámot első levélváltáskor küldök.
Regisztráció: cirrhopp@gmail.com

#gyerek #workshop #BartókBoulevard #BBB #BartókPagony
FB esemény

 

2018. október 15.

2018. 10.15. - 11.15.

Pagels-Tóth Anna: 3 Fal És 1 Ablakpárkány festmény-kiállítása és megnyitója

 

Helyszín: BBB Office 

Megnyitó: 10.15. 19 óra
Megtekinthető: 10.15. - 11.11. hétfő-péntek 11.00-15.00 vagy bejelentkezéssel (+36 20 956 7105)
A kiállítást megnyitja: Ott Anna
"A Bartók Béla Boulevard és a Szatyor Bár jóvoltából kiállíthatok egy nagyobb gyűjteményt a festményeimből és grafikáimból 3 falon és egy ablakpárkányon elosztva színtónusaiktól függően. 
Lesznek már ismert darabok közöttük, de lesznek vadonatújak is. A célom ezen kiállítással, hogy amikor a néző belép a kiállítótérbe, egy intenzív művészeti élményben legyen része. A galéria négyzetszerű alapterülete ezt az élményt maximálisan felerősíti." - Pagels-Tóth Anna
Művészi hitvallásom:
Számomra a művészet az abszolút szabadság! Ezt technikában, témában, színben vagy formában fejezem ki. Az alkotási folyamat ösztönös és intuitív. Ezt a kreatív energiát engedem érvényesülni, amely erővel tör fel. Így adok vízióimnak formát és színt. 
Honnan jövök:
Budapesti alkotóművész vagyok, a MOME-n tervezőgrafikus és design menedzser diplomát szereztem 2010-ben. A fő megnyilvánulási területem azonban mégsem az alkalmazott művészetben domborodott ki, egyértelműen a képzőművészet vált kifejező eszközömmé.
https://www.facebook.com/annapagelstoth

https://www.facebook.com/annasmovies/

#kiállítás #BartókBoulevard #BBB #BBBOffice
FB esemény

 

2018. október 17.

Kritika és mű – az ELTE Esztétika Tanszékének vitasorozata


Helyszín: Kelet Kávézó és Galéria

Időpont: 10. 17., szerda, 19:00–21:30

Az ELTE BTK Esztétika Tanszéke havonta egyszer KRITIKA ÉS MŰ címmel vitasorozatot indít a Kelet Kávézóban. 
Újraolvasva: Walter Benjamin: Az alkotó mint termelő
Somlyó Bálint, Seregi Tamás és Teller Katalin, a tanszék oktatói vitáznak
„Szabad-e azt költenie, amit akar?” – teszi fel a kérdést Benjamin abban az előadásban, amelyet 1934-ben a párizsi fasizmuskutató intézetben tervezett megtartani. A német gondolkodó kultúrakritikai és -filozófiai hagyatékának egyik kevésbé kanonikus darabja kapcsán vitatkozunk arról, mennyiben aktuálizálható a művészeti tevékenység társadalomformáló szerepéről kialakított elképzelés.
Érdemes-e újragondolnunk az elköteleződött mű és a minőség közötti viszonyt? Mit kezdhetünk ma a „termelési viszonyok” és a művészeti „technikák” kifejezéssel, ha kortárs és történeti művek, illetve a műkritika összefüggésében használjuk őket?
A vitasorozat további időpontjai: 
november 14., december 12.

#kerekasztal #BartóBoulevard #BBB #KeletKávézóGaléria
FB esemény

 

2018. október 19.

2018. 10. 19. - 11. 09.

MAGYAR FESTÉSZET NAPJA KERETÉBEN - Gross Arnold: Álomarcúak festménykiállítása


Helyszín:  Gross Arnold Galéria
Időpont: 10.19. péntek 19.00
Megtekinthető: 10. 20. - 11. 09. kedd-péntek 10.00-21.00, szombat 11.00-21.00
A kiállítást bevezeti és megnyitja: Révész Emese művészettörténész

Az ÁLOMARCÚAK címmel GROSS ARNOLD (1929-2015) kevésbé ismert korai portré festményeiből nyílik kamara-kiállítás a Gross Arnold Galériában, a Bartók Béla úton.
Gross Arnold, a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett, Kossuth-díjas grafikus, festőművész és fia, 2014-ben nyitották meg a Bartók Béla út 46 szám alatt az ARNOLDO galéria – kávézót. Az idén négy éves hangulatos kis hely az alapító szándéka szerint fennállása óta ápolja, gondozza Gross Arnold szellemi és művészi hagyatékát. Idén a XI. kerületi Önkormányzat „Újbuda-Mecénás” ösztöndíjjal támogatja azt az egy éves kutatómunkát, melynek célja a teljes életmű feldolgozása, bemutatása. A kutatómunka köztes eredményeit három kamara-kiállításon mutatjuk be.
Az első kiállítás a Magyar Festészet Napja programhoz kapcsolódóan Gross kevésbé ismert, korai festészeti műveire, főként portrékra fókuszál.
Gross Arnold legkorábbi portréi önarcképek, saját művészi szerepének első megfogalmazásai. Ezeket az 1950-60-as években egy sor olajportré követte, zömmel női arcképek. Gross portréi a női arc ideál és reál, elvont és konkrét közti megfogalmazását példázzák. Kiindulópontjuk a legtöbb esetben konkrét személy, de Gross addig egyszerűsíti a látványt a lényegi formákra, mígnem valamennyi portréról ugyanaz az eszményi nő, ugyanaz az "álomarcú" tündérlány néz vissza, aki varázskertjének is állandó lakója. 
A kamara kiállításon megvásárolhatóak külön erre a kiállításra készült képeslapok is.
A megnyitón a résztvétel a helyszín adottságai miatt regisztrációhoz kötött, regisztrálni a rendezvényre az arnoldogaleria@gmail.com címen lehet.

További Információ:
ARNOLDO galéria-kávézó: Gross András – 0670/3387001 – arnoldogaleria@gmail.com
https://www.grossarnold.com/blog/Gross_Arnold_korai_portre_festmenyei/2018-10-19

#kiállítás #BartókBoulevard #BBB #GrossArnoldGaléria
FB esemény

 

 

MAGYAR FESTÉSZET NAPJA Újbudán - Galériaséták a Bartókon


Helyszín: Bartók Boulevard
Időpontok: 10.19. péntek 13.00, 14.00-17.30, 18.00
A sétát vezetik: Garami Gréta művészettörténész, Sipos Endre művészetfilozófus

13.00 Újbuda Galéria kiállítás-megnyitó (Zsombolyai u. 5.)
A síktól a térig, a tértől a síkig - plasztikus képek 

Megnyitja: Garami Gréta művészettörténész

Közreműködik. Bíró Attila dobos

Látogatható 11-12-ig hétköznap 10-17 óráig.

Kurátor: Sipos Orsolya


14.00 – 17.00 Galériaséta a Bartók Boulevard-on:

  • Bartók 1. Galéria – Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művészeinek kiállítása
  • Bor és Kézműves Galéria – KERT-ARC-KÉP (Válogatás Tóth Annamária Rita és Tóth Marica végzős MKE festőművészek diplomamunkáiból)
  • Moha Kultúrtér – “Felvettek!” (Válogatás a Jaschik Művészeti Szakgimnáziumban 2018-ban végzett festők munkáiból)
  • Godot Galéria – Verebics Katalin festőművész kiállítása
  • K.A.S. Galéria – Szabó Kristóf Block című festészeti munkáinak tárlata
  • Gross Arnold Galéria – Válogatás Gross Arnold olajfestményeiből
  • Karinthy Szalon – Őry Annamária festőművész kiállítása
  • MÚK Galéria (Magyar Újságírók Közössége) – Székely Móri Márta festőművész kiállítása

18.00 Próféta Galéria​ kiállításmegnyitó (Szent Gellért tér 3.)
Szlovén kortárs festészeti kiállítás

A kiállítás november 16-ig, naponta 15-19 óra között látogatható


#kiállítás #BartókBoulevard #MagyarFestészetNapja #KASGaléria #MohaKultúrtér #BorKézműves #GodotGaléria
FB esemény
További információ