Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Kanapé túrák 2021 – Idegenvezetők Világnapi kiadás

A világ járvány előtt minden év február végén ünnepeltük az Idegenvezetők Világnapját. Bár még nem találkozhatunk személyesen, de a világnap alkalmából idén mi is készülünk két online sétával 2021. február 26-án és 27-én.

2021 a remény éve számunkra, hogy újranyithatnak az üzletek és újra pezsgő élet költözhet bevásárló és tematikus utcáinkba. Természetesen addig sem ülünk tétlenül és már szervezzük a tavaszi programokat. Most két sétával szeretnénk Önöknek kedveskedni, folytatva a tavaly ősszel és decemberben szervezett online sorát.

Tartsanak velünk, otthonuk kényelméből és ismerkedjünk ismét együtt városunk csodálatos részeivel!

BUM (Bevásárlóutca Menedzsment) fő célja, hogy olyan vállalkozókat, vállalkozásokat támogasson, akik között együttműködés és összefogás alakult ki. Ilyenek a bevásárló és tematikus utcáink is. 

A program Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, a BUM szervezésében valósul meg. Programok szakmai felelőse: Medzay Anikó.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata rendhagyó módon idén is készül az Idegenvezetők Világnapjára a jelenlegi lehetőségek mentén. Részletesebb információ ITT!

 

 

Programok röviden

  • 2021. február 26. (péntek) 15.00 - Ferencvárosi séta II. - Műsorváltozás
  • 2021. február 27. (szombat) 11.00 - Lipótvárosi séta - Danubius kútjától a Duna partjáig

 

 

Általános tudnivalók

ONLINE közvetítés

Idegenvezetőink élő adásban, a helyszíneken kalauzolják Önöket okos készülékük segítségével egy zoom webinarium keretében, ahová Önök is bekapcsolódhatnak az online térben, mintha csak egy hagyományos sétán lennénk. Ezt otthonukból, kényelmesen tehetik meg. Nem kell más hozzá, csak egy olyan eszköz (telefon, tablet, laptop, pc), amin nézni tudják a "közvetítést". Ennél a programnál csak online kapcsolódásra van lehetőség, személyesen nem tudjuk Önöket a helyszínen fogadni.

Chat formájában bármikor megoszthatják velünk észrevételeiket. 

Önök számára a részvétel ingyenes, csak internetkapcsolattal, egy megfelelő eszközzel és a zoom applikációval kell rendelkezniük, hogy részesei legyenek ennek az élménynek. Friss applikáció letölthető ITT. Illetve az alábbi linkeken attól függően, hogy androidos vagy IOS alapú készüléket használ.

Android        és      IOS 

Az esemény zoom webináriumában való részvételére a regisztráció lezárult. A feltüntetett időpontok a séta kezdését jelölik, ezért javasoljuk, hogy 10-15 perccel korábban már jelentkezzenek be a felületre és ellenőrizzék a készüléküket, hogy jól hallják és látják a „közvetítést”. Ha regisztráció után 1-2 órával nem kapják meg a visszaigazoló e-mailt, akkor az info@bevasarloutca.hu e-mail címen jelezzék, hogy munkatársunk el tudja küldeni Önöknek a hozzáférést.

A sétákat a BUM FB oldalán https://www.facebook.com/bumhu is közvetíteni fogjuk, így regisztráció nélkül, ott is követheti az eseményt. (Ha követi FB oldalunkat, akkor automatikus értesítőt is kap majd az élő adás elindulásáról.)

Továbbra is folyamatosan fejlődünk, azonban a műsorkészítéshez szükséges professzionális eszközök hiányában az élőben közvetített sétánkon előfordulhatnak technikai hibák (hangszakadozások, képhibák). A felmerülő problémák elhárításához megértésüket és türelmüket kérjük.

A FB oldalon közvetített séta, csak a valós sétával egy időben lesz elérhető, később nem lesz visszanézhető az élő adás, csak rövid video formájában tekinthetik meg a későbbiekben youtube-csatornánkon.

Ha bármilyen technikai probléma adódna, azért előre is elnézésüket kérjük, igyekszünk javítani és minél több élményt nyújtani!

Az online közvetítésről felvétel készül.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

 

Programok

 

2021. február 26. (péntek)

15:00

Ferencvárosi séta II. - műsorváltozás

Bár nem tudjuk a tavalyi sétát folytatni, mivel idegenvezetőnk egészségügyi okok miatt nem tudja megtartani az eredetileg tervezett sétát.

Azonban Dr. Orbán György a Ráday Soho Egyesület projektmenedzsere elvállalta, hogy mesél nekünk a Bakáts tér környékén lévő vallási terekről és különleges történetekről.

Indulás: 15:00

Hőgyes Endre u. (Unitárius templom) - Bakáts tér (Assisi Szent Ferenc Plébánia) - Ráday utca

Séta időtartama: cca 50-60 perc

Sétát vezeti: Dr. Orbán György, a Ráday Soho Egyesület projektmenedzsere

Az esemény zoom webináriumában való részvételére a regisztráció lezárult. Akik regisztráltak, azok visszaigazoló e-mailben kapták meg az adott séta zoom meghívóját és a leírást, miként tudnak csatlakozni. A feltüntetett időpontok a séta kezdését jelölik, ezért javasoljuk, hogy 10-15 perccel korábban már jelentkezzenek be a felületre és ellenőrizzék a készüléküket, hogy jól hallják és látják a „közvetítést”. Ha regisztráció után 1-2 órával nem kapják meg a visszaigazoló e-mailt, akkor az info@bevasarloutca.hu e-mail címen jelezzék, hogy munkatársunk el tudja küldeni Önöknek a hozzáférést.

A sétákat a BUM FB oldalán https://www.facebook.com/bumhu is közvetíteni fogjuk, így regisztráció nélkül, ott is követheti az eseményt. (Ha követi FB oldalunkat, akkor automatikus értesítőt is kap majd az élő adás elindulásáról.)

 

 

 


2021. február 27. (szombat)

11:00

Lipótvárosi séta - Danubius kútjától a Duna partjáig

A Kálvin térről az Erzsébet térre szállított Danubius–kútnál kezdjük a sétánkat. Lipótváros terein haladunk át. Ezenközben felidézzük a történelmi Pest határán túl északra terjeszkedő, egységes terv szerint kiépült városrész egykori látképét. Megnézzük, mit lát ma a Budapestre érkező vendég a Duna felől, mitől különleges egy múzeumhajó belsejében kialakított étterem, és a hajózásban, csillagászatban ismert Zenit szó hogyan jellemez egy hotelt.

Indulás: 11:00

Egykor mocsaras terület húzódott itt, Pest város falán és kapuján kívül, a mai Erzsébet téren, ahonnan a sétánkat kezdjük. A József nádor tér helyén Sóhivatal és raktárai álltak. Rakpartok, védművek nem zabolázták a Dunát, a folyam partján nem voltak igazi kikötők és raktárak az áruk tárolására. Állandó kőhíd híján egyetlen hajóhíd kötötte össze a folyam két partját. Sétánkon József nádorra, Hild Jánosra és Józsefre, Pollack Mihályra, a mesteremberekre, nemkülönben gr. Széchenyi István és Deák Ferenc alakjára emlékezünk. A Kirakodópiac egykori látványát a Lánchíd előtt, a Kereskedők Csarnokát, a LLoyd-palotát, az Al-és Feldunasor klasszicista házsorát, az elegáns szállodákat már csak fényképről tudjuk felidézni. Felkeressük viszont a Kossuth gőzöst, ahol a Vén hajó étterem működik. Sétálunk a Duna-korzón. Megállunk a Vigadó előtt. Megtekintjük a Zenit Hotelt, és talán bejutunk a gazdag kereskedők, polgárok emelte bérházak valamelyikébe.

Séta időtartama: cca 60-70 perc

Sétát vezeti: Turi Olga idegenvezető

Az esemény zoom webináriumában való részvételi lehetősége megtelt. Azok, aki korábban regisztráltak, ha regisztráció után 1-2 órával nem kapják meg a visszaigazoló e-mailt, akkor az info@bevasarloutca.hu e-mail címen jelezzék, hogy munkatársunk el tudja küldeni Önöknek a hozzáférést. Az esemény napján ezt már nem áll módunkban pótolni.

Ha nem tudott regisztrálni sincs gond, mert a sétákat a BUM FB oldalán https://www.facebook.com/bumhu is közvetíteni fogjuk, így regisztráció nélkül, ott is követheti az eseményt. (Ha követi FB oldalunkat, akkor automatikus értesítőt is kap majd az élő adás elindulásáról.)