Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

V. Budapesti Fotósviadal – beszámoló a BUM munkatársától

  • 2021 június 01.

Idén sem maradt el az amatőrök és profi fotósok egyik legnépszerűbb eseménye: 2021. május 15-én az V. Budapesti Fotósviadal megrendezésére került sor Budapest utcáin.

A Bevásárló és Tematikus utcák 2020-ban ismerték meg ezt a rendezvényt, mely végül ősszel tudott megvalósulni. Több utcánk is részt vett benne, mint helyszín és mint támogató, így mi is erősítettük a támogatók sorát. Tavaly más eseményünkkel egy időben volt, így a rendezvényen nem tudtunk részt venni, ezért az idei évet még jobban vártuk, hogy mi magunk is megnézzük, megtapasztaljuk miről is szól ez az egész.

Az eszközök fejlődésével már nem csak drága fényképezőgéppel indulhatunk el egy ilyen versenyen, hanem akár egy mobil telefonnal is. Messze nem vagyok profi fotós vagy egyáltalán fotós, de ez a nap nem is erről szólt. Sőt nem is igazi versenyzőként vettünk részt, hiszen támogatóként ez nem lenne helyénvaló, hanem az érzésért és a verseny szelleméért mi magunk is elindultunk, hogy teljesítsük a feladatokat.

Kreatív emberként, feletébb inspiráló volt, hogy egy-egy feladatot miként ragadjak meg. Volt, hogy egyszerűen nyúltam a témához, de volt, hogy metafórát kerestem a megoldásra. Íme a témák és az én megoldásaim.

1. Számtalan sorszámom

 

2. Kontraszt

 

3. Úton - útfélen

 

4. Kultúrfröccs

 

5. Sárga

 

6. Kacskaringó

 

7. Lelkitárs

 

8. Szabadon

 

Egy igazán jó program volt, ahol együtt voltunk, de mégsem, hiszen mindenki a maga útján kereste a feladatok megoldását. Lehetőség volt teljesen érintésmentesen is részt venni, így a mostani járványhelyzet minden szabályának meg tudott felelni az esemény. Rekord regisztráció érkezett az idén (több mint 200) és 1500 kép került feltöltésre. 

A nyeremények összértéke idén már meghaladta az 1 millió Ft-ot. 

Bárki megmérettetheti magát legyen az amatőr vagy profi, fiatal vagy még "fiatalabb", hölgy vagy úr. Kerül majd még fel egy beszámoló a díjátadó után, addig is érdemes ellátogatni oldalukra és megnézni a fotókat: fotosviadal.hu

Jövőre pedig várunk mindenkit szeretettel 2022. május 14-re tervezett VI. Budapesti Fotósviadalon!