Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Újra Nyitva! Fesztivál az Erzsébetvárosban

  • 2021 június 22.

A Nyitva! Fesztivál korábbi sikereire alapozva a KÉK - Kortárs Építészeti Központ újra megrendezi az üres üzlethelyiségek hasznosítását célzó, az “ingatlanközvetítés kooperatív modellje”-ként ismertté vált programját - ezúttal Erzsébetvárosban.

A program ünneplésére októberben fesztivált is szerveznek, ehhez pedig egy kérdőív kapcsolódik, amit alább érhetnek el.

Röviden a tervezett programról:

  • Július 5-ig várjuk a válaszokat a kérdőívre, amellyel a kerület életében aktívan résztvevők (itt lakók, dolgozók, gyakran látogatók) igényeire vagyunk kíváncsiak, hogy milyen hasznos, kreatív szolgáltatásnak örülnének a környéken.
  • A kutatás eredményeire alapozva pályázatot hirdetünk meg az Erzsébetvárosban üresen álló üzlethelyiségek igénybevételére és egy több hónapos mentorprogramban való részvételre kisvállalkozóknak.
  • A sikeres pályázók beköltözhetnek az ingatlanokba és megkezdjük a mentorprogramot is.
  • A létrejött üzleteket az egy hónapos Nyitva! Fesztivál keretében mutatjuk be és ünnepeljük meg októberben, nyilvános workshopokkal, programokkal stb.
  • A programban együttműködő partnerünk Erzsébetváros Önkormányzata, fő támogatónk az NKA.

A kérdőív ezen a linken érhető el: http://nyitvaerzsebetvaros.hu/

Céljaink, küldetésünk a programsorozattal:

  • A Kortárs Építészeti Központ Alapítvány 2012-óta foglalkozik aktívan az üres ingatlanok kérdésével és az azok okozta városüzemeltetési, városképi problémákkal.
  • A program célja, hogy javítson a budapesti üzlethelyiségek kihasználtságán, szabályozási háttéren, valamint hogy hidat képezzen a tulajdonosok és a potenciális bérlők között.
  • A koronavírus-járvány után rengeteg vállalkozás szűnt meg, az üres ingatlanok száma drámaian nőtt - ez a probléma különösen aktuálissá tette az idei program indítását.
  • Fontosnak tartjuk a program módszertani és tapasztalati dokumentációját, illetve a helyi lakók, érintettek tényleges igényeire való válaszadást és megoldást. 

 

Az igényfelmérő kutatás eredményeit nyilvánossá tesszük, amint kiértékeltük. Úgy gondoljuk, hasznos és releváns tanulságként szolgálhatnak mind a helyi ügyek iránt elkötelezett emberek és szervezetek, mind a vállalkozók számára.