Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Turizmus Világnapja 2018 - képes beszámoló

Csodás őszi nappal zártuk a szeptemberi rendezvényeket a Turizmus Világnapja alkalmából. Programjainkon közel 350 fő vett részt, akiknek köszönjük, hogy eljöttek és velünk tartottak.

A turizmus világnapját (World Tourism Day – WTD) minden évben szeptember 27-én ünnepeljük. Idén is csatlakoztunk a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) által meghirdetett turisztikai nyílt naphoz. Köszönjük ezt a lehetőséget és munkát, amit a BFTK minden évben belefektett ebbe az eseménybe. A BFTK ezzel a kampánnyal a budapesti turisztikai szolgáltatásokat, attrakciókat szeretné népszerűsíteni, megismertetni a hazai látogatóközönséggel.

A nyílt naphoz 2018-ban 46 programmal csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók. Az idei év újdonsága, hogy a BFTK nem csak koordinálta a lakossági programokat, hanem saját programot is szervezett: a Világnapon 3 alkalommal régi Ikarus kabrió buszból lehetett megtekinteni a fővárost, illetve a Bálna Budapest különleges épületét fedezhették fel az érdeklődők idegenvezető segítségével. Szintén újdonság volt, hogy az idei évben 7 gasztrohely is csatlakozott a felhíváshoz, kedvezményekkel, ajándékokkal várták a látogatókat.

Köszönjük a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának, hogy támogatta a program megvalósítását. Köszönjük a társszervezőknek, a helyeknek, akik fogadtak és idegenvezetőinknek, hogy munkájukkal maradandó élményt és tudást ajándékoztak a bevásárló és tematikus utcákba látogatóknak.

Továbbiakban pedig néhány képen, Önök is láthatják, hogy merre jártak kisebb nagyobb csoportjaink.

Váci utca Északi része

Rákóczi téri Csarnok és környéke

Ráday utca