Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Több ezer üres üzlethelyiséget listázhatnak Budapesten

  • 2019 július 31.

Egységes fővárosi bérbeadási rendszer létrehozását segítheti elő az üzlethelyiségek piacán a Kibérelem.hu nonprofit adatbázis, hogy ne kelljen akár fél évet is várni egy-egy önkormányzati ingatlanra. forrás: www.vg.hu

Sándor Tünde 2019. júlis 30-án a Világgazdaságban megjelent cikke:

Miközben a lakásokhoz hasonlóan az elmúlt három évben az üzlethelyiségek bérleti díja is jellemzően megduplázódott, ma is mintegy két-háromezer üzlethelyiség áll üresen Budapesten. Ez a tulajdonos önkormányzatoknak és a társasházaknak egyaránt bevételkiesést okoz, miközben induló és terjeszkedni tervező vállalkozások sokasága keres megfelelő üzlethelyiséget reménytelenül. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara még 2016-ban határozott a Kibérelem.hu – Rögtön jövök! projekt elindítása mellett a 2013-as mintaprojekt továbbfejlesztéseként, azzal a hosszú távú céllal, hogy olyan fenntartható ingatlanmenedzsment jöjjön létre, amellyel a nehezen hasznosítható, régóta üresen álló ingatlanok bérbeadása egyszerűsíthető.

Bogdán Szandra, a bevásárlóutca-menedzsmentre alapított kamarai nonprofit cég, a BUM Kft. Kibérelem.hu-projektmenedzsere a Világgazdaság megkeresésére elmondta:

több mint másfél száz üres, azonnal bérbe vehető üzlethelyiség szerepel ingyenes adatbázisukban.

Egyelőre a 23 fővárosi kerületi önkormányzat közül néggyel – a II., VIII., XV. és XVIII. kerületével – van élő szerződésük, de a IV., XI. és XII. kerület illetékesei is nyitottak az együttműködésre. Fontos lenne, hogy egységes fővárosi bérbeadási rendszer jöjjön létre az önkormányzati üzlethelyiségek piacán, ahol a pályázati rendszerek miatt akár fél évet is kell várni egy-egy ingatlanra, erre pedig kevés vállalkozás hajlandó.

 

A cikkhez kapcsolódóan az M1-en élő interjút is adtunk, alább megtekintheti a 07:25 perctől.