Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

2019. április 27-én és 28-án a Tavaszi Tematikus Séták keretén belül bebarangoltuk a belvárost. 16 séta és egy hajós városnézés várta a kedves érdeklődőket.

Aki velünk tartott ezen a hétvégén, keresztül kasul bejárhatta a Belvárost. A séták során megnéztünk nevezetes épületeket, egy-egy jelenleg az adott területen működő vállalkozást/üzletet és megannyi szépségre hívták fel szakképzett idegenvezetőink a látogatók figyelmét. A jóslatok ellenére szerencsénk volt az időjárással, igazi tavaszi városnéző időnk volt. Köszönjük, hogy velünk tartottak, alább pedig képekben is visszanézhetik, merre jártunk a két nap alatt.

Jártunk a Déli Belvárosban (Séta a Váci utca déli szakaszán, a déli belvárosban), a Fővám tértől egészen az Erzsébet hídig tartott a séta, végül a Mátyás pincénél ért véget.

 

Egész különös élményben lehetett része annak, aki eljött a Király utcai sétára (A Király utca vonzásában), melyet egy izgalmas toronytúrával kezdtünk a Terézvárosi Avilai Szent Teréz templomban. Innen nem csak a Király utcát, hanem annak környékét is körbe jártuk, hiszen egykor ez egy vigalmi negyed volt. Utunk a Deák Ferenc téren ért véget, megannyi élménnyel gazdagabban.

Hosszú, de annál érdekesebb túra volt a Bartók Béla utat és környékét bemutató séta (A Bartók Béla út és környéke), mely a Szikla kápolna bejárata elől indult. Számos információt megtudhattunk a Bartók Béla út múltjáról, de lehetőségünk volt bekukkantani egy-két igazi gyöngyszem üzletbe is. A program végül a Kosztolányi Dezső térnél ért véget, bár még számos titkot rejt ez a környék.

Az első nap zárásaként indult a séta a Ráday utcában (Séta a Ráday utca mentén), mely a Kálvin tértől egészen a Bakáts téri templomig tartott. A túra vezetője igazi lokál patrióta, így teljesen elvarázsolta a programon résztvevőket.

Vasárnap se volt ok panaszra, a napot a Magyar Nemzeti Múzeumban kezdtük (Séta a Mikszáth tér és környékén). Megnéztük a múzeum dísztermét, majd bebarangoltuk szinte az egész Palota negyedet. Jártunk a Festetics palotában, a Magyar Rádió Márványtermében, de még a Mária utcai templomban is. A program a Mikszáth téren ért véget.

Igazi meglepetésben volt része az Északi Váci utcai séta résztvevőinek (Séta a Váci utca északi szakaszán), mely az Erzsébet hídtól a Vörösmarty térig tartott. Láthattuk a Március 15 téren a régészeti feltárás során előkerült leleteket, voltunk a 100 éves étteremben, meglátogattuk a Haris Bazárt és Molnár's kürtöskalácsnál végig kóstolhattuk a finomabbnál finomabb kalácsokat.

Kivételesen a Nyugati térről indult, az egyébként Jókai és Liszt Ferenc teret (Séta a Liszt Ferenc és a Jókai téren) bemutató séta, mivel történetileg összekapcsolódik ez a terület. Utunkon megelvenedtek a házak homlokzatai, a görög mitológiában jártas vezetőnk csodás világba kalauzolt el minket. Végül pedig a Liszt Ferenc téren a Cafe Vianban láttak minket vendégül egy-egy kávéra, üdítőre, megkoronázva ezzel a két napos programokat!

Bár képek nem mindenhol készültek, de velünk tarthattak a Falk Miksa utcában, ahol több ház udvarára és több galériába is betekintést nyerhettünk. Több csoportnak lehetősége volt megtekinteni vezetéssel a Liszt Ferenc téri Zeneakadémiát, valamint a Vigadó téren található Pesti Vigadót. Meglátogattuk a Pesti Mulatónegyed VI. kerületi oldalát is, voltunk a Pozsonyi úton és környékén (Csáky (Hegedűs Gyula utcai) zsinagógában). Időutazásban volt részünk Óbudán és megismerhettük egy másik oldaláról a mostanában "bulinegyedként" emlegetett KultUniot, ahol külön vezetést is kaptunk a Klauzál téri piacon. Jártunk a Divat főutcájában is (Fashion Street) és kellemes délutánt töltöttünk a MahartPassnave egy órás hajós városnézésén.

 

Köszönet a vendégeknek, hogy eljöttek, az intézményeknek, vállalkozóknak, hogy fogadták a csoportokat, az idegenvezetőknek, hogy felkészültségükkel, tudásukkal feledhetetlen élményt okoztak és végül a szervezőknek (Medzay Anikó BKIK ITK vezetője és a BUM Nonprofit Kft. munkatársai), támogatóknak (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, vendégül látó vállalkozók), hogy ez a hétvége létrejöhetett!