Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Tavaszi Feltöltődés 2.0 - virtuális utakon

Közel 250-en nézték az élő közvetítéseket és több tucat pozitív visszajelzést kaptunk.

Tavasszal nagy erőkkel készültünk sétás programjainkkal, hogy új élményekkel örvendeztessük meg a bevásárló és tematikus utcák (röviden: BUM) rajongóit. Az élet közbe szólt, így új formában próbáltunk megfelelni az igényeknek. A pünkösdi hétvégén, 2020. május 29-31. között virtuális sétára invitáltuk a nézőket négy bevásárló és tematikus utcába. A 60 perces séta alatt beleshettünk a galériákkal teli Art&Antique Streetre (Falk Miksa utca), és a Bartók Béla Boulevardra (Bartók Béla út), a pesti divat, kereskedelem fő utcáiba, a Váci utca északi szakaszára, és a pesti városfalra épült Fashion Streetre (Deák Ferenc utca). Idegenvezetőink élő adásban, a helyszíneken kalauzolták a látogatókat okos készülékük segítségével egy zoom meeting keretében.

Alább megtekinthetik rövid videos összeállításunkat.

 

Az utcák mellett két különleges helyszínt is bejártunk, ahol csodás vezetésben lehetett része azoknak, akik velünk tartottak.

Kovács Gergely posztulátor, a Mindszenty Alapítvány ügyvezetője  kalauzolt minket a Szent István Bazilika megújult sacrális tereiben és megmutatta a Bazilika kupolakilátójából feltáruló látványt Budapest Világörökségi színtereire. Egy mobil telefon segítségével vezetett minket végig, ezt vegyék figyelembe a video megtekintésekor.

 

A másik helyszín, Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom toronykilátója volt, ahol Aranyossy Mihály turisztikai referens először mutatta be Pest új turisztikai attrakcióját.

Köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott, az idegenvezetőknek, interjú alanyoknak, szervezőknek, hogy közösen létrehoztuk ezt az újfajta bemutatkozási, megismerési lehetőséget. Kívánjuk, hogy mindenki mielőbb újranyisson, újra fogadni tudja belföldi és külföldi látogatóit!

Továbbá köszönjük a Szent István Bazilika orgonaművészének, Virágh András Gábornak  Improvisation on Veni creator Spiritus –Jöjj el Szentlélek, Teremtő Isten kezdetű orgonakoncertjét, amit felvételről tekinthettek meg Illés Péter operatőr rendezésében ezen a linken:

https://youtu.be/eU1B9f87J44