Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Százezres tömeghez értek el az Elevenedés online programjai

Az Elevenedés, a Bartók Béla Boulevard nyárváró online fesztiválja több mint 60 programot nyújtott a tavasz során.

Hihetetlenül népszerű volt a kijárási korlátozások végére meghirdetett fesztivál, és habár a május 21. és 31. között megrendezett online program utolsó napjai egybeértek az újranyitással, az érdeklődők lelkesen követték végig az eseményeket a honlapon és a közösség média felületein.

Lehetett pályázni fotókkal, hallgatni élő koncerteket, beengedni a gyermekeket a mesék világába, jógázni, alkotni egyedül, mégis közösségben, vagy éppen macis maszkot készíteni.

 

Csaknem százezer látogatóhoz értek el az Elvenedés programjai a legkülönbözőbb online csatornákon, a honlapon pedig több mint ezer oldalmegtekintés történt, annak ellenére, hogy a kommunikáció elsődlegesen a közösségi médián és a sajtón keresztül zajlott. Hogy a vírus okozta helyzetben is ilyen sokan voltak kíváncsiak a Bartók Béla Boulevard egyedi, hiánypótló kezdeményezéseire, meghálálta a közönség, ugyanis miközben az utca vendéglátóhelyei, szolgáltatói és kulturális programhelyszínei többségében az online életre rendezkedett be, a hely szellemét senki nem feledte.

Az Elevenedés esemény idén, rendhagyó és úttörő módon az online térben került megrendezésre. A tizenegy nap során naponta több, akár 6-8 programot is megosztottak a szervezők az érdeklődőkkel. Ezeket a Facebook felületén belül két részre osztva, az Elevenedés 2020 esemény és a Bartók Béla Boulevard rajongói oldalon tették közzé annak érdekében, hogy a tartalmak közel azonos eléréssel rendelkezzenek. Segítette a program népszerűsítését a több mint negyven sajtómegjelenés is, így az online tartalmak fogyasztói, a tévénézők, az újságolvasók és a rádióhallgatók is hallhatnak a programról.

Különösen népszerű volt az Elevenedés idején az 1 Porta 1 Művész elnevezésű kezdeményezés, az online fesztivál idejére ugyanis a főszervező Kulturális Tizenegy közel tíz helyszíne befogadott egy, vagy több művészt is, akik az online térben is megmutatkoztak. A befogadott művészekkel készült, összesen húsz kisfilm az esemény programjaiként kerültek megosztásra, egyesével pedig átlagosan háromezres elérést produkáltak.

 

„Azt szerettük volna elérni, hogy a Bartók Béla Boulevard digitális csatornái (Face/Insta/weboldal, webup/Youtube) olyan felületet adjanak az Egyesület tagjai számára, amelyek virtuálissá teszik a mindennapjainkat, lekötik szabad energiá(n)kat úgy, hogy közben közösen alkotunk maradandót” – nyilatkoztak a szervezők, akiknek segítségével az Elevenedés esemény a Facebookon összesen 56 800 elérést és 12 900 visszajelzést produkált.