Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Sikeresen zárult az Eleven Ősz fesztivál

Ismét sikeresen zárult a Bartók Béla Boulevard immár hagyományos őszi eseménye, az Eleven KulTúra elnevezéssel debütáló fesztivál, amely szeptember 25-én és 26-án várta a művészetek és a gasztronómia szerelmeseit.

Fotó: Bartók Béla Boulevard

Galéria- és műteremlátogatással, egyedi kortárs alkotásokkal és köztéri installációkkal, valamint különleges alkotóműhelyekkel, színházzal, irodalmommal továbbá a Bartók Béla Boulevard rejtélyeibe vezető sétákkal, túrákkal telt meg az utca.

A fesztivál híre több ezer érdeklődőhöz jutott el, akik így örömmel vettek részt a programokon. Az utca műhelyeiben együtt készíthettek ékszert,, vagy kerámia tárgyat, vagy éppen kóstolhattak bele az ínycsiklandozó gasztrofogásokba, miközben napközben kulturális séták, délután kis közösségeket megmozgató előadások, workshoppok, avagy utca színházi előadások, és kvíz játékok, este pedig koncertek várták az érdeklődőket. Azért pedig, hogy még jobban hangsúlyozzák az összefogásukat az utca galériái, vendéglátóhelyei, közös ajánlattal örvendeztették meg a kultúra rajongóit. A háromezer forintos kuponfüzetből három jegyet téphettünk ki, így megtapasztalva az ízek, a művészetek és a színpad varázsát: a #falatnyi Bartók jeggyel a gasztronómiai kínálatból, a #szorgos Bartók kuponnal a művészeti workshopokon vehettünk részt, a #dallamos Bartók jeggyel pedig izgalmas előadások között válogathatott az, aki megvásárolta a kuponfüzetet.

A kuponokkal a gasztronómia jegyében választhattunk finom tapasztálat a Hadikban, vagy bagelt a Wombat kávézóban a kávé kóstolás mellé , a Tranzitban pedig vegán süteményt ízlelgethettünk, a KEG Sörházban magunk készíthettünk söralapanyagot, a Bor és Kézművesben pedig borkóstolóval egybekötött játékban vehettünk részt. Mindeközben az Eleven Blokk Művészeti Alapítvány jóvoltából elkészíthettük saját kerámiánkat, a Kelet Kávézóban a kávé mellé az asztalunknál csak nekünk felolvasott verset vagy novellát kaptunk, a Béla Bárban napközben mese, este pedig koncert várt!

Érdemes volt a kuponfüzettel látogatható programok mellett az ingyenes kínálatból is csemegézni, színházi, gasztro-, irodalmi programok mellett kézműves foglalkozások, városismereti séták, kvízek és társasjátékok, zenei és gyermekprogramok kavalkádját rakták össze a szervezők. Folytatódott továbbá az 1 Művész 1 Porta elnevezésű kezdeményezés, a fesztivál idejére az utca szolgáltatói egy-egy művész bemutatkozására adtak lehetőséget. Művész Porták néven pedig, azokat a kiállításokat és installációkat szedték össze egy csokorba a szervezők, amelyek a fesztivál idején várták a látogatókat az utcában – köztük iráni és portugál kiállítási anyaggal is találkozhatott az idelátogató.

Újdonságból sem volt hiány a fesztivál idején: a Gang Színház Az új lakó című előadása rendhagyó volt, hiszen nem a nézők mentek színházba, hanem a színház költözött az otthonukba, egyenesen az udvarra. Díjtalanul használhattuk az Eleven Ősz programjai során az Enter Bar társasjátékait, izgalmas játékokkal várt mindenkit a Kiss Áron Magyar Játék Társaság és kvízzel az Óvóhely Kultúrbunker, és a Hadik Irodalmi Kávéház is. A Kredenc Műteremben eco-ékszereket készíthettünk bőrhulladékból, de nem szabadott kihagynia a családoknak az Arnoldo, és Faur Zsófi galéria workshopjait sem . A Bartók Béla út múltját és hagyományát ismerhették meg az érdeklődők Mika Edit  sétáján, míg a fesztiválon debütált a tízéves Irodalmi Szalon irodalmi sétája Juhász Anna vezetésével, ahol megtudhattuk: éppen száz éve, 1920-ban "költözött" a XI. kerületbe az irodalom, amikor a legendás Böhm Aranka összeházasodott Karinthy Frigyessel.

A Bartók Béla út ünnepét, az Eleven Őszt a Kulturális Tizenegy Egyesület szervezte a Nemzeti Kulturális Alap, és Újbuda támogatásával. Kommunikációban partnerünk volt a BUM (Bevásárlóutca Menedzsment).

 

Megmutatjuk képekben is, milyen is volt idén az Eleven Ősz első napja, ahol izgalmas séták, kiállítások, workshopok váltogatták egymást!

Képeket ide kattintva nézheti meg a BBB Facebook oldalán!

Szombaton, szeptember 26-án sem volt hiány az izgalmas programokból: volt utcaszínház, irodalmi sétát vezetett Juhász Anna, gyerekeknek szóló előadással inult a nap, és még hosszan sorolhatnánk, milyen érdekes workshopokon vehettetek részt a Bartók Béla Boulevard-on!

Képeket ide kattintva nézheti meg a BBB Facebook oldalán!