Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Sikeresen lezárult a SlowXmas programsorozat!

Szauna, kiállítások megszámlálhatatlan sora, swing dallamok, dedikált könyvek, karácsonyi vásár, csokoládékészítés és színház – megszámlálhatatlan programjával sikeresen lezárult a SlowXmas programsorozat 2019. november 30. és december 24. között, amikor is Budapest utcái együtt készültek az adventi időszakban a Karácsonyra.

 

A zsúfolt bevásárlóközpontok helyett élményeket és művészetet kínáltak az adventi időszakban Budapest tematikus utcái. A Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca) összefogott, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az advent igazi jelentésére. Arra ösztönözték a járókelőket, hogy lassuljanak le, töltsék stresszmentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréljék élményekre és művészetre.

Izgalmas programokat kínált a Bartók Béla Boulevard: ismét volt Szauna-sziget a Gárdonyi téren, ahol a regisztrált szaunaimádók a tömegből, a rohanásból kiszakadva frissülhettek fel az igen exkluzív környezetben. Ifjúsági könyveket gyűjtöttek általános és középiskolások számára, és Egyek település alsósai számára szerveztek adománygyűjtést az utcában. A karácsonyi ajándékok kézműves workshopja mellett kiállítások, könyvdedikálás várta az érdeklődőket például a Faur Zsófi Galériában és a Hadik Kávéházban.

A Ráday utcában előtérbe került a bor és a csokoládé. Főzhettünk például forralt bort csapatokban, és megversenyeztethettük főztünket a Claro Bisztró törzsközönségével, az iF Jazz Cafeban ötféle bolgár bort kóstoltatott meg a bolgár borok nagykövete, Rossen Tkacsenko, miközben a jazzrajongók igazi zenei csemegéket hallgathattak meg, a Bonbonierben pedig, ami magas színvonalával meghódította a csokoládérajongókat, mi magunk készíthettük el ínycsiklandozó bonbonjaikat, hogy saját édességeinkkel lephessük meg szeretteinket az ünnepek alatt.

Természetesen a Mikulás sem maradhatott ki az adventi programokból, december 6-án a Deák Palota tetejéről ereszkedett le, hogy autójáról ossza ki meglepetéseit a gyerekeknek, és egyben megajándékozza a Csodalámpa Alapítvány egy beteg gyermekét is. A Fashion Street programjai során gondoltak a kicsikre és a nagyokra is: az apróságok gyermekkoncerteken táncolhattak, a felnőttek pedig a Women/Art/Fashion című kortárs művészeti kiállításon nézhettek körbe.

Nem maradt ki a programokból a Falk Art&Antique Street, azaz a Falk Miksa utca sem, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb kiállítások, képzőművészeti és iparművészeti munkák várták az igazán egyedi ajándékokért kutatókat. Nem hagyhattuk ki a Nagyházi Galéria, vagy éppen a Bodó Galéria kínálatát sem, vagy a MissionArt Galériában megjelenő alkotásokat sem, a Haas Galéria pedig modern klasszikusok munkáit kínálta eladásra.

A KultUnioban, azaz a hatodik-hetedik kerület multikulturális negyedében részt vehettünk például a Bézs Rádió nyilvános műsorfelvételén, a K11-ben pedig a zenés darabok rajongói találhattak második otthonukra, ahol Mérai Kata és Zakariás Éva főszereplésével mutatták be a Világszám az öltözőben című előadást. Volt továbbá csoportos meseterápia, improvizatív pszichoszínház, szórakoztató rocktörténeti előadás, a Gold Zumba Klubban pedig a mozgásukban korlátozottak próbálhatták ki magukat az egész világot meghódító mozgásformában.

 

A sikeres programok is jól mutatják, hogy Budapest egykor virágzó, majd átmenetileg magára hagyott belvárosa az utóbbi években újjáéledt, és ezzel együtt új szerepet is kapott. Az utcák egyébként egész évben várják a látogatókat, programjaikról a www.bevasarloutca.hu oldalon olvashatunk.

Az adventi események a Bevásárló és Tematikus utcák Nonprofit Kft. (BUM) koordinálásában a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával valósultak meg.