Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Nyomozz, sétálj, kávézz: Köztéri plakátkrimik Óbudán

  • 2021 február 01.

Különleges köztéri aktivitással várja a III. kerületbe az irodalom és a nyomozás kedvelőit az Esernyős kulturális tér.

Akik az online világ művészi szolgáltatásai mellett vállalkoznak egy óbudai kiruccanásra, azok most egy egyórás sétával felderíthetik az Árpád híd budai hídfője környéki utcákra, terekre kihelyezett irodalmi krimi történetét. Az Esernyős ezzel az aktivitással buzdítja a közönséget arra, hogy az online kapcsolat mellett, aki csak teheti, más csatornákon is keresse a művészettel való találkozást, amíg tart a járványhelyzet.

kép forrása: funzine.hu

Az Esernyős korábban is igyekezett alternatívákat kínálni arra, hogy a koronavírus miatt kényszerűen távolmaradó közönsége napi kapcsolatban maradhasson a művészetekkel. Az óbudai Fő téren található intézmény egyik kirakatában KultúrAutomatát rendezett be, ahol a járókelők verseket olvashatnak, fogyatékkal élők képzőművészeti alkotásait nézhetik meg és zenei linkekre navigálhatnak saját okostelefonjuk segítségével.

Az Esernyős kultúrát kínál elvitelre.

A plakátkrimik új elemmel egészítik ki ezt az aktivitást. Az Esernyős az Óbudai Anziksszal, a III. kerület kulturális-közéleti folyóiratával közös projektjében egy felkért irodalmár, Péntek Orsolya irodalmi mozaik-kriminovelláját helyezte el 10 db köztéri plakáton. A Szentlélek téri HÉV-megállóhoz közel eső, 118-as buszmegállóban található első irodalmi nyomtól indulva az érdeklődők plakáttól plakátig járva göngyölíthetik fel a krimi történetét és közben egy könnyed séta keretében bejárhatják Óbuda szívét is.

Olvasgatás közben érdemes szelfiket is fotózni a plakátkrimikről és #krimi hashtaggel kiposztolni őket, hiszen mind a tízet bemutatva az óbudai Fő téren található Esernyős kávézójában mindenki a kulturális tér vendége lesz egy zamatos kávéra – egyelőre még csak elvitelre.

További infó ITT.

Forrás: funzine.hu