Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

MOST 30% KEDVEZMÉNNYEL! Beethovennel a szabadban - Martonvásár JÚLIUS 13

  • 2019 június 13.

Az idei évad utolsó kedvezményes jegyvásárlási lehetősége!

2019. JÚLIUS 13., szombat, 19:00 (esőnap: július 14.)

BEETHOVEN:
Ah! perfido – koncertária, op. 65
IV. (B-dúr) szimfónia, op. 60
Karfantázia, op. 80

Közreműködik:
Szakács Ildikó – szoprán
Ránki Fülöp – zongora
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Nemzeti Énekkar

Vezényel: Somos Csaba, a Nemzeti Énekkar karigazgatója

Az idei Beethoven-estek nyitókoncertje csupa kontraszt és meglepetés. Az Ah! perfido kezdetű koncertária magas opusszáma máris félrevezető: Beethoven huszonhat évesen komponálta a több szakaszból álló, helyenként bravúros művet, amelyet Szakács Ildikó, a Magyar Állami Operaház szopránénekese szólaltat meg. A IV. szimfónia – Schumann két északi óriás között álló görögös, karcsú leányzónak hívta – erőtől duzzadó, felhőtlen boldogságot sugárzó örömzenéje mögött ott húzódik a megözvegyült Brunszvik Josephin iránt fellángolt szerelem. Az egyes tételek a fény és az árnyék, a dallam és a ritmus, illetve a kemény akkordok küzdelmének kettősségére épülnek. A koncert második felében Beethoven formabontó műve csendül fel Ránki Fülöp és a Nemzeti Énekkar közreműködésével, Somos Csaba karigazgató vezényletével. Beethoven 1808-as szerzői estje bravúros zárószámának szánta. A rögtönzés hatását keltő zongoraszólót – a bemutatón a szerző valóban improvizált – a zongora és a zenekar párbeszéde követi, majd belép az énekkar is. A darab utolsó szakaszának zenei anyagát az 1794–95-ben komponált Viszontszerelemnek (Gegenliebe, WoO 118) az Örömóda dallamával rokonítható témája uralja. Ezért és a formai hasonlóság miatt a Karfantáziát szokás Kis Kilencediknek is hívni. 

 

A hangversenyre kedvezményes jegy rendelhető személyesen a jegy@filharmonikusok.hu e-mail címen. A visszaigazolt jegyeket átvehetik a Broadway Jegyirodán belül működő Külső Jegypénztárunkban (1075 Budapest, Károly körút 21.). A kedvezményes jegyeket készpénzzel, bankkártyával, Szép-kártyával, OTP Cafeteria kártyával, illetve Erzsébet Kultúra és Ajándékutalványokkal, Erzsébet Plusz kártyával és Edenred kártyákkal is fizethetik.

Online jegyvásárlásra is van lehetőség ITT: JEGYVÁSÁRLÁS KUPONKÓDDAL Az adott program jegyvásárlási linkjére kattintva válassza ki ülőhelyét; a jegyek kosárba helyezését követően a Kuponkód felülethez írja be a FILHARM30 kuponkódot (ahol az jelezve van), így tudja érvényesíteni a 30% kedvezményt.