Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Kreatív ötletpályázatot hirdetett az Eleven Őszre a Bartók Béla Boulevard

Már most zajlanak az Eleven Ősz előkészítő munkái, amelynek részeként idén pályázat útján kívánja bővíteni kreatív programjainak sorát a szervező Bartók Boulevard Egyesület. A szeptember 17-19. között megrendezendő háromnapos fesztivál célja a helyi közösségek építése, valamint a modernizációs eszközök – mint megnyilatkozási felületek – és a művészetek fúziója.

A pályázatokat augusztus 5-ig várják. A kiválasztott projektek megvalósítására összesen 1,5 millió forintot fordítanak a szervezők.

Az Eleven Ősz témája idén illeszkedik a kerületben zajló nemzetközi CUP-projekthez, amelynek célkitűzése a helyi közösségek építése, a digitalizáció és a művészetek közelebb hozása, melynek kommunikációs felülete egy INSERT elnevezésű platform lesz.

A fesztivál évek óta lehetőséget ad designerek, építészek, művészek, alkotók bemutatkozására például az 1 Művész 1 Porta kezdeményezésen keresztül, amelynek eredményeként a Bartók Béla út kirakatai rendszeresen kortárs művészei alkotásokkal telnek meg, de a programok jelentős része ezen túl is a művészetekre koncentrál.

A most első alkalommal kiírt kreatív pályázat lehetőséget ad minden olyan egyedi, szokatlan és izgalmas program megvalósítására, amely az esemény gondolatiságához illeszkedik. Így az alkotók pályázhatnak installációval, performansszal, előadással vagy egyéb projektekkel.

Az Eleven Ősz tartalmi hívószavai, amelyek a pályázat benyújtása során inspirációul szolgálhatnak:

• kreativitás - kreatív közösség
• lelkes közösség - lelkesítő közeg
• lélekemelő alkotások - inspiratív ötletek
• edukatív közeg - közösségi kapcsolódás
• alkotni vágyó közösség - együtt alkotás

A bíráló bizottság a CUP–INSERT kommunikációs platformjának kidolgozásában közreműködőkből, az Önkormányzat fenti projektben résztvevő partnereiből és az Eleven Ősz előkészítő kreatív csapatából áll. A pályázatokat a bbb.programiroda@gmail.com címre várják.

A pályázatokat vizuális kultúra, zene, irodalom, gasztronómia, gyermekprogram, workshop, performansz és tematikus séták témában várják. A kiválasztásra kerülő programok a Bartók Béla Boulevard utcáin, közterületein, vendéglátóhelyein, galériáiban és kreatív műhelyeiben kerülnek megrendezésre. A Bartók Béla Boulevard tagjai befogadó intézményekként adnak tehát helyszínt a kiválasztott programoknak, például az Egyesület idén májusban nyílt új, kulturális tartalmakat befogadó közösségi és kiállító tere, a KultPont és Közösségi tér (a Bartók Béla út 46.).

A pályázatnak tartalmaznia kell egy rövid, körülbelül 200 karakteres leírást a programról, a megvalósítás költségét és a megvalósító bemutatkozását, portfólióját. Az értékelési szempontok között szerepel a célcsoport, a referenciák, az újszerűség, a kreativitás és a költségvetés.

http://www.bartokbelaboulevard.hu

https://www.facebook.com/BartokBelaBoulevard

https://www.facebook.com/BBBKultPont