Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Ismét hatalmas sikerrel zajlott az Eleven Ősz

Hatalmas érdeklődés mellett, kultúrával, finomabbnál finomabb falatokkal, zenével, sok-sok család mosolyával zárult az Eleven Ősz fesztivál. A 2019. szeptember 27. és 28. között a Bartók Béla úton, vagy ahogy a szervezők nevezik, a Bartók Béla Boulevardon zajlott fesztivál több ezer látogatót vonzott a kulturális főutcába.

forrás: facebook.com/BartokBelaBoulevard

Igazi szellemi közösséggé nőtte ki magát az elmúlt években a Kosztolányi és Karinthy által is kedvelt út, ahol ismét megrendezték a Kulturális Tizenegy Egyesület jóvoltából a már hagyománynak számító utcafesztivált, idén a digitális kultúrával a középpontban. Számos érdekes és színes programmal várta a fesztivál a kicsiket és a nagyokat egyaránt, akik lelkesen látogatták meg a Bartók Béla Boulevardot, amelyet a Time Out magazin a világ 50 legjobb városi negyede közé választott nemrég.

A fesztivál során arra keresték a választ, hogy birkózunk meg a digitális kor kihívásaival, és hogy milyen szerepet tölt be a felgyorsult, az egyént középpontba és előtérbe helyező világban a kultúra: a képzőművészet, a költészet vagy éppen a zene.

Babos Zsili az Bartók Béla Boulevard Open Office-nak kirakatában élte két napját, tükröt tartva a magát a közösségi médián keresztül mutogató felhasználók számára, a Hadik Kávéházban pedig arra keresték a választ, mekkora teret szerez magának a vers a Facebookon és az Instagramon, miközben Radisics Milán fotóművész képein egyszerre csodálkozhattunk és elborzadhattunk, hiszen a Faur Zsófi Galériában kiállított fotókon megtapasztalhattuk meg, mennyire szép, amikor a víz a természetet formálja, és mennyire szomorú, amikor medre kiszáradt csonkját látjuk már csupán.

Az Eleven Ősz programja során megismerkedhettünk a robotika eredményeivel, és magunk is robotok programozóivá válhattunk, miközben a KACs Műhely workshopján bárki elkészíthette egyedi QR-kódos, tartalmas kiegészítőjét, és megtanulhattuk újrahasznosítani elhasználódott kütyüjeinket is: billentyűk, gombok és színes kábelek, maroknyi alkatrészek az újrahasznosítás és az upcycling segítségével egyedi öltözékkiegészítőkként születhettek újjá. Kihagyhatatlan volt a Pagony interaktív mesedélelőttje, miközben a Mitzi-ben a Cellux kézműves gyerekworkshopjával  vagy éppen délutáni diszkóval várta az érdeklődőket..

A program egyébként már csütörtök este kezdetét vette egy pizsamapartis nyitóbulival, majd a hangulatot fokozva, a fesztivál idején az épületek a szervezők fényfestésében fürödtek: a Bartók Béla út fái, homlokzatai izgalmas mintákkal kápráztatták el a járókelőket péntek este, miközben a gyerekek maguk is kipróbálhatták a technológiát írásvetítő segítségével.

A kulturális programok sorát tovább színesítették a pénteki kiállításmegnyitók: az Arnoldo Galériában Rofusz Kinga illusztrációiból nyílt kiállítás, a Bor és Kézművesnél pedig Silye Juli illusztrátor és Tóth József Füles fotográfus kiállításán a digitális kapcsolatok kerültek a középpontba, miközben a K.A.S. Galériában Bíró Sándor Natura Naturans című kiállítás indult útjára. Izgalmas élményt nyújtott az a vezetett séta is, ahol a Boulevard galériáit ismerhettük meg az Eleven Ősz programjának keretében.

Szombat este aztán a zene került a középpontba: a tánczenei felhozatal fiatalokkal indított, és a tapasztaltabb zsokékkal fejeződött be. Délután Prince Matt állt a dj pult mögé, és indította be a hangulatot a house gyökereivel, majd őt követte Falcao, aki több mint egy évtizede táplálja Budapest táncosait zenei finomságokkal, majd a szombati nap zárásaként Galactic Jackson válogatott nekünk a tarsolyából.

Ahogy a Bartók Béla Boulevard évente kétszer megrendezett fesztiválján, az Eleven Ősz és Eleven Tavasz fesztiválon megszokhattunk, most is koncertekkel zárták a programokat a szervezők, akik napközben számos kulturális, családi és gasztrocsemegét tartogattak az érdeklődők számára. Saját étlappal lepték meg ismét a látogatókat: a Hadik Kávéházban például kukorica krémlevessel, vagy éppen ínycsiklandozó malac karajjal várták az utca emberét.