Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Ilyen volt a finn forgatag a Bartókon - Eleven Ősz 2017

  • 2017 október 03.

Idén csaknem 30 helyszínen több mint 120 programmal vártuk a Bartók Béla Boulevard-on a finn kultúra, dizájn és gasztronómia szerelmeseit és azokat, akik csak szerettek volna tartalmasan eltölteni egy szeptemberi hétvégét.

Noha az időjárás olykor a nagyon őszi arcát mutatta a három nap alatt, mégis rengetegen kerekedtek fel, hogy megnézzék a Magyarországon most először bemutatkozó finn alkotásokat. Jó volt látni, hogy szinte minden második, harmadik embernél ELEVEN Őszös programfüzet volt és keresték a különböző programokat és ízeket. Ugyanis közel 10 kávézóban és étteremben lehetett eredeti recept szerint készült finn ételeket és italokat kóstolni.

A Szatyor Art Space-ben Jussi Puikkonen szaunafotóinak megnyitóján ki lehetett tenni a megtelt táblát, de a Faur Zsófi Galériájában helyet kapó pop-up store is rendkívül népszerű volt, ahogyan a Bor és Kézműves Galériában lévő finn dizájn üvegtárgyak és a Hadikban kiállított Marimekko-alkotások miatt is nagyon sokan érkeztek a Bartók Béla útra.

A Design District Helsinki ügyvezetőjének KÉK-ben megtartott előadására, majd az azt követő finn vacsorára is pillanatok alatt elfogytak a jegyek. Ahogyan a gasztrohelyeken is alig győzték pótolni a finn finomságokat, olyan sokan szerették volna megkóstolni a finn ízeket. A Gárdonyi téren felállított mobilszaunában a 3 nap alatt csaknem félszázan szaunáztak.

Finnország vendégszereplése talán minden előzetes várakozásunkat felülmúlta. Ez köszönhető volt a rengeteg érdekes programnak és a társszervező Finn Nagykövetségnek és a Finnagorának is, melyek teljes mellszélességgel és nagy szívvel álltak a szervezés mellé. Mindannyian szerettük volna, ha ez egy sikeres rendezvény lesz, és a visszajelzések alapján úgy tűnik, sikerült is. Tervek már vannak a jövő évi programokat illetően. Tavasszal egy hatalmas utcabulival készülünk, ősszel pedig egy újabb izgalmas országot látunk vendégül a Bartók Béla Boulevard-on. Ám a kilétük még legyen meglepetés.

A tavaszi virágültetés után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk és mi is szerettük volna folytatni ezt a közösségi programot. Idén a virágültetős akció mellé állt a finn Fiskars cég is, amit eszközökkel támogatott. A virágültetés során felhasznált eszközöket a program után a kerületben található Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégiumnak ajánlotta fel a Fiskars.