Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Idegenvezetők Világnapja 2019

  • 2019 február 06.

Fedezze fel idegenvezetőink tudásával a kultúra, a gasztronómia és a kiemelkedő sportesemények fővárosát, Budapestet!

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint a Kereskedelmi Tagozatának idegenvezetői és a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) 2019. február 21-24. között szervezik meg fővárosunkban az Idegenvezetők Világnapját. A rendezvény társszervezői a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.

A rendezvény fővédnöke: Tarlós István, főpolgármester

Február 21-24. között gyalogos túrák, tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak a város különböző pontjain. A programok térítésmentesen látogathatók, azonban a séták esetében, a látogatók kényelme érdekében, az idegenvezető megfelelő kihangosításához kihangosító készülékeket biztosítunk (használati díja: 450 Ft/fő). A programokra előzetesen regisztrálni kell. Az elmúlt évben több mint 100 sétát szerveztünk, idén is hasonló mennyiségű programmal várjuk a látogatókat.

A vasárnapi (február 24.) központi események helyszíne a HungExpo lesz. Idén az Utazás kiállítás szintén február 21 és 24 között kerül megrendezésre. Mivel a turisztikai szakma itt összpontosul, így a rendezvény is ezt a helyszínt választotta 2019-ben. Innen indulnak térítésmentesen, a városnéző autóbuszok. Azok, akik regisztrálnak túráinkra, lehetőséget kapnak, hogy megtekintsék az utazás kiállítást is. Lesz hajós városnézés is, melyhez a járműveket a MahartPassnave biztosítja, így a hajók indulási helyszíne a Vigadó téri hajóállomáson lévő 5. kikötő lesz. Külön járatként indul villamos a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán. Minden járműre lesz előzetes regisztráció, de az esetleg szabadon maradó helyekre (séta, hajó és villamos esetén), a helyszíneken is lehet jelentkezni.

A rendezvény programjai várhatóan február 11-től kerülnek fel honlapunkra (www.bkik.hu). Kövessék figyelemmel online felületeinket, így Facebook oldalunkat, ahol a rendezvénnyel kapcsolatban folyamatosan friss információkkal látjuk el Önöket.