Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Fővárosi Vagyonkezelők fóruma

  • 2019 június 12.

A BUM Nonprofit Kft. és a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége 2019. június 12-én találkozót szervezett a fővárosi vagyonkezelő szervezetek képviselői részére.

A fórum két fontos kérdéskörben adott lehetőséget a személyes konzultációra: a nem lakás céljára szolgáló bérlemények hasznosítási feladatairól, valamint a bérleményekkel kapcsolatos közüzemi szolgáltatások adminisztrációs feladatairól.

A BUM Kft. a Kibérelelm.hu 2.0 koncepcióját mutatta be, melynek célja, hogy a kereslet és a kínálat egymásra találjon, a kölcsönös előnyök mentén hasznos tevékenységet tudjon folytatni, valamint az üzlethelyiségek megismertetése és vonzóvá tétele azon mikro-, kis- és középvállalkozások számára, akik új vállalkozásba szeretnének kezdeni. Hosszú távú cél pedig egy olyan fenntartható ingatlanmenedzsment megvalósítása, amely keretében a nehezen hasznosítható, régóta üresen álló ingatlanok felhasználására lehetőség nyílik. Esélyt kell teremteni pl.: a hazai kisvállalkozások innovációs kezdeményezéseinek, startup cégek számára ötleteik kipróbálására, érvényesítésére, a megfelelő munkakörülmények kialakítására és a közösségépítésre egyaránt.

Az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek egységes bérbeadási stratégiájának kidolgozásához a kerületekben jelenleg hatályos szerződések összegyűjtésre kerülnek. Ezt követően egy olyan bérleti szerződés összeállítására kerül javaslattétel, mely mind a vállalkozói, mind pedig a tulajdonosi érdekeket egyaránt figyelembe veszi.

A megbeszélés során elfogadásra került az is, hogy a közüzemi szolgáltatások hatékony ügymenete érdekében szükséges egy összefogott fellépés. Dr. Sztranyák József a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, az Ingatlanosztály elnöke felajánlotta a kamara közreműködését, hiszen ez a probléma a vállalkozásokat is érinti és fontos, hogy minél szélesebb körben kapjanak segítséget érdekeik érvényesítéséhez. A MIGSZ, mint számos önkormányzati és állami vagyonkezelői tevékenységet folytató szervezet összefogásaként működő szövetség a fórum konkrét feladatául tűzte ki a téma kezelését, mely további egyeztetéseket igényel a szakma képviselőivel.

 

Ha Önnek is kiadó üzlethelyisége van, vagy vállalkozásához egy alkalmas helyet keres, látogasson el a www.kiberelem.hu weboldalra.