Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Felejthetetlen májusi hétvége volt - Tavaszi Zsongás a javából

Lassan egy hónap telt el azóta, hogy a Bartók Béla Boulevard-on lezajlott az ELEVEN Tavasz utcaünnep, hiszen május utolsó hétvégéjén élettel telt meg a Bartók Béla út a Feneketlen-tótól a Szent Gellért térig. Kulturális, gasztronómiai és családi élményekkel térhettek haza az idelátogatók, akiket a Kulturális Tizenegy Egyesület tagjainak köszönhetően színes programok vártak közel négy napon keresztül.

A jó időnek köszönhetően végre kimehettünk a szabadba, így a Gárdonyi téren végig nagy volt a nyüzsgés.

Csütörtökön, május 30-án este a B32-ben a Budapest Jazz Orchestra fűtötte fel a hangulatot, míg a Bartók Béla Boulevard irodája előtt a White House lemezlovasai egy különleges, lakókocsira épített dj pult mögül szórakoztatták a nagyérdeműt, ami még a túloldalról is odacsábította a járókelőket.

 

Pénteken, május 31-énaz újonnan nyílt Bartók hangulatos grillterasszal és borkóstolóval köszöntötte a tavaszt, bemutatkozott a Collectives of Arts egy nem mindennapi táncos performansszal, a lemenő Nap fényében pedig a Valami Swing koncertjén perdültünk táncra.

 

Szombaton, június 1-én a kisebbek kreatív foglalkozásokon vehettek részt, miközben nekik szóló koncerteket hallgathattak a fűben ülve.
Eközben a nagyobbak fabútor készítő workshopon próbálhatták ki magukat a B-terv műhelyében, zenélhettek a Varázs Garázs műhelyben vagy készíthettek design táskákat az újrahasznosítás jegyében reklámmolinóból a nemrégiben beköltözött Medence Csoporttal.

Igazán különleges színházi élményben lehetett részünk a Táp Színház társulatának köszönhetően, akik az utca történéseit beépítve az előadásukba, egyszerre nevettették meg és gondolkodtatták el a közönséget.

Aki kulináris élvezetekre vágyott, betérhetett a Hadikba egy „színes” menüre, kóstolhatott különleges süteményeket a Pupi Cake-ben vagy készíthetett guacamole-t az Arriba-ban.
A KEG Sörművház pedig egész hétvégén sörkóstolóval várta az érdeklődőket.

Kiállításokból is színes volt a paletta, a Három Hét Galériában a fény kapta a főszerepet, a Bor és Kézművesben a vörös (bor) adta az ihletet, Faur Zsófinál Majoros Áron izgalmas szobrai között mini WAMP designvásár várta az érdeklődőket.

Idén az Ablak a Bartókra is csatlakozott programjaival a zsongáshoz, ilyen volt az UrbanGo – városi szabadulószoba vagy a Bodies in Urban Spaces nevet viselő látványos performansz.

Az esemény zárásaként Metha x Kid panel Szevasz tavasz dj set-jét hallgatva fröccsöztünk a Béla teraszán.

 

 

Alább még néhány életkép a tavaszi hétvégéről, illetve egy kis video!

 

 

 

Találkozzunk ősszel is, sok meglepetéssel várunk!