Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Élmény, pihenés és kultúra Adventre!

SlowXmas Budapest öt ikonikus utcájában – Lassulj le és töltődj fel!

Szauna, kiállítások megszámlálhatatlan sora, jótékonykodás, swing dallamok, dedikált könyvek, karácsonyi vásár, csokoládékészítés és színház – és ez csak néhány példa arra, amit a SlowXmas programsorozat során november 30. és december 24. között kínálnak Budapest utcái, akik idén ismét együtt készülnek az Adventre. 

 

A zsúfolt bevásárlóközpontok helyett élményeket és művészetet kínálnak az adventi időszakban Budapest tematikus utcái. A Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca) összefogott, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az advent igazi jelentésére. Arra szeretnék ösztönözni a járókelőket, hogy lassuljanak le, töltsék stresszmentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréljék élményekre és művészetre.

Nem hiányozhat az ünnepi készülődésből némi kulináris élvezet sem, ha pedig mindezt egy csipetnyi kultúrával szórjuk meg, megkapjuk a SlowXmas tematikus reggelijeit. Az irodalmi beszélgetés vagy éppen kulturális séta mellett finomabbnál finomabb falatoknak adhatjuk át magunkat. Csokoládé, borkóstoló, tapas, vagy akár zsíroskenyér? Mindenki megtalálja a kedvencét!

A tematikus programok sorát a Bodó Galéria és Aukciósház nyitja meg december 7-én, ahol a gondolatébresztő tárlatvezetés során megismerhetjük a téli árverés különlegességeit. A Deák Palota Xmas Art Brunch néven december 14-én invitál minket reggelire, ahol finom snackekkel, gyümölcslevekkel, forrón gőzölgő kávéval várnak mindenkit.

Nem maradhatnak ki a SlowXmas védjegyévé vált, izgalmas adventi programok a Bartók Béla Boulevard kínálatából sem: különleges programokkal is készülnek, hiszen december 14-én a Moha Caféból sétára indulhatunk Schneller János vezetésével a Bartók Béla Boulevard színes kulturális életét és hagyományait megismerve, december 21-én pedig a Rendezvénylakásban a Bauhaus-stílusban épült ház történetét mutatják be.

Részletek: Tematikus reggelik és élményprogramok

A programok kavalkádjában az utcák összefogásából a környezettudatosság sem maradhat le a palettáról: a karácsonyi készülődést az öt utca összefogásában idén ugyanis a „zero waste” jegyében környezetbarát csomagolási technikákat bemutató workshopokkal, valamint SlowXmas textilszatyrokkal is támogatják, hogy aztán a résztvevők otthon az eldobható csomagolóanyagoknak búcsút intve öltöztessék fel ajándékaikat. Már lehet regisztrálni az eseményekre, de jövő héten részletesen is bemutatjuk miről is szólnak ezek a workshopok.

Részletek: "Zero waste" csomagoló workshopok

Addig is válogathatunk több már megnyílt kiállítás közül (Karácsonyi Aukció a Nagyházi Galériában, Women/Art/Fashion a Deák Palotában, TERMÉSZETESEN ékszerkiállítás november 29-től a Magyar Szecesszió Házában), csemegézhetünk két zenei stílusból (Valami Swing a Bélában, Kiss Attila Quintett az IF Jazz Caféban), részt vehetünk a „Sic Itur ad Asta 68.” irodalmi kerekasztal-beszélgetésen a Kelet Kávézó és Galériában, valamint körülnézhetünk otthon, és az „EGY DOBOZNYI ÖRÖM” keretében az Egyeken élő gyermekek számára egy cipősdobozba csomagolva juttathatunk el egy-egy könyvet, játékot vagy bármit, amiről úgy gondoljuk örömet okozna egy nélkülöző gyermeknek.

Program 2019. december 1. 

Program 2019. december 2.

Program 2019. december 3.

Szeretetben gazdag programmal vár mindenkit az Inner Wheel Club Budapest Karácsonyi jótékonysági bazárjában, amit 2019. november 30-án, szombaton 10-16 óra között a Kempinski Hotel Corvinusban rendeznek meg. A klubtagok a bazárra különleges süteményeket, egyedi karácsonyi dísztárgyakat, ajándékokat, adventi koszorúkat készítenek. Emellett finom fűszerekkel, karácsonyi terítőkkel, szalvétákkal és számos meglepetéssel várják a vendégeket. A vásárral hátrányos helyzetű, sérült, beteg, illetve betegségből felgyógyult gyerekeket támogatnak. A bazár háziasszonya Csűrös Karola színművésznő, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett „Érdemes művész", a klub tiszteletbeli tagja, a rendezvény fővédnöke pedig Tenki Réka Jászai Mari díjas színművésznő.

 

Az utcák sajátos miliője ilyenkor otthonos, emberközeli viszonyaival segít az emberben felébreszteni az ünnepi hangulatot, aminek lényege egykor az összegzés, a leülepedés, az év értékelése volt. Budapest egykor virágzó, majd átmenetileg magára hagyott belvárosa az utóbbi években újjáéledt, és ezzel együtt új szerepet is kapott. “Az utcák együttműködése azt is jelenti, hogy lehet és érdemes is a saját vállalkozás keretein túl nézni” – vallják a szervezők, akik programjaikat a https://bevasarloutca.hu/slowxmas oldalon gyűjtötték össze.

 

Az adventi esemény a Bevásárló és Tematikus utcák Nonprofit Kft. (BUM) koordinálásában a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával valósul meg.