Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Egy lépés vissza, két lépés előre – a járvány hatása a galériás negyedre

Falk Miksa utca, Art & Antique Street – Művészet, szakértelem, megújulás

A Falk Miksa utca galériáit és régiségboltjait is sokkolták az elmúlt hetek eseményei, kár is volna tagadni. Mivel a galériás negyed egyik vonzereje éppen a sokszínűsége, gyors válaszból is sokféle született a globális kihívásra.

A nagyobb aukciósházak online árverései sikerrel zajlanak továbbra is. Számukra a virtuális tér nem újdonság, hiszen az online árverések világszerte népszerűek jó ideje. Most jött el az idő, hogy a kisebb üzletek is jobban megismerkedjenek az online lehetőségekkel. Sok a friss, új ötlet, kirakatkiállítástól az online ismeretterjesztő sorozatig.

A nyitvatartás is változó, az elmúlt hetekben a legtöbb üzlet a bezárás mellett döntött, akik mégis kinyitottak, a fiatalabb munkatársaikat foglalkoztatták. Egyes boltok inkább a megegyezés szerinti nyitvatartást választották. Az utcáról egyelőre csak szállingóznak a vevők, ám a törzsvásárlók jelentős része válságos időkben is kitart. Mivel sok üzlettulajdonos egyben gyűjtő is, szakmája szerelmese és szakértője, az ebből fakadó, stabil ismeretségi kör és bizalmi tőke most nagy előny.

Olyan vállalkozó is akad az utcában, aki karitatív tevékenységbe fogott a válság hatására, például védőfelszerelések kiszállításában, adománygyűjtésben vesz részt.

És most, merre tovább?

Újratervezésben van az egész világ, ami az első sokk után felszabadítja a kreatív energiát, ezt látjuk világszerte. Érdemes ilyenkor visszalépni a kiindulópontra és feltenni magunknak néhány egyszerű kérdést. Például, hogy miben rejlik az utca vonzereje?

A gyönyörű, olykor különös tárgyakban, a szakértelemben, és ami a tudással gyakran együtt jár, a szakma iránti lelkesedésben. Szakmájuk szerelmeseire találunk mindenhol az utcában, az aukciósházakban, a kis és nagy üzletekben, a galériákban és régiségboltokban.

A galériás negyedre jellemző ráérős, baráti tempó talán kevésbé tűnik vonzónak több hét karantén után, pedig fontos érték ez is. Amikor jut idő meghallgatni egymást, elmerülni egy tárgy nézegetésében, megfigyelni a finomságait, beszélgetni róla.

A tartalom tehát a régi, a forma nagyon is új. A körülményekhez igazodó, megújult formában szeretnék a Falk Miksa utca, Art & Antique Street közösség tagjai megmutatni az utca értékeit, hogy az összegyűlt tudás, a történetek, az érdekes tárgyak és személyiségek továbbra is szórakoztatni és hatni tudjanak.

“Izgalmasnak látjuk az online lehetőségeket, ugyanakkor továbbra is hiszünk a személyes találkozás erejében,” mondja Balázs Kata, a Falk Miksa utca, Art & Antique Street menedzsere. “Amint lehet, nyitnak az üzletek és folytatódnak a programok is. A hagyományos utcafesztivál helyett idén kisebb megmozdulásokban gondolkodunk. Kiscsoportos, szabadtéri programokkal, sétákkal indítjuk újra az életet, majd egyre színesítjük a palettát. Sokféle izgalmas programot tervezünk, hiszen az utca is színes, sokoldalú, a kincskeresők igazi Mekkája.”

Ahogy eddig is, az összefogás erejében is hisznek a Falk Miksa utca szereplői. Szélesre tárják a virtuális és nemsokára a valóságos bejáratot is, hgoy beléphessen rajta, aki megválna néhány régi, családi darabtól és tanácsra van szüksége, aki szórakoztató tudásra vágyik, aki befektetést lát az utca kínálatában, vagy aki éppen az otthonát szeretné hangulatos régi tárgyakkal vagy modern alkotásokkal feldobni. 

Mindenkit szeretettel vár a megújult Falk Miksa utca, Art & Antique Street!