Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Családi és hagyományőrző húsvéti programok a belvárosban

  • 2019 április 17.

A Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Kulturális Fesztivál Húsvétkor ingyenes kézműves és színpadi programokkal várja a családokat, amellett, hogy míves, de a mai kor igényeinek megfelelő designnal bíró portékákat és minőségi, ízletes étkeket, italokat és édességeket is kínál.

A húsvéti hosszúhétvége kiváló alkalom arra, hogy Budapestre látogassunk, és a város felfedezése mellett belekóstoljunk az ünnepi forgatagba. A fővárosban élőknek pedig épp a közelség, a gyors elérhetőség lehet vonzó egy-egy családi, hagyományokat ápoló programban.

A Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Kulturális Fesztivál Húsvétkor ingyenes kézműves és színpadi programokkal várja a családokat, amellett, hogy míves, de a mai kor igényeinek megfelelő designnal bíró portékákat és minőségi, ízletes étkeket, italokat és édességeket is kínál.

Vigadó tér és a Duna-korzó

A belváros szívében, már négy helyszínen várja tárt karokkal a látogatókat a Budapesti Tavaszi Vásár. A kellemes tavaszi napsütésben, séta közben érdemes útba ejteni a Vigadó tér környékét és a Duna-korzót. Az ínycsiklandozó illatok biztosan kóstolásra késztetnek majd, a kézművesek pavilonjaiban pedig megcsodálhatják a húsvéti kultúrkörhöz kapcsolódó hagyományos és modern kézműves termékeket. A Duna-korzón felállított színpadon koncertekkel, iparművészeti bemutatókkal, népzenei és néptánc műsorokkal találkozhatnak húsvét ideje alatt – 2019. április 20-22. 11-17 óra között – a színpad mellett pedig tojásfestők, tojáspatkolók munkáját lehet megcsodálni.

Tovább sétálva nem érdemes kihagyni a Tavaszi Vásár másik három helyszínét sem. A Deák téren és a Fővám téren a minőségi kézműves termékeké és étkeké a főszerep, a Városháza parkban pedig a gyerekeké.

További programok és információ:

https://www.budapestinfo.hu/hu/2019----budapesti-tavaszi-vasar

https://www.facebook.com/budapestspringfair

Városháza park

2019. április 20-22. között a Városháza parkban a gyerekelőadások mellett, a kézműves játszóházban szakavatott segítők közreműködésével húsvéti ajándéktárgyakat, játékokat készíthetnek a gyerekek. Április 22-én 12 órától kézműves foglalkozás: ajándék locsolóknak; 18 órakor pedig ellátogat a parkba a húsvéti nyuszi! Elhozza gólyalábas barátait, akikkel az ünnephez kapcsolódó játékokat lehet majd kipróbálni. A húsvéti nyuszi azonban nem érkezik üres kézzel: a legbátrabb gyerekek még ajándékot is kapnak tőle! Népzenészek vidám muzsikájukkal színesítik a produkciót.

További programok és információ: https://www.tavaszbudapesten.hu