Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

BUDAPEST MICE GUIDE HARMADSZOR

  • 2019 május 27.

Május közepétől vehetik kezükbe az érdeklődők a 2019/2020-as szezonra aktualizált Budapest MICE Guide-ot. A frankfurti IMEX kiállításra időzített, angol nyelvű kiadvány Budapest konferencia-, rendezvény- és incentive turisztikai kínálatát mutatja be.

A 2017-ben útjára indított, hiánypótló kiadvány idén jelent meg harmadízben a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és a Turizmus Kft. közös gondozásában. A tartalmában és küllemében is megújult, 68 oldalas kalauz a nemzetközi konferencia- és kongresszusszervezők, valamint a külföldi és hazai corporate partnerek iránytűje: részükre nyújt praktikus információkat a 4 és 5 csillagos fővárosi konferenciahotelekről, valamint a hagyományos és a különleges profilú, egyedi hangulatú konferencia- és rendezvény-helyszínekről. Ezenfelül bemutatja a budapesti PCO-kat és DMC-ket is, az utolsó néhány oldalon pedig incentive ajánlatokkal látnak el a szerkesztők. 

A 2019/2020-as MICE Guide-ban – a hirdetőkön felül – 32 szálloda, 18 konferenciaközpont és rendezvényhelyszín, 35 egyedi helyszín, továbbá 39 rendezvényszervező (PCO és DMC) kerül ismertetésre. Minden szolgáltatót alapadatokkal és piktogramokkal mutat be a kiadvány, jelezve a repülőtértől és a városközponttól való távolságot, valamint a konferenciakapacitást (színháztermi elrendezés mellett) és a tárgyalótermek (meeting rooms) számát. Szállodák esetében a minősítés és a szobaszám is feltüntetésre került.

A kiadvány további prémium tartalmakat is kínál olvasóinak. Hat oldalon keresztül kelti fel a kedvet Budapest tematikus bejárásához, a BFTK Brilliant Budapest kiadványából már megismert 12 élményígéret segítségével (megelevenedő történelem, sokoldalú, évszázados fürdőkultúra, Budapest megcsodálása hajóról, múzeumlátogatás, a főváros ízeinek megkóstolása, spirituális és vallási örökség, Budapest mint filmforgatási helyszín, Európa Sportfővárosa, Budapest a négyévszakos fesztiválfőváros, Budapest gyermekkel, stílusos bevásárlás, felfedező túrák Budapest környékén). Újdonságként kerültek bele a kiadványba a különböző célcsoportokra: workteamekre, családosan érkezőkre, kultúrafogyasztó 35 feletti párokra (cultureenthusiasts aged 35+) fókuszált 3-5 napos Budapest Card csomagajánlatok, amivel a BFTK a hivatalos városkártyát kívánja népszerűsíteni, értékesítését elősegíteni.

A Magyar Kongresszusi Iroda adatai alapján, 2018-ban Budapesten megközelítőleg 2.600 hivatásturisztikai rendezvényt (eventet) valósítottak meg. A rendezvények csaknem 2/3-ának (65,5%) valamelyik szálloda adott otthont. Az eventek 10%-át kongresszusi- vagy konferenciaközpontban, közel 9%-át egyetemi helyszíneken, tudományos-kutatási központokban, 16%-át pedig egyéb helyszíneken szervezték.

A Budapest MICE Guide 2019/2020 kiadványt az érdeklődők május közepétől online lapozható formában – digitális formában – is elérhetik a www.budapestinfo.hu/hu/budapest-mice-guide webes felületen.