Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

BFTK - Számos turisztikai megállapodás és új Budapestinfo Point nyitás

  • 2019 május 07.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és a Szamos között évek óta fennálló együttműködés ma újabb fejezetéhez érkezett. Egy turisztikailag frekventált helyszínen, – a világ legszebbjei közé sorolt – Parlament és a Duna part szomszédságában, a Kossuth téri Szamos Kávéházban, az egy hónapos ’soft openinget’ követően, ma ünnepélyesen is megnyílt a legújabb Budapestinfo Point®.

A fotón: Bán Teodóra, Kelényi Szamos Gabriella

Fotó: BFTK

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Budapest Főváros Önkormányzatának fesztiválszervezésért és turizmusért felelős nonprofit cége, melynek elsődleges turisztikai feladata a hiteles turista tájékoztatás, Budapestinfo Point hálózat üzemeltetése, Budapest Card városkártya család menedzselése valamint, turisztikai marketing tevékenysége - városmárka építése-, melynek idei eredménye a European Best Destination díj.

A Budapestinfo Point hálózat, a fővárosban saját fenntartású irodáiban várja a turistákat, valamint Partneri Hálózatának bővítési stratégiájának nagyon sikeres példája a Szamos Kávéházzal való a névhasználati együttműködés, valamint a város 22 pontján működő Budapestinfo mobil pontjaival lát el évi félmillió turistát információval és minőségi turisztikai szolgáltatással.

 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és a Szamos között évek óta fennálló együttműködés ma újabb fejezetéhez érkezett. Egy turisztikailag frekventált helyszínen, – a világ legszebbjei közé sorolt – Parlament és a Duna part szomszédságában, a Kossuth téri Szamos Kávéházban, az egy hónapos ’soft openinget’ követően, ma ünnepélyesen is megnyílt a legújabb Budapestinfo Point®. Ez, a turisztikai tájékoztatást nyújtó hely annyiban más, mint az eddigiek, hogy ezt Budapest Főváros nonprofit cége a BFTK, valamint egy profitorientált, de nem turisztikai szolgáltatást nyújtó társaság, a Szamos között létrejött turisztikai pilot projekt részeként nyílt meg.

A Szamos Csokoládé Múzeum előterében működő információs pont fél tucat nyelven nyújt általános tájékoztatást a külföldi és belföldi érdeklődőknek, valamint a főváros hivatalos Budapest Card családjának összes változatát is értékesíti. Az elmúlt hetek tapasztalata azt mutatja, hogy a Parlament környékét felkereső turisták könnyen rátalálnak a helyre és érdeklődnek a kedvezményes és minőségi szolgáltatásokat összegyűjtő kártya iránt.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a piaci igényeket felmérve és elemezve, a KSH által kiadott kedvező vendégforgalmi mutatók további élénkítését, illetve a Budapestre érkező vendégek komfortérzetének növelését tekinti céljának. A turistatájékoztatás még magasabb szintű végzése érdekében folyamatosan fejleszti Budapestinfo Point® hálózatát. Ennek keretében a BFTK tavasz elején adta át felújított Deák téri (Sütő utca) információs centerét. A Bálna Budapestben lévő központ, pedig – a nagyobb turista forgalmat lebonyolító – Budavár területére, a Szentháromság térre költözött. A Hősök terén, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A és 2B Terminálján is várják az információs centerek a turistákat. A Szamos Cafehoz hasonlóan, nyílt tájékoztató pont a Budapest Kofferben (Paulay Ede utca), valamint az Országos Széchenyi Könyvtár területén is üzemel információs hely.

A BFTK célja – a statisztikákban kimutatott erős turisztikai vonzerőt jelentő, magas minőségű kulturális tartalomgyártás mellett – a nonprofit, illetve profitorientált turisztikai és nem elsődlegesen turisztikai jellegű szolgáltatókkal való együttműködés. Mindezt annak érdekében teszi, hogy a kiemelt jelentőségű turisztikai ágazat erősödjön, hiszen az ilyen közvetett együttműködések is erősítik a foglalkoztatást a szektorban. A turisztikai ágazat közvetett hatása ugyanis a GDP-hez 2018-ban 8%-os — azaz 3.000 Mrd Ft volt.

A fotón: Bán Teodóra, Kelényi Szamos Gabriella

Fotó: BFTK

Szamos csokoládé túrák

 

A Szamos más turisztikai szolgáltatással is előrukkolt erre az alkalomra. Immáron garantált túraként indítja minden szerdán, pénteken és vasárnap az úgynevezett csokoládé túrákat a Szamos Csokoládé Múzeumban. Az egy órás program alatt szakképzett vezető mutatja be a páratlan magángyűjtemény darabjait. Egyes helyszíneken kóstolót kapnak a látogatók, így nem csak a csokoládét, de az annak alapanyagául szolgáló kakaóbabot is megismerhetik. A túra utolsó állomásán csokoládé mester tart bemutatót, amelynek része a táblás csokoládé-öntés is. A csokoládét maguk a vendégek díszítik, melyet magukkal vihetnek. Végül a kakaótermesztésről és feldolgozásról szóló érdekes filmet tekinthetnek meg a résztvevők.

A tulajdonosok örömére e turisztikai termék elindításával a Szamos is hozzájárul a budapesti programkínálat palettájának színesítéséhez.

 

Szamos Csokoládé Múzeum – Csokoládé Túra garantált program

 

A túrák indulási ideje és nyelve:

  • minden szerdán 14,00 órakor – angol nyelven
  • minden pénteken 14,00 órakor – angol nyelven
  • minden vasárnap 11,00 órakor – magyar nyelven

Elérhetőség és jelentkezés:

Szamos Csokoládé Múzeum – a Szamos Cafe emeletén,

1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 10.

Regisztráció: www.csokolademuzeum.hu

E-mail: info@csokolademuzeum.hu

Tel.: +36 30 746 6995

Tel.: +36 30 233 34 12