Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Bevásárló és Tematikus utcák őszi sétái - beszámoló

Közösen barangoltuk be a Bevásárló és Tematikus utcákat 2019. szeptember 21-22-én a Kulturális Örökség Napjai, valamint 2019. szeptember 27-én a Turizmus Világnapja alkalmából.

2019. szeptember 21-22-én ünnepeltük a Kulturális Örökség Napjait, mely Európa Tanács által indított Európai Örökség Napok rendezvénysorozathoz tartozik, hazánkban a Miniszterelnökséghez tartozó Műemlékvédelmi Osztály koordinálja országosan a rendezvényt. Céljai közül kiemelten fontos a kulturális örökségünk bemutatása, figyelem felhívás annak megőrzésére, védelmére, nyitottság egymás kultúrájának elfogadására.

2019-ben azokra a terekre irányították a figyelmet, amelyek kifejezetten a szórakoztatást szolgálják: színházak, operák, mozik, bábszínházak, bálházak, báltermek, zenetermek és zenepavilonok, kávéházak, mulatók, bordélyok, klubok, szalonok épültek e célra. De olyan tereket is szívesen bemutattak, amelyek később, funkcióváltással kerültek a szórakoztatás, szórakozás központjába, mint például egykori kastélyokból, kúriákból, ipari épületekből kialakított művelődési intézmények vagy televízió/rádió székházak. Emellett olyan határterületekre is elkalandozhattunk, mint a tudományos céllal létrehozott intézmények (pl. könyvtárak), amelyek ugyanakkor az igényes szórakozást is szolgálják.

Ezen túl pedig életterek (utcák) is lehetnek a szórakozás, kikapcsolódás, kultúrával való feltöltődés színterei, így a rendezvények, események, közösségi programok, mint ezek a sétáink, épületbejárásaink. Hosszú évek óta kapcsolódunk a Kulturális Örökség Napjaihoz, így ezen a hétvégén a két nap alatt 17 sétával és egy hajós városnézéssel vártuk a kedves látogatókat. A rendezvényt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásából valósítottuk meg.

Köszönjük a főszervezőknek (Miniszterelnökség), hogy idén is csatlakozhattunk, a társszervezőknek, a helyeknek, akik fogadtak és idegenvezetőinknek, hogy munkájukkal maradandó élményt és tudást ajándékoztak a bevásárló és tematikus utcákba látogatóknak.

Alább néhány képen keresztül emlékezünk erre a hétvégére, reméljük, aki most nem tudott részt venni, legközelebb velünk tart.

 

Séta a Fővám téren és környékén

 

 

 

Falk Miksa utca és galériái

 

 

 

 

 

Csikágó Bethlen Téri Színpada, 1929

 

 

 

 

A Tranzit Art Cafétól Szentimrevároson át a Gellért-hegyre 

 

 

 

 

Romkocsma Túra - KultUnio területén

 

 

 

 

Séta a Bródy Sándor utcától a Mikszáth térig

 

 

 

 

Fashion Street – a Divat utcája

Képek egy részét Szende Györgyi törzsvendégünknek köszönhetjük!

 

 

 

Séta a Rottenbiller utcán innen és túl

 

 

 

 

A Jókai tértől - a Nagymező utcán át - a Liszt Ferenc térig

 

 

 

 

Minden év szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját, melynek célja, hogy felhívja a nemzetközi közösség figyelmét a turizmus fontosságára, politikai, kulturális, társadalmi és gazdasági értékeire.

Ez alkalommal 7 programmal vártuk a kedves látogatókat, melyekből alább szemezgettünk kicsit.

 

A Népszínház utcán végig a Teleki térig

 

 

 

 

Séta Közép- Ferencvárosban

A képeket Szende Györgyi törzsvendégünknek köszönjük!

 

 

 

Látogatás az Unicum Házba

A képeket ismét Szende Györgyi törzsvendégünknek köszönjük!