Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Beszámoló az I. kerületi vállalkozói fórumról

  • 2022 május 03.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2022. április 28-án vállalkozói fórumot szervezett közösen Budavár Önkormányzatával.

Megnyitójában V. Naszályi Márta, I. kerületi polgármester asszony köszöntötte a jelenlévőket, majd átadta a szót Antal Attilának, a BKIK I. Kerületi Tagcsoport elnökének. Antal Attila beszámolt a kerület vállalkozóinak helyzetéről, számáról, bevételeiről és munkavállalóiról és ismertette a Kamara által nyújtott szolgáltatásokat, kamarai projekteket.

Polgármester asszony beszélt a közterületek kiadásának módosítási tervéről, a világjárvány idején tett, vállalkozásokat segítő támogatásukról (elengedték vagy csökkentették az önkormányzati üzlethelyiségek bérleti díjait és a teraszok közterülethasználati fizetési kötelezettségeket). Elmondta, hogy két kiemelt területen (Kapisztrán tér, Batthyány tér környéke) szeretnének pozitív változásokat elérni, több vállalkozás részére lehetőséget biztosítani. Polgármester asszony megemlítette a kerület kártyát, mely a vállalkozások részére is nagyszerű lehetőségeket biztosít.

Felszólalt Zsidai Zoltán Roy, aki beszélt a vendéglátás helyzetéről Budapesten és országosan. Megköszönte, hogy az I. kerület elengedte korábban a terasz díjakat. Kérte, hogy amikor módosítják a közterület-foglalás szabályait, akkor azokat mindenképpen gyorsítsák és egyszerűsítsék, hogy ne kelljen hónapokat várni egy vállalkozónak az engedélyre. Emellett két megoldásra váró problémát említett: egyrészt a kiemelt építkezéseket, amik ellehetetlenítik néha a Várban való közlekedést, másrészt a hiéna taxisokat.

A vállalkozói fórum alatt több hozzászólás érkezett. Ilyen volt Erdei Bálint kerületi ingatlanfejlesztő és Zsidai Roy segítéségének, kapcsolatának felajánlása az Önkormányzat fejlesztései terén, illetve a Bevásárlóutca Menedzsment ezirányú ismereteinek, tapasztalatainak megosztása.

A rendezvényen részt vett továbbá Gelencsér Ferenc alpolgármester, Dr. Németh Mónika jegyző és Csókay Ákos, a BKIK főtitkára is.

A találkozón elhangzott, hogy a kerületi vállalkozók, az Önkormányzat és a Budapesti Kamara részéről egyaránt igény van az ilyen jellegű rendezvényekre a jövőben is.

Forrás: bkik.hu