Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Ötletpályázat indult a Nagykörút jövőjéről - meghosszabbítva

  • 2021 augusztus 05.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Nagykörút tervezése: a lakossági vélemények, illetve a szakmai és civil szervezetekkel tartott egyeztetések nyomán meghatározott jövőképre építve közösségi ötletpályázat indul a körút újratervezésére.

Kép: Bódis Krisztián

A Fővárosi Önkormányzat 2020. őszén indított átfogó tervezési folyamatot a Nagykörút komplex megújítása érdekében, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető városi tengely kialakítása. Olyan helyszín, ahol egyszerre jó élni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, felfedezni, boltot üzemeltetni.

A következő években megvalósítandó konkrét beavatkozásokat és projekteket egy átfogó program alapozza meg, mely a fővárosi szakcégek, a kerületi önkormányzatok, civil és szakmai szervezetek aktív részvételével és a budapestiek bevonásával várhatóan 2021. őszére készül el. A program nem csak a közlekedési kérdésekre fókuszál, hanem komplex módon kezeli a Nagykörút köztereinek, zöldfelületeinek és épületeinek megújítását, a körút kereskedelmi és kulturális életének újjáélesztését.

Miről szól a pályázat?

Annak érdekében, hogy a Nagykörút újratervezésébe minden érdeklődő be tudjon kapcsolódni, a Fővárosi Önkormányzat közösségi ötletpályázat keretében várja a szakemberek és az érdeklődő lakosság fejlesztési javaslatait egy zöld, hangulatos és élhető Nagykörúttal kapcsolatban. A pályázaton olyan konkrét ötleteket, terveket várunk, melyek illeszkednek a Nagykörút megújításának közösen meghatározott jövőképéhez, és a Nagykörút teljes pesti oldalát, vagy akár egy-egy kiválasztott szakaszát érintik.

A jövőkép szerint a Nagykörút Budapest élhető városi körútja, amely több zöldfelülettel, tiszta és rendezett környezettel; pezsgő utcai élettel, minőségi bevásárlási, vendéglátási és kulturális lehetőségekkel; az ezeket szolgáló fenntartható közlekedési kialakítással; valamint reprezentatív arculattal mindenki számára vonzó.

 

Díjazás

A pályázatra beérkezett javaslatok közül a szakmai zsűri által kiválasztott és díjazott ötleteket beépítjük a fejlesztési programba, mely várhatóan 2021. őszén készül el.

Ezen felül a zsűri által kiemelkedően színvonalas vagy innovatív ötletek pénzdíjban is részesülnek, összesen 700.000 Ft értékben. A négy legjobb, nagyléptékű terv szerzője fejenként 100.000 Ft, a hat kisebb léptékű javaslat benyújtója fejenként 50.000 Ft díjban részesül. E mellett valamennyi díjazott pályamű szerzőjét meghívjuk egy közös tervezői workshopra, ahol közvetlenül is bekapcsolódhat a program kidolgozásába.

 

A pályázat ütemezése

  • Nevezési és pályázási időszak: 2021. június 23-tól október 4-ig.
  • Értékelési időszak: 2021. október 5-től október 29-ig.
  • Eredményhirdetés, díjátadó: 2021. november 02 – november 12. között, később meghatározott időpontban

 

A pályázás menete

A Pályázati Szabályzat megismerése után a Pályázó a Regisztrációs űrlap kitöltésével jelentkezhet a pályázatra. A pályázati kiírásnak tartalmilag és formailag is megfelelő pályaműveket az otlet.nagykorut@budapest.hu címre kell beküldeni 2021. október 4-ig. A pályázás további feltételeit és részleteit a Pályázati Szabályzat tartalmazza.

 

További részletek ITT!

Forrás: enbudapestem.hu