Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

X. Pozsonyi Piknik 2018 - programok

JUBILEUMI POZSONYI PIKNIK 2018. szeptember 1-jén!

10 éves Újlipótváros civil kulturális fesztiválja – mára az ország egyik legnagyobb kulturális seregszemléje. Szeptember 1-jén, szombaton 10-21h között a jól bevált helyszínen, a XIII. kerületi Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István Park között kínál a Piknik sokszínű, klasszikus és kortárs kultúrát százféle műfajban. 3 színpadon mintegy 100 produkcióval.

Piknik hagyomány a tematikus utcák sora, bár a színházak utcája ma már inkább színházak parkja lesz, oly sok társulattal és művész kedvencekkel találkozhatnak az érdeklődők és rajongók a Szent István park keleti oldalán. Idén is kortárs festőművészek serege várja az érdeklődőket a Piknik Galéria, ill. Weiler Péter festő, író szervezésében, kiváló kortárs festők munkáival, amelyekre a helyszínen licitálni lehet, s a bevétel jótékony célokat szolgál. A tematikus utcák közül nem marad ki idén sem a könyvesek utcája az Újpesti rakparton - írók tucatjaival találkozhatnak itt az olvasók - a Gasztro utca, s a média sor sem, melyből az atv élő adását sugározza a nap folyamán a nézők kedvenc műsorvezetőivel. A Gyerek-piknik programjairól idén is a Hatszín Teátrum értő csapata gondoskodik. Helyszíne a Radnóti Miklós utca.

A két „felnőtt” színpad fellépői között lesz, messze a teljesség igénye nélkül: a Vígszínház Kern Andrással és ifj. Vidnáynszky Attilával, valamint egy rendhagyó Cseh Tamás programmal. Megtisztel bennünket a világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Szent Efrém kórus, a Nemzeti Táncszínház, s ismét köztünk lesz Fegya, azaz Jávori Ferenc és Dunai Tamás. Szövegeikből, verseikből olvas fel Erdős Virág, Lackfi János, Lukács Sándor és Nyáry Krisztián, utóbbi  valamennyiünk nevében, egyben a Piknik egyik alapítójáról és névadójáról, Bächer Ivánról is megemlékezik! Fellép egyebek között a Fischer Annie zeneiskola két remek együttese is, a Duma színház, az Operett, a Magyar Színház, a József Attila színház mindjárt két produkcióval is. Karinthy „Tanár úr, kérem” című művének részlete – az iskolakezdésre is figyelemmel, természetesen a Karinthy színház előadásában lesz látható. „Te szemét” címmel a Tünetegyüttes performansza gondolkoztat majd el a Parkszínpadon, illetve egy felejthetetlen Királyhegyi Pál összeállítást is láthatunk. De énekel nekünk az Atrium Chicago produkciója, a legendás Darvas Ferenc, aki „Tépem a számot” produkciójával énekel, zongorázik, fejszámol, s szórakoztat úgy, ahogy csak a legnagyobbak tudnak. Fellép a nagyszerű Orbán Bori, Puskás Peti, s Szlovákiából az elmaradhatatlan Fats jazz Band. Megemlékezünk a legendás újlipótvárosi énektanárról, Sík Olgáról, akire tanítványai a helyszínen, stílszerűen dallal emlékeznek, például László Boldizsár, Zsédenyi Andrienn, Kádek Heni. Utóbbi a Piknik teljes ideje alatt helyi „hangambulanciát” is üzemeltet hangjukat veszítők és gyorsan énekelni vágyók számára... A Park színpad esti szenzációja Varnus Xavér Bach estje lesz. A Jászai, azaz Rakpart színpadon pedig egy rég nem hallott, de nagyon vágyott kedvenc lép színpadra: a friss díszpolgár, Szörényi Levente a Vujicsics együttes kíséretében. A színpadok között az írók dedikálnak, a színházak kisebb helyi felolvasásokat tartanak. A Piknik-alapító Láng Téka két helyszínen is szervez saját kulturális és dedikáló programokat, találkozókat. Egy remek operatársulat eközben ismét a környező utcák erkélyeit foglalja el, s ha nem vigyázunk, főképp úgy 15h után, könnyen kisebb opera performanszokba botolhatunk bele az Operaház remek művészeivel.

És a sor hosszan folytatódik. A részletes és végleges műsor augusztus 20-a után olvasható a Pozsonyi Piknik web- és Facebook oldalán. És nem Piknik a Piknik zsíros kenyér, tombola és pozsonyi kifli nélkül, mely utóbbit idén is a Szlovák Kulturális Intézet kínálja ipari mennyiségben.  Nem maradnak ki idén sem a civil szervezetek egyéni programjai standjaiknál kicsiknek és nagyoknak. Találkozunk szeptember 1-jén, szombaton, az Újpesti rakparton!
Műsorfüzet, tombolaszelvény és Piknik "termékek" (szatyor, kitűző, stb.) augusztus 27. után délutánonként a Piknik információs pontban beszerezhetők a Jászai Mari tér, Pozsonyi út és Budai Nagy Antal utca kereszteződésében.

A Pozsonyi Pikniket a Pozsonyi Piknik Egyesület szervezi!

Továbi info: Kálmán Zsuzsa, +3630 9495837, szinhaz@pozsonyipiknik.hu