Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Összefogás a kézművesség világnapján

  • 2021 június 11.

A Magyar Kézműves Szövetség nagyszabású rendezvénysorozattal készül a kézművesség világnapjára június 12-én, amelynek fővédnöke dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Az ország különböző pontjain egyszerre nyílnak ki a szövetség tagjainak műhelyei, hogy megmutassák a mesterségek hallatlan gazdagságát, sokszínűségét.

“A szövetség közel tíz éve alakult meg azért, hogy egy alkotó közösségbe tartozzanak azok a mesterek, iparművészek, akik életvitelszerű munkájukkal erősítik a hazai tárgyalkotó kultúrát. A csapat több mint 70 családi manufaktúrát tömörít magába. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy az ismert és világörökségünkbe tartozó, a hazánkban fellelhető, még életben maradt húsz mesterséget megtartsák és megőrizzék. A tárgyak akkor kelnek életre, ha használjuk őket” – mondta Szabó Kata, a szövetség elnöke. “Szeretnénk maradandót alkotni, mások hétköznapjait színesebbé tenni, ünneppé varázsolni.

A szövetség manufaktúrái nem futószalagon gyártott termékeket készítenek, hanem olyan több generációs vagy több éves kicsi iparosokból, mesterekből állnak, akiknek a megélhetés mellett az örömszerzés is nagyon fontos. Az ötlet, a megvalósítás és kivitelezés olyan alkotótevékenység, amely ismereteket, az anyagokkal való technikai fogásokat igényli. Ismerni kell a több száz éves megmunkálási folyamatot és az alakíthatóságot. Ezért ezen a napon az ország több helyszínén egyszerre tárulnak ki a műhelyajtók, hogy megismertessük a szakma szépségét és az alkotás örömét. Hogy a munkafolyamatokon keresztül mások is kedvet kapjanak ahhoz, hogy ezeket a nemes és kiváló szakmákat megszeressék a felnövekvő nemzedékek is, és megérezzék fontosságát, tradícióját.

Bővebb információ a www.magyarkezmuvesszovetseg.hu oldalon és a Magyar Kézműves Szövetség facebook oldalán olvasható.

Forrás: Magyar Kézműves Szövetség és enbudapestem.hu

Képek forrása: enbudapestem.hu

A mi oldalunkon pedig továbbra is megtalálják a kézműveseket, sőt lehet jelentkezni is: https://bevasarloutca.hu/magyar-napok-2021/uzletek