Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

November 5-30-ig várja az érdeklődőket a Nyitva! x Erzsébetváros fesztivál

  • 2021 október 29.

November 5-én kezdődik a Nyitva! Fesztivál Erzsébetvárosban, egész hónapos programsorozattal várva a közönséget.

A Nyitva! célja a helyi vállalkozások fellendítése, a közösségépítés a lakók és a környékbeli kisiparosok körében, és az üres üzlethelyiségek élettel telítése. Ennek érdekében a szervezők most - Erzsébetváros Önkormányzatával együttműködve - öt kisvállalkozót választottak ki nyílt pályázat útján, és biztosítottak ingyenes ingatlanhasználatot számukra a fesztivál egy hónapos időtartamára. Ennek köszönhetően az alábbi szolgáltatók várják a látogatókat kifejezetten a Nyitva! Fesztiválon:

  • A Király utca 25. szám alatt a Nyitva! Popup bemutatóteremben designboltok és kézműves manufaktúrák nyitnak meg (a Háti, az Impact Box Popup, a Pastello Clothes, a Sopianae Salon magyar tervezők és helyi kivitelezők költöznek be).
  • Az István utca 27. teret ad a PLACCC Bázis művészeti alkotó és rezidenciaterének.

A Nyitva! x Erzsébetváros fesztivált a KÉK - Kortárs Építészeti Központ szervezi. A korábbi Nyitva! fesztiválokat (2014-ben és 2016-ban) egész Budapestre kiterjesztették, ehhez képest újdonság a VII. kerületi szűkítés. A projekt eredetileg kizárólag az üzlethelyiséget kereső vállalkozók és üres üzletek tulajdonosainak az összekötésére fókuszált, mindenki számára előnyös kereteket biztosítva a részvételre (ez segített olyan ma is sikeres vállalkozásoknak, mint a Naspolya Nassolda, a Halisten, a Verkstaden vagy a Kwaklab). További idei újítás ehhez képest a már meglévő erzsébetvárosi szolgáltatók bevonása a programba. Ők külön programokkal, kedvezményekkel készülnek a fesztivál közönségének november 5-30. között.

 

Ahhoz, hogy a most megnyitó vállalkozások valós helyi igényeket szolgáljanak ki, a KÉK előzetes kutatást végzett az Erzsébetvárosban lakók, dolgozók, és a kerületet gyakran használók körében. A helyiek legjobban a gasztronómiai szolgáltatásokat, a kisiparos és kiskereskedelmi üzleteket, illetve a kulturális és művészeti intézményeket kedvelik itt. A fesztivál során a válaszadók kedvenc helyei is beszállnak a programba (mint például az Arán Bakery vagy a Garay és Klauzál téri piacok).

 

Az egy hónapos eseménysorozat hivatalos megnyitója november 5-én este 6 órakor kezdődik, a Király utca 25-ben berendezett Nyitva! Pop-up bemutatóteremben. A nyitóeseményre a szervezők koncerttel, az ide beköltöző Sopianae Salon pedig kiállítással és tárlatvezetéssel várják a látogatókat.

 

A programfüzet elérhető a fesztiválon résztvevő ProgramPontokon és a KÉK bázisán (Bartók Béla út 10-12.).

 

A Nyitva! x Erzsébetváros fesztivál ideje: 2021. november 5-30.

Helyszín: VII. kerület kijelölt üzlethelyiségei, szolgáltatói

Megnyitó: 2021. november 5. (péntek), 18 órától, a Nyitva! Pop-up bemutatóteremben - Király utca 25.

 

További információ, programok: A Nyitva! honlapján (nyitvafesztival.hu) és Facebook-oldalán (facebook.com/nyitvafesztival).

 

 

A Nyitva! Fesztiválról

A Nyitva! a KÉK - Kortárs Építészeti Központnak az üresen álló üzlethelyiségek problémájára indított projektje. A Nyitva! Fesztivál keretében tulajdonosokat és beköltözőket kötnek össze, akik így csökkentett kockázattal működhetnek együtt, hogy azt követően megalapozott döntést hozhassanak a folytatásról. A közös munka végül mindenkinek hasznot hoz: a beköltöző vállalkozók új kapcsolatokat és megfelelő ingatlant szerezhetnek, a tulajdonosok pedig nagyobb láthatóságot és értéket ingatlanjuknak. A projekt nyertese maga Budapest is: a város lakói számukra releváns szolgáltatásokat kapnak a környékükön, az utcafronti üzlethelyiségek kihasználtsága javul, és egy fenntarthatóbb, élvezetesebb városkép alakulhat ki.

 

A szervezőkről: KÉK - Kortárs Építészeti Központ

A Kortárs Építészeti Központ független szakmai intézmény, amely az építészet, az épített környezet és a városfejlődés kérdéseivel foglalkozik. Egyedülálló tudása, másfél évtizedes tapasztalatai és partneri hálózata révén mára a KÉK Közép-Európa építészeti kultúrájának egyik meghatározó szereplője.

A KÉK többek között kiállításokat, konferenciákat, fesztiválokat, képzéseket, tematikus sétákat, szakmai és közönségnek szóló eseményeket szervez. Ezek mellett olyan hosszú távú tevékenységei vannak, mint a közösségi kertek működtetése, városrészek elemzése és fejlesztése a helyi közösségek bevonásával, illetve több városra kiterjedő, partnerekkel végzett tematikus városfejlesztési programok létrehozása és megvalósítása.