Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Kiadó üzletek börzéje x KÉK Városi Séták Erzsébetvárosban

  • 2022 november 08.

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ szervezésében 2023. márciusában újra Nyitva! Kiadó üzletek fesztiválja Erzsébetvárosban! A program célja a VII. kerületben üresen álló önkormányzati üzlethelyiségek hasznosítása, azaz új vállalkozások költöztetése a kerületbe, a lakosság igényeinek kiszolgálása és életszínvonalának javítása érdekében. Tavasszal nyolc önkormányzati üzlethelyiségbe költöznek új vállalkozók.

2022. november 19-én szabad bejárást biztosítunk a környéken élők és a környék iránt érdeklődő vállalkozók számára, hogy megtekintsék a fesztivál keretében kiadó üzleteket.
Az üzletekre 2022. november 21-től lehet pályázni, a pályázati adatlap kitöltésével. A sikeres pályázók 2023. márciusában egy hónapra ingyen használatba vehetik az Erzsébetvárosi Önkormányzat által biztosított üzlethelyiségeket, amelyeket hosszútávon ki is bérelhetnek.

Az üzletek megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
https://forms.gle/pMvRSTA6W2ECu5m99

 

A KÉK Városi Séták csapata arról is gondoskodik, hogy ne csupán az ingatlanokkal ismerkedjenek meg az érdeklődők, hanem a környék épített környezetével, a kerület kulturális életével és Csikágó történetével.

Tematikus városi séták:


“A Körúton túl” - Kulturális kalandozások Külső-Erzsébetvárosban

Kép forrása: A Körúton túl_BP100 _ Fotó_ Erdős Dénes

Időpontok: 2022.11.19. 10:00, 12:30
A KÉK tematikus városi sétáján másfél órára levetjük magunkról a körúton innen és túl közhelyét, bebarangoljuk és feltárjuk Külső-Erzsébetváros kincseit. Mennyi kultúra fér el fél kerületben? Színház, múzeum, egyetem, szobrászat, építészet - a séta során mindegyikből merítünk, s az utcákat járva útba ejtjük a tavaszi Nyitva! fesztivál több kiadó üzlethelyiségét is.
Sétavezető: Böröndy Júlia, építész, KÉK

 

 

Csikágó Budapesten - Századfordulós örökség a hetedikben

Kép forrása: Csikágó Budapesten_Fortepan _ Budapest Főváros Levéltára _ Klösz György fényképei

Időpontok: 2022.11.19. 11:00, 13:30
Miért nevezik Külső-Erzsébetvárost a budapesti Csikágónak? Hogyan épült fel egy új városrész a századforduló derekán? Eklektikus és szecessziós bérházak, villák és templomok alatt járva többek között ezekre a kérdésekre is keressük a választ a Nyitva! fesztivál századfordulós építészeti sétáján.
Sétavezető: Berzsák Barna, építész, KÉK

 

 

Kortársas - Építészeti séta a Rottenbiller utca környékén

Kép forrása: Kortársas_epiteszforum.hu _ Fotó_ Batár Zsolt

Időpontok: 2022.11.19. 12:00, 14:30
Erzsébetváros a századforduló idején épült ki hihetetlen sebességgel, de helyenként a kortárs építészet is gyökeret tudott ereszteni. A “bulinegyed”-en túl a Rottenbiller utca környékén találhatunk számos példát az eklektikus városszövetbe beékelődött kortárs lakóépületekből. A Nyitva! fesztivál keretein belül szervezett harmadik sétán a környék mai arculatát és jövőbeli terveit fedezhetjük fel. Mi lesz veled Csikágó?
Sétavezető: Klaniczay János, építész, KÉK

Jegyvásárlás:
https://ti.to/kek/nyitva-erzsebetvaros-kiado-uzletek-borzeje-x-kek-varosi-setak
A sétákon való részvétel 3000 Ft/fő, VII. kerületi lakosoknak, lakcímkártya felmutatásával 1500 Ft/fő

Az esemény támogatója Erzsébetváros Önkormányzata.