Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Így lehet környezettudatos a karácsony

Hulladékmentes csomagolásról tartanak workshopokat a SlowXmas – Lassulj le és töltődj fel programsorozat keretében a főváros tematikus utcáiban négy helyszínen. Az eseményen bárki részt vehet és megtanulhatja a legjobb technikákat, vagy akár a helyszínen be is csomagolhatja karácsonyi ajándékait. Az ingyenes workshop célja, hogy az ünnepre való készülődés közben se termeljünk szemetet, és minél környezetkímélőbb megoldásokat használjunk az ajándékok becsomagolására.

Nincs nagyobb öröm, mint izgatottan bontogatni a szeretteinktől kapott karácsonyi meglepetéseket. Abba azonban kevesen gondolnak bele, hogy a szép, mintás csomagolópapírok és szalagok kibontás után szinte azonnal a kukában landolnak. Az ajándékok csomagolása rengeteg felesleges hulladéktermeléssel jár, ami elkerülhető lenne - ehhez ad tippeket, tanácsokat, és technikákat a BUM a „zero waste” csomagoló workshopok alkalmával, melyeket december 9., 14., 16. és 20-án tartanak a bevásárló és tematikus utcákban.

A foglalkozásokon a karácsonyi nagybevásárlás előtt és után is részt lehet venni. Különböző formájú és méretű termékeken bárki megtanulhatja a környezettudatos csomagolást, a helyszíneken könyveket biztosítanak a gyakorlásra. Viszont a már megvásárolt ajándékokat is bárki bátran magával viheti a workshopra, és becsomagolhatja alternatív eszközökkel. A BUM zöld csomagoláshoz szükséges kellékekkel is szolgál a résztvevőknek, de a szervezők szívesen fogadják a régi térképeket, szórólapokat, újságokat, textileket is, amelyek csak arra várnak, hogy újra életre kelhessenek idén karácsonykor.

További információ és regisztráció: https://www.facebook.com/events/572712526637496/

A regisztrálók és résztvevők számára egy ajándék SlowXmas textil táskával is kedveskednek a szervezők!

A workshopok helyszínei és időpontjai:

december 9., Ráday Soho (Ráday utca), Púder Bárszínház, 15.30-17.30

december 14., Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), Szatyor, 15.00-17.00

december 16., KultUnio, K11 (Király utca 11.), 16.00-18.00

december 20., Art&Antique Street (Falk Miksa utca), Nagyházi Galéria, 15.30-17.30

 

Facebook oldalunkon pedig indítottunk #zerowastexmas kihívást!
Csatlakozzon Ön is és legyen a Karácsony hulladékmentes! Használjon olyan otthon fellelhető csomagolóanyagokat a karácsonyi ajándékok becsomagolására, amelyek nem terhelik a környezetet. Töltsön fel Ön is egy videót #zerowastexmas hastaggal, és inspiráljon másokat is a környezettudatosságra!
Ha egy kis ötletre lenne szüksége, akkor pedig jelentkezzen workshopjainkra.

Videoért katt a képre!

 

Szerepeltünk az M1 Kékbolygó című műsorában is! Köszönjük, hogy bemutathattuk a programot! Alább a műsor részlet, katt a képre!