Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Folytatódnak a Tavaszi Tematikus Séták

Április végén két sétával is várjuk Önöket, az egyik a Falk Miksa utcában, a másik a Bartók Béla Boulevardon lesz!

Szeretne többet tudni az art deco és mid-century bútorokról? Vagy megismerkedne a Virág Judit Galéria kortárs műveivel egy művészettörténész segítségével? Ha igen, akkor mindenképpen legyen ott a Falk Miksa utcai sétánkon április 29-én 14.00 órakor. Részletek és regisztráció lejjebb.

Esetleg megnézné a Bartók játékos oldalát? Offline, online játékok, makettek és modellek, szórakoztató könyvek, megannyi sokszínű hely található a Bartók Béla Boulevardon, ahol kikapcsolódhat és tartalmasan szórakozhat. Tartson velünk április 30-án 14.30-tól! Részletek és regisztráció lejjebb.

 

2022. április 29. (péntek) 

14.00

Sztorik és műtárgyak – a Galériás Negyed kincsei

 

Sétánk során szemezgetünk Lipótváros kalandos történetéből, beszélgetünk szecesszióról és selyemgyártásról, rendhagyó szobrokról és különleges sorsokról. Ferenczi Zsuzsa bútorbecsüs, az Artcore Antik & Design üzletvezetője art deco, mid-century modern és design bútorokról mesél nekünk, és megmutatja, hogyan illesszük a 20. század stílusait egy mai enteriőrbe. A Virág Judit Galéria kortárs műveivel Hársfalvi Magdolna művészettörténész társaságában ismerkedünk. Végül megpihenünk a Café Frei-ben egy illatos kávé vagy tea mellett.

 

Séta indulása: 2022. április 29. péntek 14:00

Találkozási pont: Columbo szobor (Falk Miksa utca – Szent István körút sarka)

Séta időtartama: 2 óra

Sétát vezeti: Balázs Kata, idegenvezető, műtárgybecsüs, az Art & Antique Street menedzsere

Séta részvételi díja: 4500 Ft / fő (amely a sétán és a tárlatvezetéseken kívül tartalmazza a tourguide készülék árát és a séta végén egy szabadon választott kávét vagy teát a Café Frei-ben)

A részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztrációs űrlapokat a séta felírás után alább találják, ahol a szükséges adatok megadásával tud jelentkezni.

Létszám: 25 fő

 

Regisztráció lezárult.

 

 

 


 

2022. április 30. (szombat)

14.30

Játékos Bartók Béla Boulevard

 

A mai Bartók Béla út a két világháború közti időszakban lett a környék íróínak, művészeinek törzshelye.

„Játszom én és táncolok, látszom én, mint sok dolog

Látszom fénybe és tükörbe, játszom egyre, körbe-körbe”

– írta Kosztolányi Dezső, aki az 1900-as évek elején élénk társadalmi életet generált Karinthy Frigyessel az akkori budai kávéházakban. A híres páros örökösen játszott. Vicces, meghökkentő és néha hátborzongató ötleteik voltak, de örökre emlékezetesek maradtak😊 A lágymányosi építész páros Fischer József és Detoma Alfonz remekművei között sétálva, megelevenedik előttünk a múlt és megismerjük a jelent. A mai felgyorsult világban, vajon hol és hogyan tudunk kikapcsolódni, feltöltődni és játszani a Bartók Béla Boulevardon? Offline, online, makettek és modellek között, Pagonyban könyvekkel, játékokkal vagy az egykori hírhedt Shanghay Bár helyén megnyílt Óvóhely Kultúrbunkerben? Sétánkon mindenre fény derül, tartsanak velünk április 30-án!

Séta indulása: 2022. április 30. szombat 14:30

Találkozási pont: XI. Szent Gellért tér 1. (Kútház a Gellért Szálló előtt)

Séta időtartama: 2-2,5 óra

Sétát vezeti: Péter Szilvia, idegenvezető

Séta részvételi díja: 3.500 Ft / fő (amely a sétán kívül tartalmazza a tourguide készülék árát)

A részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrálni a idvez.peter.szilvia@gmail.com e-mail címen tudnak. A részvételi díj pedig a helyszínen fizetendő. Kérjük, hogy a részvételi díjat, amennyiben van rá mód pontos címletben hozzák magukkal.

Létszám: 25 fő

 

FONTOS!
A meghirdetett programon az aktuális járványügyi szabályok mindenkori betartása mellett lehet részt venni. Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programon!

Kérjük, hogy a sétára 10 perccel az indulás előtt legyen szíves megérkezni, hogy legyen idő a készülékek kiosztására.

A létszám limitált, továbbá kötelező a Headset (tourguide) készülék használata, aminek díja a fent jelölt részvételi díjban már benne van. Erre a megfelelő távolság betartása, valamint a környezeti zaj minimalizálása érdekében van szükség. A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, ahányan regisztráltak és elutalták a részvételi díjat. Egyetlen kivétel, ha valaki egészségügyi okból nem tudja használni a készüléket, természetesen ebben az esetben eltekintünk tőle. Javasolt továbbá saját fülhallgató használata mind kényelmi, mind környezetkímélési okokból. Normál jack dugós a készülék, tehát, amit saját telefonhoz használnak, az itt is működni fog. Akinek nincs saját, természetesen adunk egy darabot a készülékhez.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.


Amennyiben regisztráció után 24 órán belül nem kapja meg a visszaigazoló e-mailt (és a spam/levélszemét mappában sem találja), akkor az info@bevasarloutca.hu e-mail címen jelezzék, hogy munkatársunk el tudja küldeni Önöknek a szükséges információkat időben.


A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!