Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Sorra ürülnek ki az üzlethelyiségek Budapesten

  • 2021 január 04.

Főként a koronavírus-járvány tavaszi hullámának következtében rengetegen kényszerültek arra, hogy végleg bezárják az üzleteiket, ezáltal jelentős mértékben megnőtt a kiadásra váró ingatlanok száma a fővárosban.

Forrás: liner.hu Szerző: Kulcsár Péter 

 

A Világgazdaság megkeresésére Bogdán Szandra, a kiberelem.hu portál projektmenedzsere elmondta, a második hullám tovább mélyítette a problémákat, így az elkövetkező hónapokban rohamosan megugorhat a gazdátlan üzleti ingatlanok aránya Budapesten.

Amíg a fővárosban átlagosan 15-20, addig a belvárosban már 20-25 százalékkal több az üres üzlethelyiség, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban, mindeközben a keresleti oldalon szintén óriási visszaesés tapasztalható.

A belvárosban található több ezer kiadatlan üzlethelyiség tavaly év végén és idén év elején még étteremként vagy szórakozóhelyként üzemelt. A szakértők 2021-re jelentős javulást várnak, hiszen abban bíznak, hogy a koronavírus-vakcina hatására enyhíthet a kormány a lezárásokon és korlátozásokon.

“A koronavírus-járvány átalakította a fogyasztói szokásokat és igényeket, ennek pedig haszonélvezői lehetnek azok, akik jól reagáltak a helyzetre, és most a jó helyen lévő üzlethelyiségeket is bérbe tudják venni. Olyan vállalkozások fognak megerősödni, amelyek a turisták helyett a helyi lakosok igényeinek kiszolgálására fókuszálnak” – mondta Bogdán Szandra.