Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Indítsuk újra a turizmust! Indul a Restart Budapest Card

 • 2020 június 25.

Kedvezményes áron lehet szállodai szobákat foglalni a most induló új Budapest kártyával december végéig. A Főváros és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közös akciójának célja kettős: egyfelől segíteni a budapesti turizmus újraindulását, másfelől pedig a Főváros ezzel szeretné megköszönni mindenkinek az elmúlt hetek erőfeszítését.

Március 16-án, a kijárási korlátozások életbe léptetésével lényegében egyik percről a másikra tűntek el a fővárosból a turisták. A város képén -és sajnos különösen az ebből élők bevételein- ez az üresség azóta is érezhető. A Fővárosban jóformán megszűnt a turizmus, a vendégéjszakák számában 97(!)%-os volt a visszaesés áprilisban.

Áprilisban a Budapest megvár! kampánnyal hirdette Budapestet a főváros turisztikai szervezete. Budapest most a helyi különlegességekkel szólítja meg a belföldi turistákat. Az ország szíveként, mindenhez közel helyezkedik el, így gyorsan és kiszámíthatóan elérhető turisztikai desztináció, mely most nagyon kedvező áron és bővített kínálattal várja a vendégeket, a fenntarthatóság jegyében – Restart Budapest Card – kedvezménykártya csomagjával.

Fotó: BFTK, Práczky István

 

Restart Budapest Card kedvezménykártya csomag

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a belföldi turizmus élénkítése érdekében Restart Budapest Card néven új turisztikai kedvezménykártyát és benne kibővített, vonzó és megfizethető élménycsomagot kínál vendégeinek.

A Restart Budapest Card 48 órán keresztül nyújt ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokat.

 

Miben más, mint a klasszikus 48 órás társa?

 • A klasszikus 48 órás Budapest Card majd minden szolgáltatása mellett(!) plusz kedvezményeket is tartalmaz!
 • Az új konstrukció azért is egyedi, mivel ez az egyetlen olyan Budapest kártya, mely a szállásfoglalásnál is kedvezményt ad, így lehetőséget teremt a belföldi turistáknak arra, hogy pénztárcabarát módon tölthessenek el 2 éjszakát Budapesten.
 • A Restart Budapest Card tulajdonosok számára a szerződött szállodák 2020. 07. 01. – 2020. 12. 31. közti időszakban (kivéve karácsony napjai és szilveszter napja) 2 főre, 2 éjszakára, reggeli nélkül, a bruttó ár 3 csillagos szállodai szoba esetén 12.000 Ft/éj, azaz 24.000 Ft, 4 csillagos esetén 20.000 Ft/éj, azaz 40.000 Ft, 5 csillagos esetén 30.000 Ft/éj, azaz 60.000 Ft-ért ajánlanak szállást.
 • Amit ezzel kapcsolatban tudni érdemes: a konstrukció igénybevétele esetén a vendégnek magának kell foglalnia a szállodai szobát, közvetlenül a szállodánál (A szállásfoglalási portálon jegyzett szobákra nem érvényesíthető a csomagár).  A szállodák ezen a kedvezményes áron egy kontingenst biztosítanak, ezért javasoljuk, hogy aki élni szeretne a lehetőséggel, az minimum 7 nappal a tervezett látogatás előtt keresse fel a kinézett szállodát, hogy a foglalását biztosíthassa a Restart kártyával, a kedvezményes csomagáron.
 • Egy másik lényeges többletszolgáltatása a Restart kártyának, hogy a következő strandfürdők közül – Palatinus, Római Lido, Csillaghegyi, Paskál, Pesterzsébeti és Pünkösdfürdői strand – szabadon választható egy, amelybe ingyenes a belépés egy alkalommal.
 • Sőt! Ezen felül a történelmi gyógyfürdők közül a Lukács, Széchenyi, Rudas (Ez utóbbi nem minden nap koedukált!) fürdőből szintén szabadon választható egy, amelybe ingyenes a belépés egy alkalommal.
 • A Restart csomag ingyenes Hop-On Hop-Off szolgáltatást is tartalmaz!

És ami mostantól újdonság minden Budapest Card típusnál: 

 • Ha valaki a még nagyobb zöld területet választaná, annak lehetősége van a Lupa strandon 20%-os kedvezményt érvényesíteni a belépője árából.
 • A digitális világot kedvelők és az arra kíváncsiak pedig 20%-kal olcsóbban tudnak belépni az Európában egyedülálló VR Vidámpark 2000 négyzetméteres három szintes virtuális valóságába.

 

A Főváros hivatalos turisztikai kedvezménykártyája, a Budapest Card termékcsalád használatával több, mint 30 ingyenes és közel 100 kedvezményes szolgáltatás vehető igénybe.

 

Hogy juthat hozzá a turista a Restart Budapest Cardhoz?

 • Ez a kedvezményes kártyatípus a budapestinfo.hu webshop oldalán, valamint a belvárosi Budapestinfo Point irodákban vásárolható meg.
 • Két belvárosi Budapestinfo Point irodánkban – a Deák téren (Sütő utca), valamint a Hősök terén, illetve a részt vevő szállodák recepcióján kaphatja kézhez a vendég a kártyát.

 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ az új típusú kedvezmény kártyát és élménycsomagot azzal a céllal indítja, hogy komoly lehetőséget adjon a belföldi és határon túli turistáknak arra, hogy kiszámítható, biztonságos módon tölthessék szabadidejüket egy olyan világvárosban, amely szeretné megmutatni magát, történeteit, titkait. Budapesten ugyanúgy lehet a budai hegyek zöldjében kirándulni, libegőzni, kerékpáros és gyalogtúrákat tenni, mint bármely más városban, amellett, hogy számtalan fantasztikus attrakció, kulturális élmény és szórakozási lehetőség is karnyújtásnyira elérhető.

Forrás: BFTK