Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Éttermek utcája

A Budapesti Tematikus Utcák egyik ékköve a Ráday utca, amely főként egyedülálló gasztronómiai sokszínűsége miatt kedvelt – ugyanakkor nem csak erről szól.

A Ráday utca 1906-óta viseli jelenlegi nevét. Névadója Ráday Gedeon, a magyarországi felvilágosodás előkészítője, egyik vezéregyénisége. Híres könyv- és műtárgygyűjtő is volt: a Ráday Gyűjteményben az ország egyetlen Bibliamúzeuma is működik.

A Ráday utcában szinte nincs olyan ételkülönlegesség, amelyet ne lehetne megkóstolni: a steakhouse-tól kezdve a perzsa, a spanyol és a dél-amerikai éttermeken át mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő fogásokat. A Manga Cowboy-ban Budapest leggazdagabb hamburgerkínálatát találjuk, az olasz konyha szerelmesei a Za-Za Trattoriába, míg az édesszájúak a Nándori cukrászdába térhetnek be, emellett az utcában számos magyaros étterem is található.

Kulturális szempontból is jelentős hely a Ráday utca. A különleges enteriőrrel bíró Púder Bárszínházban színházi előadásokkal és mozi vetítésekkel olthatjuk a kultúra iránti szomjunkat. Ha pedig a zene a mindene, várja az iF nevű zenés jazz kávéház, ami kiváló koncerteket kínál a remek italok mellé.