Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Budapesti rapszódia

A legtöbben a Zeneakadémia épületével kapcsolják össze a Liszt Ferenc teret, ám ennél sokkal több rejtőzik a belváros egyik legzöldebb terén.

Noha a Liszt Ferenc tér – amely 1907 óta viseli zeneszerzőnk nevét – nem tartozik a legnagyobb méretű közterületek közé, hihetetlenül sok rejtett finomságot kínál felfedezésre. A tér mindkét oldalán sorakoznak kiváló éttermek, kávézók és pubok: a kávézás, a borok, a házi pálinkák, a magyaros vagy éppen a nemzetközi konyha szerelmesei is „célba érnek” itt.

A Liszt Ferenc tér azért is oly népszerű mind a turisták, mint a helyiek körében, mert talán az egyik leghangulatosabb miliővel rendelkezik. Nem nagyon jut eszünkbe jobb helyszín egy kellemes nyáresti borozáshoz, mint a fákkal, bokrokkal gazdagon megszórt Liszt Ferenc tér, ahol a természet közelsége és a családias közeg varázslatos hangulatot kínál. A tér ügyeit már közel 17 éve a téren lévő vállalkozások, köztük a Cafe Vian egyengeti.