Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Bemutatkozott Budapest új turisztikai vezetése

  • 2020 március 05.

Az Utazás kiállításon azért is kísérte kiemelt figyelem a BFTK standjának megnyitóját, mert itt mondott rövid köszöntőt Gy. Német Erzsébet és Faix Csaba.

Forrás: turizmus.com (Szerző:Szebeni Zsolt; Megjelenés dátuma: 2020. február 27.)

 

Az Utazás kiállítás legnagyobb standján, 400 négyzetméteren vonult fel a házigazda város, Budapest.

A stand megnyitóján köszöntötte a megjelenteket Gy. Németh Erzsébet, turizmusért is felelős főpolgármester-helyettes, Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Faix Csaba, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ március 1-jén hivatalba lépő, új ügyvezetője.

Az eseményen először Bán Teodóra, a BFTK leköszönő ügyvezetője mutatta be a főváros új turisztikai vezérkarát.

 

Gy. Németh Erzsébet többek között szólt arról, hogy a turizmus fontos eleme egy világváros versenyképességének. Emlékeztetett arra is, hogy a konkurensek kemények, s ebben a versenyben nem elég talpon maradni, hanem a legjobbak között kell lennie Budapestnek.

További tájékoztatást és konzultációt a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal következő ülésére ígért.

Nagy Elek a kamara szerepéről elmondta, célja az, hogy a turisztikai vállalkozók teljes figyelmüket fordíthassák a vendégek felé, a többit bízzák az érdekképviseleti szervezetre, mert ő és munkatársai pontosan tudják, hogy a kamarák és a vállalkozások közötti maximális bizalom, ma már az elvárható minimum.

Faix Csaba röviden megköszönte a BFTK vezetőinek és munkatársainak az eddig elvégzett munkát, s jelezte, hogy az elért eredményekre építve kívánja szolgálni a főváros turizmusának sikerét.

Az esemény végeztével ismét Bán Teodóra lépett a mikrofonhoz, megköszönte munkatársainak és a szakmai partnereknek az elmúlt évek együttműködését, jelezve, hogy Budapest turizmusa csak a főváros vezetésének és a szakmai vállalkozásoknak az együttműködésével valósulhat meg.

Megalakul a Budapest Brand Zrt.

A BFTK standjának megnyitóján ugyan nem volt jelen, de az Utazás kiállítás hivatalos megnyitóján köszöntőt mondott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is, aki bejelentette, hogy az új városvezetés a minőségi turizmus elősegítése érdekében egyesíti a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központot és a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.-t, s az új cég Budapest Brand Zrt. néven működik tovább.