Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

A megelevenedett történelem

Budapest V. kerületében a Váci utca és a Petőfi Sándor utca között megbújik egy aprócska sétálóutca, a Haris köz. Gazdag történelmi múltja, pazar jelene és fényes jövőképe szinte egyedülállóan hangulatossá teszi.

A Haris-bazár egy üzletház és egyben átjáróház volt Budapest belvárosában, amelyet egy gazdag polgár, Haris Gergely építetett fel Feszty Adolf építésszel az 1800-as évek végén. 1910-ben lebontották a Váci utca rendezése miatt, de pár évvel később a Bazár helyén épült fel az utca, amelyet ma Haris közként ismerünk.

A Haris Bazár azért különleges hely, mert itt nehezen lehet tömeggyártott termékekkel találkozni. Egyedi kézműves ékszerekkel várja vevőit a Varga Design ékszerbolt, a kézzel készült cipőkért rajongóknak pedig a Haris Bazár lehet az új kedvenc helye: a Vass Cipőbe a világ minden tájáról érkeznek a vevők, de ugyanitt található a Rozsnyai és a Buday manufaktúra is, ahol szintén egyedi férficipők széles választéka kapható.