Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

A helyiek kedvence

A Mikszáth Kálmán tér kis ékszerdoboz Budapest szívében, ahol az ínycsiklandozó ételek-italok mellett a családias hangulat gondoskodik arról, hogy rövid idő alatt sokak törzshelyévé váljon.

A Palotanegyed a VIII. kerület lüktető szíve, a pesti belváros közvetlen folytatása, amely a Mikszáth tér és Krúdy utca kereszteződésében igazi kulináris-kulturális csomóponttá vált az évek során. Itt a vendéglátók nem versenytársak, hanem partnerek, együtt dolgoznak a tér felvirágoztatásán. A központban a Mikszáth tér áll, amely 1911 óta viseli az író nevét.

Itt nem találunk hangoskodó, bulizó turistákat, helyette inkább ebédelő, kávézó, olvasgató egyetemistákat. Ez köszönhető többek közt a környékbeli egyetemeknek, könyvtáraknak, de a macskaköves utcák, a hívogató éttermek és kocsmák is nyugodt, békés hangulatot árasztanak, kis szigetet képezve a belváros zajos forgatagában.

A környéken lévő éttermek mindenki előtt nyitva állnak, legyen az a keleties Darshan, a kreatív és művészi Fiktív, vagy a fiatalos Al Dente. Vagy csak üljön ki a térre egy jó könyv társaságában, és adja át magát az igazi Mikszáth-életérzésnek!