Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

A galériás negyed

Ha antik, ha műkereskedelem, akkor Falk Miksa utca. Ebben a fővárosban élő összes ember egyetért.

A rendszerváltás idején még csak egyetlen régiségboltnak adott otthont a Falk Miksa utca. A pesti antikosok azonban hamar rájöttek, ha ugyanabba a városrészbe költöznek, az segít felvirágoztatni az üzletet. Így ma már 50-nél is több különféle antikvitásokkal, műtárgyakkal foglalkozó üzlet található az utcában.

Akad olyan bolt, amely csak egyetlen kis helyiségből áll, s vannak többszintes, áruházszerűek is. Vannak tematikus üzletek, például ékszerkereskedelemre vagy a keleti művészeti irányzatokra specializáltak, de a legtöbb boltban a festményektől a szőnyegeken át az ezüsttárgyakig minden kapható. Hazánk legismertebb, világszínvonalú aukciósházai is itt találhatók.

Az utcához köthető legnagyobb esemény a 2006-ban indult, évenként megrendezett Falk Art Fórum Antik & Modern Művészeti Fesztivál. Évek óta látogatók ezreit vonzza ez a színes esemény, és részben ennek is köszönhető, hogy sokan ma már csak galériás negyedként emlegetik a környéket.