Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Az Eleven Tavaszon jártunk

Partnerünk, a Bartók Boulevard Egyesület nem csak a Bartók Béla úton és környékén lévő galériákat, gasztro-art és kereskedelmi üzleteket fogja össze, de évente kétszer valódi elevenséget és fesztivál hangulatot is hoz a kerület legnyüzsgőbb utcájába.

Május első hétvégéjén rendezték meg a nyárváró Eleven Tavasz fesztivált, amely színes és változatos gasztronómiai, kulturális és művészeti programokkal várta a látogatókat két napon keresztül. Szombaton mi is belevetettük magunkat a forgatagba, hogy első kézből számolhassunk be a hangulatról.

A napot a Kornélban kezdtük egy remek reggelivel, ahol a kávézás élményéhez vizuális élmény is jár: az apró üzletben mindig van valamilyen képzőművészeti kiállítás, és a falakon, polcokon bábok, papírszínházak, printek, noteszek, képeskönyvek sorakoznak, sok izgalmas hazai alkotó, illusztrátor termékéből lehet vásárolni. Az árnyas, hangulatos terasszal rendelkező kávézó előtt közben már elkezdődött a Zenekuckó zenés-táncos élményteremtő gyermekprogramja gitárral, furulyával, a legkisebbek lelkesen vesznek részt a közös játékban.

Utunk innen a BBBKultPontba vezet, ahol a The Mama Kin ékszer nyárindító pop up vására és workshopja zajlik, tovább sétálva a Gárdonyi téren pedig már igazi programkavalkád vár minket: lehet kézműveskedni, fűben feküdni, sőt még a Sneaker Inkerrel egy kis cipőfestésbe is belebonyolódtunk.

Egy kis élőzenés ebéd, amíg mások a téren táncra perdülnek, majd jöhetett egy levezető séta a Feneketlen tónál, ahol egy bicikli show dobta meg kicsit az adrenalinunkat a tüzes láncokon átugrató járgányok láttán, amit jólesett kipihenni a stégen, Wave of Sound zongorajátékát hallgatva.

A délutáni fények már egyre inkább táncra csábítanak mindenkit, a Gellért téren tüzes rumbára ropjuk, a Gárdonyi téren párok forognak latinos dallamokra.

A nap végén visszatérünk a tópartra, és az Este11 árnyas kerthelységében koktélozva hallgatjuk Simon Marci és iamyank közös produkcióját versekkel, zörejekkel, zenével, storytellinggel – tökéletes befejezés egy élményekkel teli naphoz.

Bartók Béla Boulevard
https://www.bartokbelaboulevard.hu/