facebook share

Megjelenés dátuma: 2014. július 8.

2014. szeptember 6. 10.00-22.00

Idén immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Pozsonyi Piknik rendezvény a XIII. kerületi Pozsonyi úton és a környező mellékutcákban. A Piknik hangulata hamisíthatatlan, a tavalyi évben több mint 30.000 látogatóval büszkélkedhetett a Jászai Mari tértől a Szent István parkig nyúló rendezvény. Három színpadon idén is közel 100 fellépő mutatja be művészeti tehetségét, tudását, nem lesz hiány színházi, zenei és tánc előadásokból, de teret kap a humor, a szerencse és hagyományos programjaink is, mint a Piknik zsíros kenyér, a Piknik butik, a pozsonyi kifli sütő verseny, valamint a legjobb újlipótvárosi étterem díjazása Piknik csillaggal. És még az is megtörténhet, hogy életre kelnek a balkonok…

A programokról és a rendezvényről folyamatos híreket közlünk a www.pozsonyipiknik.hu oldalon, valamint facebook oldalunkon.

Üdvözlettel

A Piknik csapata
a_Piknik_csapata-kicsi

XIII. kerület Pozsonyi út és környéke – POZSONYI PIKNIK EGYESÜLET

 

A Pozsonyi Piknik 2009-ben civil kezdeményezésként indult, a Pozsonyi úton lévő vállalkozások összefogásával. Míg az első Pikniken ötezren, 2012-ben több mint húszezren vettek részt. Mára kiderült, hogy a helyszínt kinőttük, így a Jászai Mari tértől egészen a Szent István parkig tartott a 2013-ban megrendezett mulatság. A színpadi és utcai produkciók mellett a környék boltosai, művészek, művészeti intézmények állítottak bemutatkozó standokat.

Újlipótváros adottságait kihasználva és sok neves lakójára építve, a rendezvények magukon viselik a hely történetét és jelenét, lakóinak hagyományait és ízlését. A programot az igényesség és egyéni stílus jellemzi, mára nemzetközi hírnévre tett szert, a tavalyi rendezvényen számtalan külföldről érkező hazánkfia vett részt.

A civil kulturális rendezvény bejáratott promóciós és információs közösségi felületekkel bír, melyeket a Pozsonyi Piknik Egyesület működtet.

Az Egyesület alapítói: Bubics Ádám, Gulcsik Gábor és Gáborné, dr. Földes Gyula, Holopné Schramek Kornélia, Jankó Katalin, Kövesdi Péter, Németh Dóra, Pákozdi Edit, Rédei Éva és Salgó Adrienn.

Piknik képekben: https://www.youtube.com/watch?v=HEKOSI2dbYc