facebook share

Kötetlen, mégis izgatott hangulatban indult a „Gondoljuk újra a Nagykörutat!” című hallgatói pályázat döntője. A pályázatot a  Magyar Urbanisztikai Tudásközpont, a VI. kerület Terézváros és IX. kerület Ferencváros Önkormányzata, valamint a BUM – Bevásárló és Tematikus Utcák írta ki felsőoktatásban végzős hallgatói csapatok részére.

DSCN7618

Ugyan a résztvevők száma a projektfeladat aktualitásához mérten csekélynek volt mondható, a döntőbe jutott két csapat között így is szoros volt a verseny. A csapatok 20 percben prezentálták a három hét alatt elkészített marketingkommunikációs tervüket, majd ezt követően a zsűri kérdéseire válaszoltak.

Összességében mindkét csapatról elmondható, hogy a leadott pályázati anyaguknak vannak kiemelkedő, és kevésbé erős pontjai, ugyanakkor mindkét prezentáció alapvetően újszerű, hatásos ötletekkel rukkolt elő. Olyannyira, hogy a zsűri egy improvizált műhelybeszélgetést is kezdeményezett a csapatokkal. Ezt követően pedig visszavonult, és hosszas tanácskozás eredményeképp meghozta a döntést: az első helyezett a Nagykörút Projekt csapat lett. Átgondolt, érett, precíz marketingkommunikációs tervet készítettek a Nagykörút újrapozicionálásáról. A második helyezést a Körutazók csapat vitte el, az ő projektjük erőssége kreatív ötleteikben, megkapó arculatukban rejlett.

A Nagykörútról való gondolkodás azonban itt még nem ér véget. Olyannyira gondolatébresztő előadásokat hallhattunk, hogy egyértelműen megfogalmazódott az igény egy újabb találkozóra, amelynek központi témája ismét a Nagykörút üzletutca stratégiájának újratervezése lesz – immár kiterjesztett szakértői kör bevonásával.

Ezúton is gratulálunk mindkét csapatnak az igényes, átgondolt, de leginkább inspiráló munkájukért, aminek köszönhetően lehetőség adódik a szakértők bevonására, az együttgondolkodásra – a szerethetőbb Nagykörút stratégiájának közös tervezésére.

Forrás: http://mu-tk.hu/ujragondolt-nagykorut-inspiralo-strategiak/