facebook share

2017. szeptember 27-én ünnepeltük a Turizmus Világnapját és megszerveztük az első Bevásárlóutcák Éjszakáját, hogy minél többen megismerhessék a bevásárló és tematikus utcákban működő vállalkozásokat.

IMG_20170927_145733_HDR

Kerékpárral végigjártuk az utcák többségét, ahova nem mentünk be, az idegenvezetők ott is elmesélték, amit az adott terület történelméről, történetéről tudni lehet. A Jászai Mari térről indult a csapat, végig mentek a Falk Miksa utcán (Art&Antique Street). A Falk Miksa utca 5 szám alatt a Klementina Cafe várta őket egy kis finomsággal. Innen az Alkotmány utcán, majd Bajcsy Zsilinszky úton tovább egészen az Erzsébet térig haladtak, ahol a belváros érdekességeivel és az ott lévő utcákkal (Királyutca-Designutca, Fashion Street, Haris Bazár) ismerkedhettek meg a résztvevők.

IMG_20170927_150014

A Madách téren folytatták, ahol a KultUnio negyed sokszínűségét mutatták be idegenvezetőink. A Károly körtún, majd Múzeum körúton keresztül a Kálvin térhez értek. Itt hallhattak a Palota Piknik Egyesületről és a Ráday Soho Egyesületről, melynek egyik tagjához a Rombusz Teraszra (Ráday utca 10-12.) be is tértek kerékpárosaink felfrissülni.

Útjuk innen Budára vezetett a Szabadság hídon keresztül a Szent Gellért térre. Itt megismerkedtek a Bartók Béla Boulevard történetével, végül a Bartók Béla út át a Kosztolányi Dezső téren lévő Tranzit Art Cafeban pihentek meg, ahol ismét különleges falatok és kerékpáros fröccs várta megfáradt, ám de jó hangulatban lévő résztvevőinket.

Az Art&Antique Streeten számos galéria várta kiállítás megnyitókkal, tárlatvezetésekkel, stílustörténeti sétákkal, ingyenes ékszer és drágakő meghatározással a kedves látogatókat. Az egyik legnagyobb sikere Schneller János (ResidentArt) által vezetett galéria sétának volt.

20170927_164153 20170927_164322

A Ráday Soho fő programja két séta volt. Az egyiken megismerhettük a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Plébániát, annak altemplomával együtt, a másikon pedig kortárs galériákat látogattunk meg. Szerencsére két galériában a művészek is jelen voltak, így közvetlenül tőlük hallhattuk miként is keletkeztek az adott alkotások.

IMG_20170927_161504

A Bartók Béla Boulevardon Nyitott galériák vártak, volt kiállítás megnyitó, beszélgetés az alkotásról művészekkel, garázsvásár, jógázás, textilkiállítás, közös rajzolás és az estét egy galéria sétával zárták, melyet szintén Schneller János művészettörténész vezetett.

bartok

Néhány képet ITT talál az eseményről!

Köszönjük mindenkinek, aki eljött valamelyik programra, hogy velünk együtt ünnepelte a Bevásárlóutcák Éjszakáját! Továbbá köszönjük a szervező partnereknek, hogy színvonalas programjaikkal feledhetetlen élményt ajándékoztak látogatóinknak!

Hamarosan újra találkozunk valamelyik utcában, hiszen egész évben színes és értékes programokkal várnak minket az itt élő és működő vállalkozások!

Art&Antique Street - Fiatalság, aukcióra fel! október 10.

Bartók Béla Boulevard - Design Hét október 6-15-ig

Ráday Soho - Ráday Feszt október 28-án