facebook share

SZABADTÉR JEGYIRODA – Kedvezményes kulturális ajánlat

AKCIÓS IDŐSZAK: 2017.03.01. – 03.20.

JEGYIGÉNYLÉS: szervezes@szabadter.hu TELEFON: 06 (1) 269-0470

Jegyigénylés és visszaigazolásunk után jegyátvétel személyesen lehetséges.

Előadásonként 20 db kedvezményes jegy igényelhető.

 

 

 

GRIEG-CLUG: PEER GYNT – 2017. április 10. 20.00

Magyar Állami Operaház, Budapesti Tavaszi Fesztivál

A Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének előadása

Kedvezményes jegyár: 2900 Ft (eredeti ár 4900, 3900 Ft)

Ibsen Peer Gyntje minden kétséget kizáróan az egyik legösszetettebb drámai mű. A színdarabhoz Edvard Grieg komponált igen távlatos, nagyszabású kísérőzenét, mely a színdarabtól függetlenül is nagy népszerűségre tett szert. Az Ibsen-szöveg és Grieg zenéjének elmélyült tanulmányozása nyomán a román származású koreográfus, Edward Clug arra a meggyőződésre jutott, hogy Ibsen és Grieg Peer Gynt-víziója oly sok ponton tér el egymástól, hogy nem túlzás azt állítani, két önálló és teljesen autonóm olvasattal állunk szemben. Librettó: Edward Clug (Henrik Ibsen drámája nyomán) Zene: Edvard Grieg Koreográfus: Edward Clug

 

 

 

Füge Produkció – Kálmán Eszter: A tó – 2017. március 12. 20.00

Jurányi Ház

Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program közönségdíjas előadása.

Kedvezményes jegyár: 1500 Ft (eredeti ár 2500 Ft)

Báb és test, bábos és táncos versengenek egymással, vagy épp alkotnak egységet, mígnem eltűnnek a határok élő és élettelen között. A tó erős vizualitást ígér, de a rendező ismét új eszközökhöz folyamodik. Ezúttal mind a díszletet, mind a kellékeket a táncos és a bábos határozzák meg, a körülöttük levő világot egymáshoz való viszonyuk alakítja. A hattyú és az őt kereső herceg figurája folyamatosan cserélődik a szereplők között. A hattyúk tava mesei motívumait felhasználó előadás a báb, a tánc, a test, a tárgy, a változás és átváltozás színpadi lehetőségeivel játszva, egy asszociatív képeskönyv lapozgatására invitálja a nézőket.

Az előadását követően közönségtalálkozót tartunk a Színházi Kritikusok Céhével együttműködésben. Az alkotókkal és az érdeklődőkkel Artner Szilvia kritikus beszélget.

 

 

 

GONNE CHOI (KONCERT) – 2017. április 7. 20.00

Bálna Budapest – Event Hall, Budapesti Tavaszi Fesztivál

Kedvezményes jegyár: 1900 Ft (eredeti ár 2400 Ft)

A dél-koreai énekes, gitáros és dalszerző, Gonne Choi érzékeny és finom megfigyeléseken alapuló költői és zenei világát egy rendkívül személyes univerzum tárgyaival népesíti be. Az ő esetében valóban igaz, hogy dalainak sorát hallgatva a közönség egy utazás kellős közepébe csöppenve érzi magát. Egy tradicionális, citerához hasonló felépítésű koreai hangszeren tanult játszani, énekesként pedig csatlakozott egy iskolai hard rock csapathoz. A különböző zenei kifejezésformák iránti érdeklődése a mai napig jellemzi, stílusára a jazz és a klasszikus, a kortárs és az autentikus népzene egyaránt hatást gyakorol.

 

 

VÁNDORLÁSRA SZÜLETVE… (JOURNEY / DROM) – 2017. április 12. 19.00

Átrium Film-Színház, Budapesti Tavaszi Fesztivál

Kedvezményes jegyár: 1900 Ft (eredeti ár 3200, 2800 Ft)

Az Újvidékről Berlinbe vezető út évekig a balkáni romák egyetlen kiútja volt a szegénységből és kirekesztettségből. A balkáni országok hivatalos „biztonságossá” minősítése azonban a német menekültstátusz megszerzésének esélyét a nullával tette egyenlővé. Az úgynevezett „balkáni úton” elinduló roma menekültek valós történetein keresztül az „úton levés” (Ando Drom) költészetét és politikáját tárja fel, ezzel reflektálva a mai roma identitásra és kultúrára. A végeredmény egy olyan szenzációhajhász tv-show formájában jelenik meg, amely tele van önkritikával, fekete humorral és persze egy csipetnyi káosszal Színházi előadás angol nyelven, magyar felirattal.

 

 

COREYAH (KONCERT) – 2017. április 8. 20.00

Bálna Budapest – Event Hall, Budapesti Tavaszi Fesztivál

Kedvezményes jegyár: 1900 Ft (eredeti ár 2400 Ft)

A közelmúltban a Koreai Népzenei Díjat elnyerő Coreyah az év legjobb jazz-crossover albuma díjért is versengett. E tény is világosan jelzi, hogy a Coreyah számára nem létezik éles határ a popzene és a népzene között. A tradicionális népi hangszereken és modern instrumentumokon játszó zenészekből álló együttes 2010-ben mutatkozott be. A csapat élő koreai zenét ad elő, olyan muzsikát, mely természetes módon integrálja és asszimilálja egyetlen stílus keretei között a hagyományos koreai zenét, a nyugati rockot, a balkáni folklórt vagy bármilyen más régió zenei örökségét.

 

IVO POGORELICH ZONGORAKONCERTJE – 2017. április 13. 19.30

Zeneakadémia – Nagyterem, Budapesti Tavaszi Fesztivál

Kedvezményes jegyár: 2900 Ft (eredeti ár 4900, 3500 Ft)

Műsor:

Liszt: Dante-szonáta, Mozart: c-moll fantázia, 475, Schumann: Bécsi karnevál op. 26, Rachmaninov: 2. (b-moll) szonáta, op. 36

A belgrádi születésű Ivo Pogorelich szülővárosában és a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban tanult. 1981-ben, 23 évesen adta első önálló zongoraestjét a New York-i Carnegie Hallban. Azóta a legrangosabb koncerttermek visszajáró művésze, rendszeres vendég a legjobbnak tartott szimfonikus zenekarok hangversenyein. Pontosság, érzés, kifejezőerő, s „mintha egy teljes zenekaron játszana” – lelkesült egy koncertje után a The New York Times kritikusa.

 

 

StereoAkt – Felülről az ibolyát2017. március 14. 20.00
Jurányi Ház  A II. TITÁNium Színházi Szemle Jurányi-díjas előadása. A POSZT 2015 Versenyprogram meghívott előadása.
Kedvezményes jegyár: 1500 Ft (eredeti ár 2500 Ft)

Mi az a bakancslista? Neked van? Van még valami elintézetlen ügyed, mielőtt meghalsz? Imre és Tamara pár hónappal ezelőtt nekilátott a legfontosabbak megvalósításához. Néhány sikerült. Néhánnyal kudarcot vallottak. Néhányhoz szükségük van a nézőkre. A Felülről az ibolyát hősei teremtéssel, elmúlással, lakossági kalandokkal, és bizonytalan küldetéstudattal szembesülnek, miközben életük egyes elvarratlan szálai kerülnek felszínre.

 

PUMEZA MATSHIKIZA ÁRIAKONCERTJE – 2017. április 1. 19.30

Zeneakadémia – Nagyterem, Budapesti Tavaszi Fesztivál

Közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar, vezényel: Hámori Máté

Kedvezményes jegyár: 2900 Ft (eredeti ár 4900 Ft)

A dél-afrikai énekesnő, Pumeza Matshikiza csillaga rendkívül dinamikusan emelkedik. 2014-ben jelent meg első szólóalbuma, 2016 tavaszán pedig remek árialemezzel jelentkezett. A CD-n mások mellett Mozart, Dvořák és Puccini darabjaiból adott elő. Az énekesnő négy éve az egyik legjobb német társulat, a Stuttgarti Opera tagja, ahol többek között a Bohémélet, a Carmen, a Figaro házassága, a Don Giovanni) és a Varázsfuvola címszerepét alakította.

Műsor:

Mozart: Figaro házassága – nyitány, Mozart: Figaro házassága – Deh vieni, non tardar, Mascagni: Parasztbecsület – Intermezzo, Puccini: Turandot – Tu che di gel sei cinta, Puccini: Bohémélet – Sì, mi chiamano Mimì, Dvořák: 1. szláv tánc, Dvořák: Ruszalka – Ének a holdhoz

Gershwin: Kubai nyitány, Gershwin: Porgy és Bess – Summertime, Sosztakovics: 2. keringő, Thula baba / Malaika, Hacsaturján: Kardtánc

 

 

 

DVOŘÁK: STABAT MATER – 2017. április 6. 19.30

Zeneakadémia – Nagyterem, Budapesti Tavaszi Fesztivál

Közreműködik a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Prágai Filharmónia Kórusa, vezényel: Csaba Péter

Kedvezményes jegyár: 2900 Ft (eredeti ár 4900 Ft)

Az 1935-ben alapított Prágai Filharmónia Kórusa olyan nagy együttesek partnereként lép fel rendszeresen, mint a Cseh Filharmonikus Zenekar, a Berlini Filharmonikusok, a lipcsei Gewandhaus Zenekar, az amszterdami Royal Concertgebouw Zenekara és az Izraeli Filharmonikusok. A világ legkiválóbb karmestereinek vezényletével léptek fel, többek között Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Pierre Boulez, Riccardo Muti, Zubin Mehta, Kurt Masur, Christoph Eschenbach, Jiří Bělohlávek és Sir Simon Rattle állt a kórus élére. A Budapesti Tavaszi Fesztiválon Dvořák egyik legszebb és legkülönösebb sorsú darabját szólaltatják meg. A sokáig elfeledett Stabat Matert közelmúltban végbement újrafelfedezése után ma már a szerző legjobb egyházzenei munkájának szokás tartani.

 

 

 

K2 Színház: Át az ingoványon – 2017. március 9. 19.00

Jurányi Ház

Kedvezményes jegyár: 1500 Ft (eredeti ár 2500 Ft)

De mi az az ingovány? Merre keressük? Talán pont jó lesz ott keresni, ahol épp vagyunk. Pont, mint a mesékben: mindenhol és sehol, ám leginkább ott, ahol épp élünk. Fantasy-n innen és túl, amelybe be lehet lépni, ahol fel lehet töltekezni. Benkó Bence-Fábián Péter által írt Át az ingoványon c. fantasy Ascher Tamás rendezésében páratlanul erős, kompakt, magával és magába rántó játék, mese- és színházterápia.

 

 

 

 

THE SHANGHAI QUARTET – 2017. április 22. 19.30

Zeneakadémia – Nagyterem, Budapesti Tavaszi Fesztivál

Kedvezményes jegyár: 2900 Ft (eredeti ár 4400, 3900, 3000 Ft)

Műsor:

Beethoven: B-dúr vonósnégyes, op. 18/6., válogatás kínai dalokból, Schubert: d-moll vonósnégyes, „A halál és a lányka”

A sanghaji konzervatórium növendékeiből alakult együttes 1983-ban jött létre. A vonósnégyes az elmúlt három évtizedben Ázsiában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint egy sor európai országban lépett már fel. Neves szólistákkal – mint például a Tokyo, a Juilliard és a Guarneri Kvartett tagjai, Yo-Yo Ma, Lynn Harrell, Wu Man vagy Peter Serkin – együttműködve a kvartettrepertoáron kívül eső darabok is gyakran szólalnak meg a Shanghai Quartet koncertjein.

 

 

 

Füge Produkció -Patrick Süskind: A nagybőgő – 2017. március. 17. 19.00

Jurányi Ház

Kedvezményes jegyár: 1500 Ft (eredeti ár 2500 Ft)

 

A nagybőgő egy közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között. A nagybőgős őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, társadalomhoz fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén. A magyar közönség Darvas Iván legendás alakításán keresztül ismerheti a német író 1981-es darabját, amit ez az előadás új alapokra helyezett.

 

 

 

A SARKKÖR HANGJAI – 2017. április 12. 19.30

A Lappföldi Kamarazenekar koncertje

Pesti Vigadó – Díszterem, Budapesti Tavaszi Fesztivál

Kedvezményes jegyár: 2900 Ft (eredeti ár 4600, 3900 Ft)

Műsor:

Debussy: Négy prelűd zongorára, Merikanto: Arioso, E. Canat de Chizy: Lands away, Kodály: Adagio, Kalevi Aho: 14. szimfónia

A Lappföldi Kamarazenekar 1972-ben jött létre. Az együttes nemcsak Finnország, hanem az európai kontinens legészakabbi zenekara. Az 1996 óta a hegedűművész és karmester, John Storgårds művészeti vezetésével dolgozó csapat Finnország és az északi régió területein kívül fellépett már a londoni BBC Proms, az ausztriai Karintiai Nyár és az algériai Nemzetközi Zenei Fesztivál eseményein. A Lappföldi Kamarazenekar nevéhez számos finnországi premier fűződik, mások mellett Aulis Sallinen, Pehr Henrik Nordgren, Bent Sørensen és Dave Maric darabjait mutatták már be. Kalevi Aho Rituals című darabjának felvételét 2009-ben a Finn Rádió az év lemezének választotta. Olyan nagyszerű szólisták vendégeskedtek az együttes koncertjein, mint Soile Isokoski, Håkan Hardenberger, Christian Tetzlaff, Nicholas Daniel, Nicholas Kraemer, Piers Adams, Colin Currie és Sabine Meyer.

Teljes program letölthető ITT!