facebook share

Megjelenés dátuma: 2014. június 13.

Tisztelt Vállalkozás, Kedves Érdeklődők!

Örömmel tájékoztatjuk Önt arról, hogy a Budapest üres üzlethelyiségeit nyilvántartó online rendszer a “Rögtön jövök!” program keretében 2013. október 22-én elindult. A rendszert a Fővárosi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás alapján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) üzemelteti.

Az együttműködés a fővárosi kereskedelem fejlesztése, az üres üzlethelyiségek minél szélesebb körű hasznosítása, a gazdaság élénkítése és a városkép rendezettebbé tétele érdekében jött létre.

Alapja Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatala által „Rögtön jövök!” címmel az üres üzlethelyiségek kezelésének témájában 2013. tavaszán kiírt ötletpályázat volt.

A pályázat célja az volt, hogy Budapest egyik, napjainkra szembetűnő problémájára, a földszinti üzlethelyiségek kiüresedési folyamatára és a folyamat állandósulására felhívja a figyelmet, továbbá a probléma kezelésére olyan innovatív és újító megoldásokat találjon, melyek egyrészt magában foglalják a fővárosi városképben megjelenő üres üzletek és kirakatok egységes elvek alapján történő kezelésének újragondolását, másrészt pozitív hatást gyakoroljanak a kedvezőtlen helyi társadalmi és gazdasági folyamatokra. Kiemelt cél volt, hogy a városban megjelenő üres üzleteket gazdasági alapon lehessen hasznosítani, a „Rögtön jövök!” ezt a célt képviseli és az átmeneti, „üres” helyzetre és a probléma orvoslására próbált új eszközöket és válaszokat találni.

Az online adatbázis a rogtonjovok.hu címen érhető el magyar és angol nyelven, ahol a regisztrációt követően díjmentes adatfeltöltésre nyílik lehetőség. A weboldal egyben ingyenes hirdetési felületként szolgál, mely a lakosság széles köréhez is eljut. Az oldal használatát felhasználói kézikönyv segíti.

A rogtonjovok.hu célja még egyszer összefoglalva, hogy a városban található üres üzlethelyiségeket

  • egy adatbázisban, bárki számára hozzáférhető módon, térképen kereshetően feltüntesse,
  • naprakész és megbízható információt szolgáltasson,
  • nyilvános feltöltő felületével kényelmes lehetőséget teremtsen az üres ingatlanok online megjelenítésére,
  • közvetett gazdaságélénkítő eszközként elősegítse az üres üzlethelyiségek bérbeadását.

Reméljük Ön is hasznát tudja venni az online adatbázisnak és elégedett lesz a rendszer nyújtotta szolgáltatásokkal, lehetőségekkel.